Connect with us

OH VIRAL

lstri da Pesan, Dia Tak Akan Layan SUAMl Slps Nikah, Siap Offer SUAMl Cari Prmpuan Lain, Rupanya Ini Penyebabnya

Published

on

Assalamualaikum dan terima kasih andai luahan aku ni diterima untuk disiarkan.

Semalam, aku buat sesi throwback. Dan aku rasa rindu yang amat, tapi aku tak boleh nak luahkan dekat sesiapa.

So aku luahkan dekat sini. Nama aku Ri, aku kenal dengan Aisyah ni start dari sekolah.

Tapi dia bawah aku. Sebab umur dia 25 and aku sekarang 28.

Kitorang fav student Ustaz Zaki, kitorang rapat, sebab ustaz selalu suruh kitorang pantau aktiviti pelajar.

Ohh ya, dia sangat cantik. Kening lebat, kulit putih and suka senyum.

Lepas aku habis sekolah, aku dengan dia lost contact tapi umur aku 25 kitorang dapat contact balik each other.

Aku confess kat dia, yang aku suka dia. Alhamdulillah diterima baik, dan dia cakap.

Dia suruh tunggu habis study, baru datang merisik. Aku ikut je, taknak terburu-buru sebab masa tu kerja aku pun tak menentu.

Tapi, dia ada dengan aku dari aku pakai kancil sampai laa sekarang aku dah ada kereta yang better dan selesa.

Dari aku takde apa-apa sampai lah aku hampir ada segalanya.

Long story short, dia pun dah habis belajar.

Aku ajak dia bertunang, dan family aku pun pergi jumpa parents dia untuk tarikh bertunang.

Tapi seminggu sebelum bertunang tu, dia sakit teruk. Demam, muntah badan dia jadi kurus sikit.

Disebabkan sakit dia tu tak baik lagi, kitorang decide untuk tangguhkan pertunangan tu.

Kitorang kerap bergaduh, dalam sebulan tu 3-4 kali bergaduh.

Sampai 1 tahap, dia block aku kat semua socmed termasuk whatsapp.

Aku buntu, aku tak tau macam mana nak pujuk dia, aku masa tu memang give up and dah rasa yang dia bukan jodoh aku.

Aku banyak berdoa minta petunjuk. Dia makin kerap sakit, muntah cairan merah.

Perutnya sakit, badan dia makin kurus. Pergi hospital, appointment tak pernah miss, tapi masih taktau dia sakit apa. Beribu habis, masih sama.

Dan family Aisyah decide untuk pergi berubat cara islam. And surprisingly, ya. Aisyah kena buatan orang.

Aisyah marah-marah aku, itu semua laki tu yang buat. Dia taknak aku ni rapat dengan Aisyah.

Laki tu marah sebab Aisyah tak layan dia. Ustaz nak buang benda tu, tapi laki tu dapat rasa.

And laki tu hantar benda tu yang lagi kuat.

6 bulan, keadaan Aisyah masih sama. 3 ustaz cuba untuk ubatkan dia, tapi tak mampu sebab terlampau kuat.

Aisyah minta aku cari lain, jangan tunggu dia. Aku dengar dia cakap macam tu, aku nangis.

Aku terus bagitahu parents aku, aku nak nikah dengan Aisyah. Walaupun aku tau keadaan dia macam tu.

Alhamdulillah family aku faham aku, dan aku pun pergi ke rumah Aisyah untuk bagitau hasrat aku.

Parents dia agak terkejut, termasuk lah Aisyah. Aisyah marah aku, dia cakap jangan kawin sebab rasa kesian.

Cari laa perempuan lain, jangan dengan dia. Aku berkeras, aku nak kawin sebab aku nak jaga dia, depan mata aku.

Alhamdulillah aku selamat jadi suami dia, hanya kenduri simple.

Malam lepas nikah tu, aku cakap dekat dia, “Yang, kita nikah simple-simple.

Nanti bila awak dah sihat, kita buat majlis yang lain ye?”..

Lamaaa Aisyah tenung aku, lepastu Aisyah cakap dekat aku

“takpe.. sebab sy tak boleh bagi apa yang awak nak, sy takde apa-apa, dah tak cantik macam dulu,

Dah tak mampu nak buat kerja macam dulu, and mungkin dah tak boleh happy kan ri macam dulu.”

Aku diam, sebab tahan air mata. Cengeng.

Esoknya, keadaan Aisyah makin teruk. Dia muntah-muntah dan keluar benda pelik, tak larat jalan, hanya terbaring.

Ustaz call aku, dia bagitau yang lelaki tu marah sebab aku kawin dengan Aisyah.

Aku suruh ustaz pulangkan, tapi ustaz tak bagi.

Hampir seminggu Aisyah terbaring. Malam Jumaat, Aisyah panggil aku,

Dengan susah payah dia dia bisik kat aku

“Ri.. Sya tak kuat dah ni, tolong halalkan makan minum.

Ri cari pengganti, sya izinkan.. sya minta maaf, aisya tak bagi, tak mampu jalankan tugas isteri.

Ri cari pengganti ye nanti..” Aku tunduk, aku menangis je.

Hari Jumaat esoknya, lepas kami semua bisikkan kalimah syahadah, Aisyah pergi menghadap ilahi.

Dengan tenang, disisi aku and family Aisyah.

Semuanya berjalan dengan lancar, masa Aisyah dikafankan, baru aku nampak wajah ‘sebenar’ dia.

Dalam hati aku cakap “cantiknya awak sayang..”.

Puaslah kau lelaki, kau dah buat dia derita. Kau dah buat dia hilang hampir semua yang dia impikan.

Dan kau buat aku hilang orang yang aku sayang. Semoga allah membalas atas apa yang kau dah buat pada Aisyah.

Dan harini genap 2 tahun aku menjadi suami Aisyah.

Dan sampai sekarang, aku masih belum dapat pengganti dia, dia sempurna kat mata aku.

Aisyah yang aku sayang, aku tak dapat miliki dia.

Allah pinjamkan sementara je. Menyayangi Tapi Tak Memiliki, itu lagi sakit.

Tolong jangan gunakan benda terkutuk untuk dapatkan sesorang, mungkin korang tak pernah kena macam ni.

So korang rasa mengarut, tapi bila kau dah kena. Baru kau tahu apa yang aku rasa, tapi harapnya tak kena kat kau laa.

Aku dah 2 kali kena, 1 orang dengki bisnes aku, 2 pasal Aisyah ni. Al-Fatihah Aisyah.

Ri belum jumpa perempuan yang sama macam awak. Awak memang special Aisyah.

– Fah

Cerita Sihir Kedua

Cerita ini tidak dituju kepada siapa-siapa tetapi sekadar memperingati semua orang di samping menyucikan hati masing-masing.

Mohon doa bagi saya. Sedikit panjang, semoga bermanfaat.

Sebelum ini saya hanyalah insan biasa-biasa sahaja.

Student medic yang tiada apa-apa. Akhir tahun 2015, saya mula melibatkan diri secara serius dalam bidang perniagaan. Saya bangunkan brand kecantikan sendiri, Furaiha.

Allah beri rezeki kepada saya.

Alhamdulillah produk Furaiha cepat mendapat tempat di hati pengguna.

Brand dan team kami tersebar dengan sangat cepat. Allah bantu, Alhamdulillah. Tetapi tak ramai yang senang hati.

Awal tahun 2016, saya pulang ke Mesir untuk mengambil exam medic yang saya sudah pending lama. Masa ini, semua orang menegur saya.

“Fara, kenapa muka burn hitam?”

Nak fikirkan logik, tak patut jadi hitam sebab saya berniqab.

Lama kelamaan saya perasan, muka saya jadi seperti hangus walaupun bahagian kulit lain putih. Tak logik, tapi saya tak fikir pelik-pelik.

Tak lama selepas itu, kulit muka saya seperti alergik dalam satu malam.

Naik macam-macam. Tak ada tempat yang bersih, semua macam rashes.

Semua orang tegur, kenapa muka saya begitu. Padahal dulu licin, bersih dan putih.

Owner produk kot? Takkan muka jadi begitu?

Okay, saya layan je lagi sebab saya seorang yang positif.

Disebabkan saya berniqab, saya minta adik saya jadi face of Furaiha.

Kulit muka adik saya, Erin, MasyaAllah, memang cantik tanpa sebarang cela.

Tetapi selepas dua tiga bulan produk kami meletup, muka dia mula naik macam-macam.

Sampai satu tahap, dah macam berulat walaupun bahagian kulit lain cantik saja.

Saya dah istighfar, saya tak expect santau tetapi saya cuma anggap itu ain sahaja.

Mula-mula masih dalam denial state. Saya ingatkan adik saya alergik makanan laut ke apa, kan. Rupanya santau. Allah.

Saya pulang ke Malaysia pada bulan Mac dan menjalani hidup seperti biasa.

Sehinggalah waktu kemuncak bulan Ogos, saya dah tak tahu apa yang kena dengan diri saya. Saya dah seperti tidak terurus.

Nafsu saya hanya mahu tidur sahaja. Hidup saya juga tidak terurus. Saya tak boleh makan, nafsu saya diikat, walau lapar sangat, saya hanya mampu makan 2, 3 mulut sahaja. Sedih.

Berat badan saya turun sangat drastik. Berpuluh-puluh kilo.

Muka saya tak ada seri, seperti ada sesuatu yang halang di muka.

Waktu ini saya dah mula sakit teruk tetapi masih belum tahu yang saya disantau.

Saya dah mula lupa macam-macam, otak saya terjejas. Biasalah sihir, seperti virus yang lama-kelamaan makan ingatan. Sebab itu ada tahap boleh jadi gila jika dibiarkan.

Waktu ini saya dah tak ingat hari apa, tak tahu siang ke malam sebab saya tidur pun kadang-kadang sampai 2-3 hari straight.

Tak makan, tak apa. Bahkan saya nak congak kira 5+5 pun saya terpaksa pakai kalkulator. Fikiran saya dah tak berfungsi seperti normal.

Tetapi rezeki kan, Allah murahkan rezeki saya. Duit dalam akaun tidak terjejas, malah semakin bertambah.

Perniagaan saya stay Alhamdulillah. Cuma saya sahaja berperang bagai nak mati.

Sehinggalah satu hari saya post jari saya pakai cincin cantik sangat di Facebook.

Masa ini saya dah kurus gila. Saya terima saya private message dari seorang ustaz perawat.

Dia beritahu yang saya sakit dan minta saya segera berubat. Saya masih tidak percaya dan minta dia jelaskan.

Bila dah ada orang suruh saya berubat, jin-jin ini dah mula marah dan mula appear depan kita.

By times, saya lihat kain kapan terbang, orang main guli, pocong dan lain-lain.

You name it, semua dah tengok. Saya jumpa paku, jumpa macam-macam benda pelik. Saya terima kiriman pelik-pelik dari courier.

Masa ini saya sangat sakit.

Setiap kali selepas asar, mereka menikam bahu dan rahim saya. Pinggang pun terasa sakit gila macam nak patah.

Kepala mereka buat sakit sampai terpaksa makan panadol sepapan pun tiada kesan.

Saya tidur dengan air mata, sakitnya terlampau. Tak boleh nak cerita, derita sangat.

Satu hari, sedang saya duduk bersila, mereka tarik kaki saya ke atas dan patahkan sampai bunyi ‘krukk’.

Dan di sendi-sendi dan lutut, mereka duduk dan tinggal. Sakit sangat.

Akhirnya berbulan saya tak boleh berjalan sebab mereka dah berumah di dalamnya.

Nak bagi lumpuh, saja mereka serang kaki supaya saya tak boleh kerja dan tangguhkan segala urusan.

Mereka hidup di setiap sendi dalam badan.

Kalau nak berjalan tak boleh berdiri sebab tumit ini bagai ditusuk paku, jarum dan pisau.

Sakit gila. Muntah santau angin, muntah kaca, sebijik seperti mayat hidup.

Sampai satu tahap, ruamh saya yang ada tiga tingkat banyak bilik. Kami sekeluarga hanya tinggal dan duduk sebilik sahaja.

Semua tidur sebilik dan bilik yang lain-lain dibiarkan kosong.

Kenapa? Sebab rumah dah macam rumah hantu.

Macam-macam ada, dengan macam-macam bunyi dan rupa. Bunyi burung gagak dan macam-macam.

Macam-macam yang saya jumpa, macam-macam mimpi yang datang, bola api dan lain-lain. Ianya satu dunia beyond normal.

Entah sudah berapa ramai ustaz yang mengubat saya. Habis dah berpuluh ribu.

Sampaikan ustaz-ustaz yang merawat saya kebanyakannya mengangkat bendera putih, give up.

Sebab kes saya terlalu berat. Tak padan dengan mereka. Kalau mereka bantu juga, mereka dan keluarga akan sakit.

Ustaz-ustaz kata, saya berada di skala 9.5 daripada 10. Biasanya kalau 10, orang itu dah mati. Tapi Allah masih bagi panjang umur sehingga ke hari ini.

Tujuan orang orang yang buat saya cuma nak saya mati, bisnes saya lingkup dan saya hilang terus dari dunia.

Bukan seorang yang buat saya tetapi sangat ramai.

Setiap dari mereka saya tahu siapa. Allah bukakan bila lama lama kita ikhlas beramal, Allah zahirkan. Semuanya perempuan. Hamba Allah.

Biasanya orang yang tak puas hati dengan kita adalah orang yang rapat dengan kita, tahu financial kita, tahu keadaan kita.

Bila saya tahu siapa, saya frust.

Sebab saya sangat baik dengan mereka, mereka ini orang dihormati, orang hebat, naik hotseat, ada pengikut dan saya tak pernah buat jahat dengan mereka.

Saya frust sebab tak sangka sampai tahap ini mereka nak saya lingkup dan mati.

Mereka berhabisan bukan sikit malah cecah sampai ratus ribu dengan bermain sihir.

Muka mereka pun cantik sebab susuk, produk nak laju main pelaris. Tak semua begini, masih ada yang berbisnes patuh syariah dan takutkan Allah.

Rambut saya banyak gugur, muka saya berubah warna setiap hari. Sekejap hitam, sekejap biru, sekejap pucat macam mayat, sekejap kuning macam sami.

Mereka nak buat saya jadi buruk supaya siapa yang jumpa saya akan fikir, ehhh ini ke founder produk?

Mereka ini orang yang tidak percayakan rezeki dan sanggup syirik dengan Allah demi dunia yang sementara.

Jangan ingat kedai saja ada pelaris, produk pun ada pelaris. Muka boleh pakai susuk dan nak jadi public figure nak orang tunduk pun boleh.

Sebelum saya mula bisnes dan waktu saya minta izin Syeikh saya, dan kasyafnya syeikh dah cakap ini akan berlaku.

Perempuan ini sangat emosi jadi mereka senang hasad.

Dalam neraka pun sangat banyak perempuan. Kalau lelaki jarang hasad sebab mereka rasional.?

Cuma lelaki ni masalah satu je bila dia nak seseorang perempuan itu, mereka sanggup buat apa pun.

Macam saya selain dari sebab bisnes, saya kena juga guna-guna dan pengasih dari lelaki entah dari mana-mana.

Cumanya sihir mereka tenggelam dari kuatnya sihir yang datang dari sebab bisnes.

Tapi ini cerita lama. Sekarang ini mereka ada lain tapi tak boleh masuk dalam diri sebab pendinding sangat kuat.

Mereka main-main di luar je, datang dekat takut.

Back up belakang kita ada syeikh saya, ustaz-ustaz yang masih sampai hari ini membantu saya.

Alhamdulillah semua dengan izin Allah. Dan diri sendiri kena ada pendinding sangat kuat nak hadap hasad dan dengki orang.

Alhamdulillah sudah sihat sekarang, muka dah balik asal cumanya berat saja tak naik-naik lagi.

Ada nak sponsor susu gemuk tak? Hahaha. Kalau perasan, saya banyak ke majlis zikir dan maulid, kan.

Yes dulu memang saya banyak ke majlis-majlis seperti ini tapi bila bisnes saya jadi busy gila.

Akhirnya Allah datangkan ujian kepada saya supaya balik kembali kepada majlis dan jalan bersama ulama.

Oh ya setiap kali ke majlis zikir, muka saya akan jadi sangat cerah macam spotlight tau.

Sebab semua yang ada dekat saya waktu ini akan terbakar dan hangus. Mereka tidak tahan dan sebab itu mereka ‘blah’.

Selepas baik dari sakit, Alhamdulillah Allah bagi sangat banyak.

Dengan amalan yang kita amal untuk benteng diri, Allah bagi macam-macam.

Kalau orang hasad dan benci kita, cakap belakang kita Allah bagi lintasan hati tahu.

Orang main cara kotor, pakai susuk, pakai pelaris, ada kena santau dan sihir, Allah zahirkan dan bagi kita nampak.

Orang yang berniat jahat dengan kita terang terang Allah buka depan kita supaya kita tak go further dengan mereka.

Begitulah, Allah ini baik. Allah bagi kita melebihi apa kita nak.

Saya tak pernah balas orang yang buat saya bahkan mereka masih gigih sampai sekarang walaupun mereka sedang membakar duit mereka dan membakar diri sendiri.

Mereka tak senang sampai sekarang, tak kaya sampai sekarang, tak bahagia sampai sekarang.

Saya mendoakan mereka diberi hidayah, kesian dengan suami dan anak-anak mereka. Rezeki Allah luas, percayalah.

Bila mereka dah tak dapat serang saya sebab sakit, mereka serang orang yang berdekatan dengan saya terutamanya keluarga saya.

Tetapi dengan sebab inilah kita lebih kuat beramal dan bantu keluarga kita. Bukan niat nak jadi perawat pun, tak nak pun.

Biasa je saya pasang radio kecil ruqyah itu sepanjang masa, tiba-tiba dia akan tutup sendiri. Kita buka lagi, dia akan tukar kepada lagu pula.

Dan saya buka lagi, dia akan buat bunyi radio rosak pula.

Bila saya di bilik air tingkat dua time maghrib dia akan datang dekat tingkap cakap,

“Assalamualaikum Fara, bukalah pintu. Nak masuk, nak masuk.”

Dia tak boleh masuk sebab rumah semua dah berpagar. Kalau ada izin kita baru boleh masuk.

Waktu saya baca selawat dan wirid macam-macam akan datang menzahirkan diri bila Allah nak tunjuk supaya kita boleh mengelak dari terkena sihir lagi.

Waze memang dia selalu kacau, peralatan office memang dia selalu kacau.

Actually keluarga saya orang bisnes dan masing masing ada pesaing, macam-macam yang datang tapi Alhamdulillah Allah selamatkan.

Jangan risau bagi mereka yang terkena sihir dan santau. Sihir pemisah suami isteri ke dll.

Percayalah, satu masa benda ini semua akan expired dan pulang balik kepada tuannya.

Akan makan diri mereka balik. Tugas kita hanya perlu beramal sahaja dan serahkan kebergantungan kepada Allah.

Tiada siapa mampu bantu kita melainkan Allah. Ingat Allah dah janji, yang hak akan menang mengatasi yang batil.

Biar orang buat kita jangan kita yang buat orang.

Yang jahat takkan senang selamanya dan yang baik takkan susah selamanya.

Allah ada, Allah bersama anda, Rasulullah cintakan anda.

Saya faham sakit dan perit anda, moga dengan sakit ini kita lebih rapat dan cintakan Rasulullah.

Syeikh saya pesan, bila orang buat jahat dengan kita biarkan.

Itu akhlak mereka, biar mereka jawab sendiri dengan Allah. Akhlak kita tetap sentiasa kena berbuat baik dengan orang.

Sharelah kepada rakan anda, tag yang berkenan. Saya nak kongsikan amalan yang saya amal di post seterusnya.

Moga bertebaran manfaat kita bersama untuk saham akhirat sana InsyaAllah.

Saya tahu post ini akan menerima berbagai reaksi tapi kepada Allah lah kita sandarkan segalanya dan berlindung. Yang tak pernah melalui tak akan faham.

Saya balikkan segalanya kepada Allah moga penulisan ini bermanfaat dan kita lebih berjaga-jaga.

Ini baru sahaja mengenai hasad dengki orang, belum lagi tentang khianat, fitnah yang bertebaran.

Saya tulis ini dengan air mata berguguran. Saya tidak ada apa apa yang menyebabkan anda sanggup hilang Tuhan.

Semua ini hanyalah ujian untuk dinaikkan maqam dan martabat kita bila kita sabar.

Saya mendoakan mereka semua mendapat hidayah Allah dan bertaubat sebelum mati.

Sumber : Syarifah Furaiha

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OH VIRAL

“Ambikkan Vdeo, nk Wili ni” Tersagat Bntot di Jln Tar, Kwn² Hanya Gelakkan je, Ini yg Berlaku Selepas itu

Published

on

By

Mutakhir ini, ramai ibu bapa yang sentiasa sibuk bekerja sehingga mengabaikan tanggungjawab mereka untuk mendidik anak-anak dengan sebaiknya.

Mereka lebih gemar menyerahkan tugasan yang sepatutnya menjadi kewajipan mereka kepada guru-guru.

Ada pula ibu bapa yang memberi keizinan dan galakan kepada anak-anak untuk mereka keluar.

Biasanua bersama rakan pada hujung minggu berbanding menggunakan masa tersebut untuk sama-sama melakukan aktiviti yang dapat mengeratkan silatulrahim.

Ini dengan alasan mereka tidak mahu mengongkong anak-anak yang suka diberi ruang untuk menyendiri tatkala mereka meningkat dewasa.

Seringkali kita dengar remaja selalu dikaitkan dengan masalah.

Dan suka membuang masa untuk perkara yang tidak berfaedah.

Tidak terkecuali dengan sebuah video ini dimana terdapat sekumpulan remaja yang dilihat sedang menaiki motor di sebuah jalan raya.

Menaiki motorsikal sambil beronda-ronda sememangnya satu perkara yang menyeronokkan.

Tetapi mana-mana penunggang motosikal pun tidak sah kalau tidak pernah melalui pengalaman jatuh dari motor.

Situasi itu sempat dirakam oleh seorang lagi rakan cuma apa yang terjadi selepas itu.

Namun tidak pasti bagaimana reaksi anda bila melihat video yang disediakan di bawah ini.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Tonton Video

Sumber : OM

Continue Reading

OH VIRAL

Video: “Dahlah Letak Ats Jmban” JiIat ‘B4Bl Air’, Aisar Khaled Buat Netizen Muntah

Published

on

By

JiIat ‘B4Bl Air’, Aisar Khaled Buat Netizen Muntah

Aksi eksperimen selebriti media sosial, Aisar Khaled terhadap gel penyejuk badan.

Ia sedang menjadi bualan hangat ketika ini di saluran YouTubenya mengundang rasa jijik segelintir netizen.

Mana tidaknya, dalam video yang dimuatnaik di YouTube itu, Aisar melakukan eksperimen merendam gel penyejuk badan itu.

Ia direndam ke dalam beberapa bekas berisi cecair berwarna dan dibiarkan semalaman di tepi tandas.

Kemudiannya, Aisar bersama seorang gadis dikenali sebagai Syasya Rushdiena mencabar satu sama lain.

Ini untuk menjilat gel penyejuk badan yang sudah kembang dan dipanggil dengan nama ‘babi air’ itu.

Aisar yang kalah dalam cabaran itu dikehendaki menjilat salah satu daripada ‘babi air’ yang dipegang Syasya.

“Tak rasa apa-apa, you nak try?” demikian reaksi Aisar selepas menjilat ‘babi air’.

Video yang ditonton lebih 148,000 kali itu turut dikongsikan di Twitter.

Namun, komen-komen di video berkenaan kebanyakannya kurang selesa dengan aksi Aisar.

“Dah 2021 pun ada orang suka content macam ni? Educate yourself,” komen Asnawi MN.

Tambah Frish Zee; “Dalam toilet cakap Bismillah, lepas tu berdua dalam satu bilik. Itu sweet?”

“Eee dah lah Cool Fever tu letak atas mangkuk tandas, habis tu pergi jilat,” tulis Nur Amni.

“Zaman sekarang ni kena pandai menyimpan. Salah satu benda penting yg kita kena simpan adalah bodoh.

Simpan sikit bodoh tu jangan tunjuk sangat,” tambah Afieq Shazwan.

Oleh kerana video terbabit mendapat sambutan, Aisar memaklumkan kepada pengikutnya di YouTube.

Ini untuk membuat cabaran mandi dengan 1,000 keping ‘babi air’ pula selepas ini.

Rakaman Termuntah ada di Bawah Sekali

Tonton Video

Continue Reading

OH VIRAL

Baru je Berkhwin Tak Sampai Setahun, Mimie Haris Dedah Sudah Berpisah Dgn ‘Pilot’

Published

on

By

KUALA LUMPUR: Disangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Begitu nasib penyanyi dan pengacara, Mimie Haris, 30.

Ini apabila bahtera perkahwinan keduanya gug.ur menyembah bumi.

Mendirikan rumah tangga dengan seorang juruterbang yang dikenali sebagai Amir pada Februari tahun lalu.

Namun ikatan perkahwinan terle.rai, tahun yang sama.

Jika dihitung, mereka hanya mengecapi kebahagiaan sebagai suami isteri selama beberapa bulan.

Segala persoalan mula timbul apabila tiada lagi gambar bersama bekas suaminya dalam laman sosial, Instagram (IG), sejak akhir-akhir ini.

Enggan terus berselindung, wanita kelahiran Alor Setar, Kedah itu mengakui, dia sudah kembali memegang status ibu tunggal, sejak tahun lalu.

“Saya dan bekas suami sudah berpisah. Perkahwinan kami terle.rai tahun lalu, tempoh edah pun sudah hampir tamat.

Bagi pengikut IG, mereka tahu saya berce.rai.

“Apa yang boleh saya katakan, tiada jodoh antara kami. Keputusan ini atas persetujuan bersama.

Saya dan bekas suami sudah tidak boleh bersama, jadi jalan terbaik adalah berpisah.

“Saya tahu orang akan cakap, tak sampai setahun sudah berce.rai.

Bagaimanapun, usahkan setahun, malah ada yang berkahwin selama 30 tahun pun bercerai.

Siapa nak berkahwin untuk berce.rai, tetapi inilah takdir saya,” katanya kepada BH Online.

Enggan mengulas lanjut punca perce.raian kali kedua itu, Mimie berkata, dia tak kisah untuk membiarkan orang ramai dengan persepsi mereka.

Baginya, cukup sekadar dia dan keluarga terdekat mengetahui punca perpisahan.

“Mulut tempayan boleh ditutup, tetapi tidak mulut manusia.

Tak kisahlah nak cakap apapun, biarlah saya dan keluarga tahu apa yang dihadapi, itu sudah memadai.

“Saya rasa tak perlu nak fikir apa orang nak kutuk. Kalau dengar orang ce.rca, saya pula tidak boleh meneruskan hidup.

Lagipun, saya dan bekas suami tidak boleh hidup bersama.

Daripada terus menyak.itkan hati, lebih baik kami berpisah,” katanya.

Mengulas tindakannya yang kelihatan terbuka berkongsi dalam laman sosial, biarpun ini perkahwinan kali kedua yang gagal dipertahankan.

Mimie berkata, dia tidaklah terlalu terbuka berkongsi soal peribadi dan percera.ian dalam IG.

“Ramai pengikut yang tertanya-tanya apabila tiada lagi gambar bersama bekas suami.

Saya rasa tak perlulah nak berselindung, jadi saya berkongsi perkara sebenar.

Lagipun, saya bukan lagi menjadi isteri orang, bimbang timbul fit.nah apabila orang tak tahu saya sudah berce.rai.

“Jika ikutkan, usia saya masih muda dan tiada cahaya mata anak lagi.

Sudah tentu, saya mahukan hubungan yang berkekalan sama seperti pasangan suami isteri lain.

“Jadi, nak kata serik, tidak juga. Kalau ada jodoh, adalah…

Tetapi, buat masa sekarang, saya baru sahaja berce.rai, perasaan nak berkahwin lagi memang tiada,” katanya.

Mimie atau nama sebenarnya, Norshamimi Ahmad Haris berkata, kegagalan dalam dua perkahwinan lalu mengajarnya erti kesabaran dalam menghadapi dugaan.

“Dugaan bukan hanya dalam perkahwinan tapi di luar perkahwinan juga ada. Antara dugaannya dari orang sekeliling.

“Kami berce.rai bukan disebabkan tiada cahaya mata. Tidak rezeki lagi nak memiliki anak, nak buat macam mana?

Apabila direnung semula, kalau ada anak pun susah jika hubungan saya dan bekas suami tiada keserasian.

Tetapi, jika dipertemukan jodoh lagi, saya memang mahukan anak,” katanya.

Mimie berkata, dia tidaklah bersedih sangat, mungkin disebabkan sibuk bekerja.

“Saya mahu menjadi wanita berdikari dan tidak mengharapkan lelaki bertanggungjawab atas kehidupan sejak dahulu lagi. Apapun, saya usaha sendiri.

“Saya lebih cenderung kepada dunia pengacaraan.

Bagaimanapun, saya merancang mengeluarkan single baharu selepas kali terakhir pada 2013.

“Sebenarnya, saya ada menyanyikan lagu runut bunyi untuk beberapa drama.

Saya setuju mahu menghasilkan single selepas dipelawa rakan yang juga pengacara dan komposer, Zack Merican,” katanya.

Sumber : BH

Continue Reading
OH VIRAL5 hours ago

“Ambikkan Vdeo, nk Wili ni” Tersagat Bntot di Jln Tar, Kwn² Hanya Gelakkan je, Ini yg Berlaku Selepas itu

OH VIRAL20 hours ago

Video: “Dahlah Letak Ats Jmban” JiIat ‘B4Bl Air’, Aisar Khaled Buat Netizen Muntah

OH VIRAL21 hours ago

Baru je Berkhwin Tak Sampai Setahun, Mimie Haris Dedah Sudah Berpisah Dgn ‘Pilot’

OH VIRAL22 hours ago

lstri Dah Pndai Mengelat Bila Ajak Bersama, Alasannya Aku dah Gemox dan Dia Pulak dah Pndai Melawa, Belakang aku ini Dia Buat

OH VIRAL1 day ago

Disebabkan Perkara ini, Shuib Terpaksa Tinggalkan Sepahtu, dan Tidak Mahu Lagi Aktif Dalam Seni Hiburan

OH VIRAL2 days ago

Video: “Pak dia dah claim awal-awal” Beli Buku Anak Ratusan Ringgit, Rita Rudaini Tak Dapat Nak Claim LHDN

OH VIRAL2 days ago

Suami nak buat kejutan utk lstri, Sanggup Naik Bas Ke Melaka,Tapi Berakhir Dengan Nasib Malang

OH VIRAL3 days ago

“Walaupun sy Brpakain Wanita..” Sajjat Luah Prasaan, dan Ungkit Semua Kebaikkan yg Dilakukan

OH VIRAL5 days ago

Video: Suami lstri Disahkan Positif C0VlD, Netizen Perasan Sesuatu Berkenaan Anak Emma Maembong

OH VIRAL5 days ago

Sajatt Dilihat Pkai Baju Tidur Dan Brjalan di Lorong GeIap, Mengejutkan Lihat Apa Yg Sebenarnya Sajatt Buat

OH VIRAL5 days ago

“Tak Habis-Habis Suruh Mengaji & SoIat” Safiey Bidas Netizen yg Kecam Sajat

OH VIRAL6 days ago

Disebabkan Perkara ini, Akhirnya Satu Kampung ini Terpaksa Melakukan Swab Test

OH VIRAL6 days ago

Video: Wanita Unik MiIiki 2 Rahim, Menangis Asyik Ditanya Pasal Zuriat, Rupanya ini yg Berlaku

OH VIRAL6 days ago

Terkejut Sbb Tiba² Kena Tangkp KhIwat Dgn lstri Sndiri, Abah & Ustad Dekat HoteI, Istri Hanya Diam Tak Cakap Apa

OH VIRAL7 days ago

Video: Alamak Kesiannya Sis, Ramai Netzen Terkejvt Pembaca Berita Dari TV Terkenal Ini Cakap nk Terberax

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Hanya Sekejap Kakak KeIuar BeIi Makanan, BerIaku Kejadian Ngeri kat Adiknya

OH VIRAL3 weeks ago

Disangka BeIi Rumah Guna DUlT AhIong, 2 Tahun Keluarga Ini Di Kejar Sampai PoIis Pun Tak Dapat Bantu

OH VIRAL3 weeks ago

Dlm Wancara Video Lofa Mlm Tadi, Ramai tak Perasan Sebenarnya Lofa ada Cakap Sesuatu yg Penting

OH VIRAL2 days ago

Video: “Pak dia dah claim awal-awal” Beli Buku Anak Ratusan Ringgit, Rita Rudaini Tak Dapat Nak Claim LHDN

OH VIRAL7 days ago

Video: Alamak Kesiannya Sis, Ramai Netzen Terkejvt Pembaca Berita Dari TV Terkenal Ini Cakap nk Terberax

OH VIRAL2 weeks ago

“Pnrbangan yg Terakhir” PR4MUGARl DlR0G0I & Dibvnh 11 LeIaki di Mlm Tahun Baru

OH VIRAL4 weeks ago

Ini Kr0nologi Sebenar Perkahwinan Illi Najwa Bersama Manpreet Singh Shg Dituduh Murtad oleh Netizen

OH VIRAL1 week ago

Video: Fatin Afeefa Trkejut Ank Bagitau Mereka Tdo Sebilik dgn Ayah & GF Dia

OH VIRAL3 weeks ago

Video: lbu Meraung Lihat Anak Prmpuannya Dib0takkan Tnpa lzin Semasa Duduk dgn Wanita ni

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Dah Siap Makeup, Wanita Kecewa Bakal Suami Tak Hadir Majlis Kahwin

OH VIRAL1 week ago

Video: Penyelam Terkejuvt Setiba Nya Di Dasar Laut, Ini yg Mereka Nampak Slps Srivijaya Air Terhmpas

OH VIRAL2 weeks ago

Slps Statusnya Masih Bermasalah, SekaIi Penampilan Terbaru Lofa Pula Jadi BuaIan Hangat Netizen

OH VIRAL2 weeks ago

Bekas SUAMl DS Vida Akan Tuntut Harta Sepencarian Tapi Netizen Suruh DSV Tuntut Ini Pula

OH VIRAL3 weeks ago

Video: Kahwin Di Usia Muda, Ramai Tak Sangka Pengantin Baru Berumur 15 Tahun

OH VIRAL3 weeks ago

Video: 8 Sekeluarga M4Tl LEM4S, Kereta Terjvnam Dalam Sungai

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Hanya Sekejap Kakak KeIuar BeIi Makanan, BerIaku Kejadian Ngeri kat Adiknya

OH VIRAL3 weeks ago

Disangka BeIi Rumah Guna DUlT AhIong, 2 Tahun Keluarga Ini Di Kejar Sampai PoIis Pun Tak Dapat Bantu

OH VIRAL3 weeks ago

Dlm Wancara Video Lofa Mlm Tadi, Ramai tak Perasan Sebenarnya Lofa ada Cakap Sesuatu yg Penting

OH VIRAL2 days ago

Video: “Pak dia dah claim awal-awal” Beli Buku Anak Ratusan Ringgit, Rita Rudaini Tak Dapat Nak Claim LHDN

OH VIRAL7 days ago

Video: Alamak Kesiannya Sis, Ramai Netzen Terkejvt Pembaca Berita Dari TV Terkenal Ini Cakap nk Terberax

OH VIRAL2 weeks ago

“Pnrbangan yg Terakhir” PR4MUGARl DlR0G0I & Dibvnh 11 LeIaki di Mlm Tahun Baru

OH VIRAL4 weeks ago

Ini Kr0nologi Sebenar Perkahwinan Illi Najwa Bersama Manpreet Singh Shg Dituduh Murtad oleh Netizen

OH VIRAL1 week ago

Video: Fatin Afeefa Trkejut Ank Bagitau Mereka Tdo Sebilik dgn Ayah & GF Dia

OH VIRAL3 weeks ago

Video: lbu Meraung Lihat Anak Prmpuannya Dib0takkan Tnpa lzin Semasa Duduk dgn Wanita ni

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Dah Siap Makeup, Wanita Kecewa Bakal Suami Tak Hadir Majlis Kahwin

OH VIRAL1 week ago

Video: Penyelam Terkejuvt Setiba Nya Di Dasar Laut, Ini yg Mereka Nampak Slps Srivijaya Air Terhmpas

OH VIRAL2 weeks ago

Slps Statusnya Masih Bermasalah, SekaIi Penampilan Terbaru Lofa Pula Jadi BuaIan Hangat Netizen

OH VIRAL2 weeks ago

Bekas SUAMl DS Vida Akan Tuntut Harta Sepencarian Tapi Netizen Suruh DSV Tuntut Ini Pula

OH VIRAL3 weeks ago

Video: Kahwin Di Usia Muda, Ramai Tak Sangka Pengantin Baru Berumur 15 Tahun

OH VIRAL3 weeks ago

Video: 8 Sekeluarga M4Tl LEM4S, Kereta Terjvnam Dalam Sungai

Artikel HOT

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.