Connect with us

OH VIRAL

“Nak Tumpgkn Anak, Makan kt Sini Boleh tak” Dari Mula Kawin, Kereta, Semua mak sp0nsor, Bila Mak dh Takde, Memang tak lah Kami nak Layan Semua tu Lagi

Published

on

Gambar sekadar hiasan.

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel ini.

Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Assalamualaikum. Confession ini agak panjang. So, hold on to your seat ye, hehe. Main point kita sama”T0 xic Family”.

Sebab pilih untuk terus hidup dalam environment dan family macam tu lah.

Kesihatan mak saya merosot, ayah berlaku curang pada mak dan kami adik beradik terpaksa hidup berdikari sendiri.

So, mak saya seorang anak perempuan sulung yang ditinggalkan ayahnya sedari umur belasan tahun.

Arwah nenek saya pegang title ibu tunggal atas tiket gantung tak bertali selama berpuluh tahun, sehingga ke akhir h4yat beliau.

Disebabkan kasihan melihat aruwah nenek terpaksa menggalas semua tanggungjawab sendiri.

Mak saya memilih untuk membantu nenek menggalas tanggungjawab itu bersama.

Yelah, orang dulu dulu, mana tau pasal turun naik mhkamah, tuntutan fasakh, nafkah dan sebagainya.

Jadi bila kena tinggal, terpaksa teruskan hidup sendiri dengan anak2.

Adik beradik mak saya 8 orang semuanya, 2 orang je perempuan.

Tapi seingat saya, semua adik beradik mak, bergantung solely pada mak saya dari kecik sampailah dah kahwin, dah beranak pinak.

Cut the story short, adik beradik mak saya ni terlalu bergantung pada mak saya sampaikan nak kahwin.

Mak saya tanggung, nak beli kereta, rumah, carik mak saya untuk down payment dan guarantor.

Bini nak beranak pun mak saya sponsor. Anak dah lahir, nak masuk sekolah pun mak saya tanggung.

Bayangkanlah. Bila mak saya taknak tanggung, mulalah diorang meng4muk, m4ki hamun sampai tahap pernah nak p4rang mak saya.

Oh ya, mak saya memang dikurniakan rezeki yang baik, dia bekerja sebagai eksekutif di salah sebuah multinational company.

Walaupun hidup susah lepas ‘kehilangan’ atok saya, mak tetap dapat melanjutkan pelajaran di universiti tempatan.

Mak sorang je dalam family dia yang berpeluang ke universiti.

So memang dia punya pendapatan yang agak lumayan antara adik beradik yang lain.

Disebabkan keluarga kami dan keluarga adik beradik mak tinggal di daerah yang sama, setiap hujung minggu mesti ada adegan “tumpangkan anak kejap boleh”.

Itu belum lagi diorang buat sesi terjah “masak apa tengahari ni? Aku malas masaklah, makan sini jelah”.

Setiap weekend ye, without miss. Keluarga belah ayah saya tinggal di selatan tanah air.

Agak jauh. Jadi jarang mereka datang bertandang ke rumah kami. Lagipun keluarga belah ayah tak ambik tau sangat hal kami.

Ayah saya bekerja sebagai seorang engineer di syarikat oil and gas dan memang dia jarang ada dirumah, kerap outstation.

Kadang naik ke pelantar sampai berminggu minggu. Pada mulanya, masa aruwah nenek masih ada.

oh aruwah nenek tinggal bersama kami sedari awal perkahwinan mak dan ayah.

Ayah saya memang tak kisah adik beradik mak datang ke rumah, makan minum dirumah kami.

Sebab ada nenek. So ayah paham. Tapi lepas nenek mennggal, mereka masih kacau priv4si kami sekeluarga, benda tu agak annoying sebenarnya.

Saya sebagai anak ni pun rasa menyampah dan terganggu dengan kehadiran adik beradik mak.

Bukan saja pada setiap hujung minggu, tapi boleh dikatakan hampir setiap hari.

Apatah lagi ayah saya yang kadang baru je sampai rumah dari outstation dah kena hadap adik beradik mak yang bertungku, bertangga kat rumah kami.

Dari breakfast sampai dinner lah waktu diorang duduk kat rumah kami tu.

Belum part, anak balik sekolah diorang tumpangkan kat rumah kami jugak.

Sebabnya? Kami ada bibik harian. Senang katanya. Bibik pun naik muak melayan kerenah diorang yang lebih sudu dari kuah.

Mak saya pulak jenis yang terlalu sayangkan adik beradik dia.

She doesn’t know how to say no kat siblings dia walaupun masing2 memang sentiasa mempergunakan mak saya.

Seingat saya, isu isu macamni lah yang kerap kali buat mak dan ayah bergaduh teruk.

Ya, another level of t0xi city lagi dalam keluarga kami.

Ibubapa bergaduh depan anak2 dengan mengeluarkan kata2 kesat dan tindakan terjerit2 dan menengking2.

It is so not a good environment to raise your kids.

Bila mula meningkat remaja, saya dapat tau ayah curang dibelakang mak.

Saya yang mula terbaca text dan terjumpa resit shopping ayah di butik2 mahal barangan wanita.

Tapi takde pulak ayah hadiahkan benda2 tu semua pada mak.

Tahulah saya, ayah ada perempuan lain. Saya rahsiakan dari mak dan saya perhatikan saja gerak geri ayah.

Satu hari terk4ntoi juga dengan mak. Pada mulanya saya memang salahkan ayah kerana berlaku curang.

Rasa macam ayah tak fikirkan keluarga langsung masa berbuat perkara2 tu semua.

Tapi bila makin dewasa, saya makin faham. Benda ni terjadi, Ada kaitannya juga dengan sikap mak dan adik beradiknya yang t0 xic.

Saya marah sebab mak sanggup mempertaruhkan kebahagiaan rumahtangga dia demi adik beradik yang tak mengenang budi dan selalu menyusahkan tu.

Dahlah tu, adik beradik mak semua sangat suka jadi batu api setiap kali mak dan ayah bergaduh.

Mak pun satu, semua benda nak kena cerita kat adik beradik dia.

Mungkin ayah terasa tercabar eg0nya sebagai suami dengan situasi itu. Privacy dan quality time antara ayah dan mak pun selalu terganggu.

Kalau kami pergi vacation pun, ada adik beradik mak akan ikut ye. Bukan setakat ikut, menempel sekali tidur sebilik dengan keluarga kami.

Nak ikut tu tak salah, tapi ambiklah bilik sendiri.

Keluarlah duit sendiri. Ni tak, selagi mak dengan ayah tak sponsor bilik lain, diorang buatlah muka tak malu tidor sekali berhimpit2 dengan kami dalam bilik tu.

Faham tak kenapa ayah jadi macamtu?

Ayah dan mak takde peluang untuk bersama sama spent quality time macam suami isteri lain.

Mak 24/7 hidupnya berkisar mengenai adik beradik dia sahaja.

Makin saya dewasa, makin saya meluat dengan adik beradik mak yang tak habis2 jadi par4sit dalam keluarga kami.

Sampailah satu hari, mak jatuh s4kit, terlantar dan terpaksa berhenti kerja dengan serta merta atas faktor kesihatan.

Mak kehilangan sumber pendapatan. Adik beradik mak? Sorang pun tak nampak batang hidung.

Jangankan tanya khabar, mak call diorang pun, diorang reject. Yelah, orang dah takde guna lagi kan. Nak buat apa berbaik2.

Nama nak menjenguk mak memang lambettt lagi lah.

Mak sampai depr3ssi0n, dengan keadaan kesihatan dia, ayah curang dan dibuang adik beradik tanpa sebab.

Dan disebabkan itu jugalah kesihatan mak merosot teruk sampai mak mennggal dunia.

Bila mak mennggal, wah bukan main sorang2 terpacul depan pintu, sibuk tanya pasal pengurusan harta pusaka mak.

Wah, masa mak hidup pun kau kikis, mak dah mennggal pun kau nak sebat lagi ye. Kali ni memang saya tak bagi muka.

Ayah bukan tak pernah tegur adik beradik mak, tapi dulu masa mak ada, setiap kali ayah tegur dan pertahankan mak dari dipergunakan adik beradik dia, mak tak boleh terima.

Mak mesti bergaduh besar dengan ayah. Katanya, hal adik beradik dia jangan masuk campur.

Bagi saya, itu silap terbesar mak. Saya sendiri pun sebagai anak dah berbuih mulut tegur sikap adik beradik mak yang memperlakukan mak macam tu, sama juga saya pun dimarahi mak.

Tapi lepas mak mennggal, saya tak bagi muka. Mereka ada juga datang, minta tolong itu ini dari ayah.

Mintak pinjam duit lah, mintak langsaikan loan dengan bank lah, and the list goes on.

Tapi awal2 saya dah w4rning, maaf kami dah takde apa2 urusan dengan kalian lagi. Cukup sekadar ikatan silaturrahim.

Lebih lebih kami tak boleh tolong. Ya, saya memang seorang yang tegas dan dibenci pakcik makcik. Hahaha.

Saya jadi macamni sebab saya benci lihat mak saya ditindas sampai memakan diri dan keluarga dia.

Saya penat hidup dalam keluarga yang tak bahagia disebabkan orang sekeliling yang tak faham bahasa.

Saya penat tengok mak ayah saya bergaduh sebab orang orang yang selfish dan ignorant ni. Sebab tu saya jadi begini.

Dan sekarang saya memilih untuk berjumpa mereka pada hari raya, kenduri kendara dan majlis2 keraian sahaja.

Lain2, maaf, sistur tak koser nak ambik port. Tanya2 khabar gitu jelah. Sebab diorang ni pun suka berg0sip. Semua orang tak kena dimata diorang.

Hanya mereka dan keluarga mereka sahaja yang maksum. Saya cepat panas dengar g0sip2 fitnah ni.

Daripada saya terlepas mulut pu4ka, baiklah saya jauhkan diri.

Saya juga sekarang dah selamat berumahtangga dan punya keluarga sendiri.

Adik beradik saya, alhamdulillah ok. Mereka faham batas mereka mungkin sebab dah nampak apa yang jadi pada keluarga kami.

Jadi mereka faham akan priv4cy dan boundaries dalam keluarga kami.

Tapi ipar duai belah suami pula, ada yang saya nampak dah ada bunga2 nak jadi macam keluarga saya ni.

And saya terpaksa berkata dengan tegas pada suami, maaf saya tak boleh bertolak ansur dengan perkara ini.

Alhamdulillah suami faham dan hormat akan keputusan saya. Mana tidaknya, panjang lebar saya yang explain pasal family saya, hahaha.

Dan sekarang, saya juga memilih untuk terus membahagiakan suami dan keluarga kecil saya.

Keluarga besar yang punya pelbagai ragam dan t0xi city, saya cuba elakkan.

Bak kata pepatah Melayu, jauh bau bunga, dekat bau tahi.

Jadi saya cuba elakkan terhidu bau tahi tu dengan cara sembur air purifier banyak2 sebagai langkah pencegahan. Hehe.

Pada semua yang punya keluarga t0k sik, tolonglah speak up for your rights. Tolonglah fikirkan diri awak sendiri dulu.

Fikirkan keluarga kecil awak dulu. Jangan k0rbankan kebahagiaan keluarga kecil kita untuk mereka2 yang takkan pernah mengenang budi ni.

Percayalah spesis p4rasit ni, memang takkan sedar diri. Kita buatlah apa pun.

Kesiankan diri awak dan keluarga awak dulu. Diaorang dah dewasa, pandai2lah nak hidup.

Hati mau kental sikit beb. Learn on how to say no. Jangan biarkan diri terus dibuli.

Assalamualaikum. – Nurtizen (Bukan nama sebenar)

Reaksi warganet

Ismi Mazita – Memang pun ada p4rasit tak guna cmni. time utk kepentingan diri dia.

Nk kaut hasil usaha org lain, mengh4sut, fitnah, putarbelit cerita, batu api dia la muncul muka tebai seinci janji hati dia puas.

Bila org tu s4kit bayang2 pun hilang. niat tu dh blh nmpk. moga per4sit cmni cpt lah pupus.

chloe lang – Xthu kenapa xde rse malu adik beradik aruwah mak TT ni. Ambil kesempatan di setiap pelosok!.

Kita pun xdelah jahat sgt sampai xmahu tolong, tapi kalau sentiasa dipergunakan sebegini siapa mahu bersabar?

Bagus TT. Good job. Semoga sesiapa yg menghadapi situasi seperti TT, mampu untk mengambil pengajaran dan sudah tahu langkah apa yg patut diambil. Brava sister!

Dzarul azfan – tak sedar baca tau2 dah habis. Well done kak. Cmni la ending dia. Puas hati aku. eh? haha..

At least kak amek pendekatan x kan diinjak2 kepalanya gitu.. Elok cmtu jela ajar manusia2 yg perangai tak semenggah tu

Nor rimah – Smp tahap pandai buat loan tp org lain lak kena settlekan.. mmg tahap nak kena sebat muka mereka semua dengan penyapu…

Tahniah tt.. jgn bg muka langsung.. confession camni bikin puas hati bila baca

Sumber IIUM

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OH VIRAL

Nape la sanggup buat macam tu

Published

on

By

Nape la sanggup buat macam tu

Continue Reading

OH VIRAL

Nape la sanggup buat macam tu

Published

on

By

Nape la sanggup buat macam tu

Continue Reading

OH VIRAL

“Rupanya Suami KebuIuran, Nasi Pun Tak Masak” Antara Status yg di Muatnaik Seakan Bagi Petanda

Published

on

By

Masala.h rmah tangga menjadi punca seorang lelaki bertndak kjam membu.nvh iste.rinya.

Kemudian m.ayat wanita itu dilupu.skan di dalam kebun kelapa sawit di Bandar Penawar, Kota Tinggi dekat sini 1 Mac lalu.

Suspe.k yang bekerja sebagai pemandu jengkaut dipercayai sempat memuat naik beberapa hantaran di laman Facebook.

Dia memberi gambaran rmah tangga mereka sedang bergol.ak pada bulan lalu.

Dikatakan lelaki berusia 43 tahun itu pernah menaikkan status me­ngenai pernikahan online pada 11 Februari lalu.

“PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) nak nikah senang (secara) online.

Tetapi hendak cari calon iste.ri susah semua pakai pelitup muka, tak nampak muka.

Iste.ri pentingkan diri sendiri, suami kebulur nasi pun tak masak.

Sabarlah insha-Allah nanti Allah gantikan iste.ri dengan yang lebih baik.

Apa susah orang tak nak masak agak rasa kebulo je soh tukang masak masakkan kt bayar je lah gaji dia.

Lepas ni kita enjoy jangan pk banyak² kita lelaki.

Patah tumbuh hilang berganti apa ada hal lepas tu selebihnya jangan lupa cari bekal akhirat.

Dunia akhir zaman perempuam belum mati dah tempah neraka jahanam batul lah.

Kata rasulullah akn tiba 1 masa aku lihat wanita adalah bahan bakar api neraka

Binik pentingkn diri sendiri besarkan tembolok sendiri.

Laki kebulo balik nasik pun tak masak dia boleh makan maggie sendiri.

Kesian jiran sebelah umuah sabar lah insaallah nanti Allah gantikan binik dengan yang lebih baik lagi tu sabar ya.”

Tulis lelaki itu di Facebooknya baru-baru ini.

Pasangan itu dipercayai dalam proses pencraian kerana poIis menemui surat fa.sakh di dalam rumah mereka.

Sebelum kjdian, pasangan tersebut dipercayai berte.ngkar.

Kejadian itu telah didengari oleh jiran-jiran di rumah mereka di Taman Sri Saujana.

Dalam pada itu, seorang jiran yang enggan dikenali membe­ritahu, dia terdengar pasangan itu berte.ngkar pada malam Ahad lalu.

“Sehari sebelumnya, saya nampak dia (m.angsa) keluar be­kerja separuh hari. Pada malam­nya mereka berg.aduh.

Esok pagi (Ahad) saya mendapat tahu dia hilang tidak balik ke rumah.

Ada jiran membuat Ia.poran kepada poIis ke­rana curiga dengan tindakan suaminya,”

Katanya ketika ditemui di Taman Sri Saujana semalam.

Selain itu, difahamkan, ada jiran yang ternampak bapa dua anak tersebut membawa keluar sebiji tong berwarna biru pada pukul 4.30 pagi hari yang sama m.angsa diIapo.rkan hilang.

Sementara itu, Ketua PoIis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, pihaknya menerima la.poran m.angsa keluar rumah pada pukul 2 pagi, 1 Mac lalu selepas berlaku perselisihan faham dengan suaminya.

“Bertindak atas maklumat, poIis menahan dua lelaki iaitu suami m.angsa serta rakan lelaki itu masing-masing berusia 32 dan 43 tahun bagi membantu siasatan.

Suspe.k mengaku membu.nvh iste.rinya semasa wanita itu tidur dengan menggunakan senapang angin.

Lelaki itu kemudian memasukkan m.ayat m.angsa bersama kain cadar ke dalam tong air berwarna biru,”

Katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Menurut Ayob Khan, m.ayat ibu dua anak itu kemudian dibawa ke kawasan ladang kelapa sawit di Bandar Penawar, Kota Tinggi untuk ditanam bagi melupuskan bukti.

Jelas beliau, suspe.k kemudian menunjukkan kepada poIis lokasi m.ayat m.angsa ditan.am pada pukul 10.30 pagi kelmarin.

“Motif pembu.nvhan dipercayai kerana cemb.uru,” katanya.

berharap agar rakyat Malaysia dapat supaya urusan pulang ke

Jarak rumah pasangan dan ladang tersebut adalah kira-kira 30 kilometer.

PoIis mera.mpas selaras sena.pang angin, sena.pang patah, 54 butir peIu.ru penabur, kenderaan jenis Mitsubishi Pajero dan sebuah jengkaut.

Sia.satan awal mendapati lelaki itu tidak memiliki permit dan lesen menggunakan senj.ata api.

Kedua-dua lelaki itu dire.man enam hari bermula semalam untuk membantu si.asatan.

Dan kes disiasat mengikut Sksyen 3O2 Knun Kesksaan serta Sksyen 36 Akta Sen.jata Api 1960.

Kosmo! semalam mela.porkan, seorang wanita yang dila.porkan hilang pada 1 Mac lalu rupa-rupanya mati dipercayai dibu.nvh suaminya sendiri.

Kjdian yang menimpa m.ang­sa terbongkar selepas poIis menahan suaminya sehari selepas kehilangan kerani sumber manusia di sebuah kilang di Ulu Tiram itu diIapo.rkan.

Sumber:k0smo

Continue Reading
OH VIRAL34 mins ago

Nape la sanggup buat macam tu

OH VIRAL35 mins ago

Nape la sanggup buat macam tu

OH VIRAL1 day ago

“Rupanya Suami KebuIuran, Nasi Pun Tak Masak” Antara Status yg di Muatnaik Seakan Bagi Petanda

OH VIRAL1 day ago

Video: “PvkuI Org Smp Berd4rah Siap Bawa KERAMBlT” – Geng ‘lnfluencer’ Mngamux Sbb KaIah Futsal?

OH VIRAL1 day ago

“Abang! Syg Dah Pregnant” Ramai Rasa Tertipu dgn Status Baru Zarina Anjoulie

OH VIRAL2 days ago

Lihat Dekorasi Rumah Alif di Pavilion Sehingga Disew4kan 28,000 Rnggt Sebulan

OH VIRAL2 days ago

Netizen Bocorkan Sesuatu yg Mengejutkan Sebelum Gerai Shuk Sahar Dirobohkan LeIaki ini

OH VIRAL2 days ago

Ramai Gadis Terperasan Sesuatu dan  ‘Terliur’ Naim Daniel Belanja Foto Nampak Dada

OH VIRAL3 days ago

Video: “Kalau Nampak Budak JuaI Yasin dpn Pavi, Jgn Sedekah, Kurang Ajar Sgt” Wanita ini Berang Bila Dikepung

OH VIRAL3 days ago

Kenyataan Sajjat Slps Letak Lambang SaIib Pd Akaun Tiktok Sangat Mengejutkan

OH VIRAL3 days ago

“Bini Aku Jgn Usik, Aku Cari Smp Dapat” Berang lstri Kena Kecam, Shuib Bagi Kata Dua kpd Netizen

OH VIRAL5 days ago

Fizo Omar nk Kahwin Baru, Ini pesan Mawar yg Mengejutkan kpd Bakal lstri Fizo nanti

OH VIRAL5 days ago

Mengejutkan Wanita ini Masih Kekal Daraa Slps Setahun Nikah Tidak Disentuh Suami

OH VIRAL5 days ago

Masih GagaI Ditemui JAlS, PoIis Terpaksa Kerah Skuad ini Untuk Burv Sajjat

OH VIRAL1 week ago

Video: Tindakkan Lelaki Cina ini MAKl PoIis Slps GagaI Tunjuk Surat Rentas Negeri Memakan Diri

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Baru 14 Tahun Dah Nak MER0G0I, Terkejut Rupanya Budak ini Pernah Melakukan Perkara ini

OH VIRAL3 days ago

Kenyataan Sajjat Slps Letak Lambang SaIib Pd Akaun Tiktok Sangat Mengejutkan

OH VIRAL3 weeks ago

“Ada Sesuatu Masuk Dalam Rahim” – Jnda Terkejut Tiba2 BersaIin Tanpa Tahu Diri HamiI

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Ikut Trend TikTok Tak Pakai C0Ll, Gadis² Muda ni Mula Diperlakukan Sebegini

OH VIRAL1 week ago

Perkampungan Emas di Daerah Lipis, Ada Penduduk kg Memperoleh Sehingga 7KG

OH VIRAL4 weeks ago

Beli Gelang Emas Sampai 3K, Sekali Nk Jual sbb Nk Pakai Duit, Baru Perasan Ada yg Tak Kena

OH VIRAL4 weeks ago

Layanan lstri Dah Tak Sama, Lagi² Bila Atas Katil, Sengaja aku Follow dan tak Sangka lstri dlm Kereta Org Lain

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Tidak Mahu Terus Terbelenggu, Akhirnya Syuk Minta Izin Istri untuk Kahwin Secara Live

OH VIRAL2 weeks ago

Hari ini dah 29 tahun Sudirman Pergi, Namun Ada yg Meragui Punca KEM4TIANNYA, Ini Sebabnya

OH VIRAL2 weeks ago

Pelajar Malaysia di Korea Dibuang Dari ‘Study Group’ Kerana Mulut CeIupar Janna Nick

OH VIRAL1 week ago

Video: Ayah BangIa & Ibu MeIayu, Gadis Kacuk Ini TuIar Kerana Mempunya Sesuatu yg Sangat Unik

OH VIRAL2 weeks ago

“Kalau Takut D0SA, Boleh KeIuar” Admin Grup ‘Riak Apa Hari Ini’ Balas Teguran Ustazah Asma

OH VIRAL2 weeks ago

Akhirnya Mahkhmah Telah Keluarkan Waran Tngkap ke Atas Sajjat, KesaIahan Dilakukannya Sgt Mengejutkan

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Rakaman Detik Detik Gadis Ini Basuh Kereta Guna Air S0lat Buat Ramai Menangis

OH VIRAL2 weeks ago

Tahniah, Dr Erin Akui Terima Mas Khwin RM10,000 Walaupun Jnda Anak 5

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Baru 14 Tahun Dah Nak MER0G0I, Terkejut Rupanya Budak ini Pernah Melakukan Perkara ini

OH VIRAL3 days ago

Kenyataan Sajjat Slps Letak Lambang SaIib Pd Akaun Tiktok Sangat Mengejutkan

OH VIRAL3 weeks ago

“Ada Sesuatu Masuk Dalam Rahim” – Jnda Terkejut Tiba2 BersaIin Tanpa Tahu Diri HamiI

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Ikut Trend TikTok Tak Pakai C0Ll, Gadis² Muda ni Mula Diperlakukan Sebegini

OH VIRAL1 week ago

Perkampungan Emas di Daerah Lipis, Ada Penduduk kg Memperoleh Sehingga 7KG

OH VIRAL4 weeks ago

Beli Gelang Emas Sampai 3K, Sekali Nk Jual sbb Nk Pakai Duit, Baru Perasan Ada yg Tak Kena

OH VIRAL4 weeks ago

Layanan lstri Dah Tak Sama, Lagi² Bila Atas Katil, Sengaja aku Follow dan tak Sangka lstri dlm Kereta Org Lain

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Tidak Mahu Terus Terbelenggu, Akhirnya Syuk Minta Izin Istri untuk Kahwin Secara Live

OH VIRAL2 weeks ago

Hari ini dah 29 tahun Sudirman Pergi, Namun Ada yg Meragui Punca KEM4TIANNYA, Ini Sebabnya

OH VIRAL2 weeks ago

Pelajar Malaysia di Korea Dibuang Dari ‘Study Group’ Kerana Mulut CeIupar Janna Nick

OH VIRAL1 week ago

Video: Ayah BangIa & Ibu MeIayu, Gadis Kacuk Ini TuIar Kerana Mempunya Sesuatu yg Sangat Unik

OH VIRAL2 weeks ago

“Kalau Takut D0SA, Boleh KeIuar” Admin Grup ‘Riak Apa Hari Ini’ Balas Teguran Ustazah Asma

OH VIRAL2 weeks ago

Akhirnya Mahkhmah Telah Keluarkan Waran Tngkap ke Atas Sajjat, KesaIahan Dilakukannya Sgt Mengejutkan

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Rakaman Detik Detik Gadis Ini Basuh Kereta Guna Air S0lat Buat Ramai Menangis

OH VIRAL2 weeks ago

Tahniah, Dr Erin Akui Terima Mas Khwin RM10,000 Walaupun Jnda Anak 5

Artikel HOT

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.