Connect with us

OH VIRAL

“Tolonglah Faham, Kami Sangat Penat, Ada Yang Muntah Tidak Bermaya“- Frontliners Menangis, Sabah Bagai Di Landa Garuda

Published

on

Kerajaan Pulau Pinang meluluskan peruntukan RM115,984 sebagai bantuan bekalan makanan dan minuman kepada kakitangan Jabatan Penjara Pulau Pinang.

Serta pasukan keselamatan lain yang bertugas di kawasan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

“Peruntukan ini meliputi bakul makanan masing-masing bernilai RM100 kepada keluarga kakitangan Jabatan Penjara Pulau Pinang

dan Pengkalan Perubatan kepada petugas-petugas perubatan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Penjara reman dan kuarters kediaman di daerah Timur Laut, Pulau Pinang dikenakan PKPD berkuat kuasa semalam membabitkan 2,306 banduan

304 petugas dan keluarga di kuarters kediaman.

Turut terbabit 220 kakitangan penjara yang tidak menetap di dalam kuarters.

Dalam pada itu, Pengarah Penjara Reman Pulau Pinang Mohamed Jusoh Ismail berkata, semua ahli keluarga kakitangan Penjara Reman Pulau Pinang yang tinggal di kuarters berkenaan akan menjalani ujian saringan Covid-19 secara berperingkat bermula hari ini.

Sementara itu, kerajaan negeri Sabah turut menyalurkan bantuan bakul makanan kepada 1,900 ketua isi rumah di Felda Umas, Kalabakan yang dikenakan PKPD berkuat kuasa 13 hingga 26 Oktober ini.

Pegawai Daerah Kalabakan Abdul Rashid Abdul Harun berkata, pihaknya akan memastikan bantuan makanan tersebut sampai kepada kesemua penduduk.

Dalam pada itu, Menteri Pertanian dan Industri Makanan Datuk Seri Dr Ronald Kiandee dan Ahli Dewan Undangan Negeri Labuk Samad Jambri juga menyampaikan bantuan peralatan perubatan dan keperluan.

Seperti alat pengimbas suhu badan, alat penyukat tekanan darah dan cecair pembasmi kuman kepada petugas barisan hadapan di Hospital Beluran dan Ibu Pejabat Polis Daerah Beluran hari ini.

“Tolonglah Faham, Kami Sangat Penat, Ada Yang Muntah Tidak Bermaya“- Frontliners Menangis, Sabah Bagai Di Landa Garuda

Sabah seperti dilanda garuda, peningkatan kes Covid-19 meningkat begitu mendadak.

Ketakutan, keresahan dan kesedihan melanda masyarakat di negeri bawah bayu ini.

Pertugas di bahagian hadapan tidak terkecuali.

Masing-masing bertungkus lumus bekerja siang dan malam membantu menyengkang virus ini dari terus menular.

Hospital Queen Elizabeth secara rasmi dijadikan hospital Covid-19 untuk merawat pesakit yang jumlahnya semakin meningkat saban hari.

“Apabila saya mula datang ke Hospital Queen Elizabeth pada bulan Mei lalu, hampir tiada kes korona virus.

Apabila ia meletus di Lahad Datu dan Semporna, keadaan masih terkawal dan kami berhati-hati.

“Tetapi apabila pilihanraya bermula, ia jadi tidak menentu. Stesen orang PUI dipenuhi dengan cepat,”

Jelas petugas perubatan berusia 27 tahun yang tidak mahu namanya disiarkan ini.

Dia berpendapat, kawalan pergerakan dibuat terlalu lambat kerana ramai yang telah meninggalkan Semporna ke Kota Kinabalu dan Semenanjung Malaysia.

Jika sebelum ini hanya terdapat beberapa sahaja wad yang diasingkan tetapi kini terdapat 10 wad seperti itu di Hospital Queen Elizabeth.

Ia menyebabkan semua kes ortopedik dan pembedahan dirujuk ke Hospital Queen Elizabeth II.

“Apabila kami mendapat berita yang Unit Rawatan Rapi (ICU) di Hospital Queen Elizabeth II dikawal.

Ia seperti satu tamparan kerana bukan hanya pesakit Covid-19 sahaja yang memerlukan ICU tetapi pesakit lain juga.

“Kebanyakan pesakit di sini berasal dari kampung pendalaman.

Mereka mengumpul wang dari orang-orang kampung hanya untuk membayar kos pengangkutan untuk ke hospital.

Saya punya pesakit yang menderita thalassemia tetapi tidak dapat menjalani pemindahan darah kerana mereka tidak mempunyai pengangkutan,” katanya.

a tent in the room: Stesen imbasan di Hospital Queen Elizabeth Hospital. (Gambar petugas kesihatan) Stesen imbasan di Hospital Queen Elizabeth Hospital. (Gambar petugas kesihatan)

Menurutnya, ramai pesakit yang tidak percaya bahawa mereka mendapat virus tersebut kerana mereka tidak ke luar negara malah tiada sebarang hubungan dengan pesakit Covid-19.

Mereka sangat risau keadaan keluarga dan merasa bersalah jika keluarga mereka dijangkiti.

Katanya lagi, apabila masa bertugas habis, dia bukan hanya kepenatan tetapi seluruh badannya lencun dibasahi peluh.

“Apabila anda memakai pakaian PPE, ia seperti membungkus diri anda dengan plastik yang tiada udara.

Anda akan berpeluh sehingga seluruh baju lencun dan memandangkan kami harus menghadkan jumlah PPE yang dipakai.

Kadang-kala ada yang terpaksa memakainya selama sembilan jam.

“Saya sangat penat. Kadang-kadang tangan saya menggeletar apabila ingin melakukan ujian IV.

Ada rakan saya yang hampir muntah kerana kehilangan banyak air,” katanya menceritakan bagaimana situasi petugas kesihatan sepertinya.

Tinggal bersama keluarga menjadikan dia gusar akan menjangkitkan virus itu kepada keluarganya.

Apatah lagi bapanya berusia 60 tahun dan ibu 54 tahun, membuatkan dia sentiasa berhati-hati.

Dan takut apabila mendapat tahu individu yang diuji adalah positif Covid-19.

“Tetapi itulah yang harus saya hadapi setiap hari, keberangkalian membawa balik virus itu ke rumah walau telah mengambil semua langkah keselamatan itu pasti.

Ia mencabar minda dan menjadikan kita sentiasa dalam ketakutan dan paranoid,” ujarnya.

a large room: Ujian imbasan dilakukan di bahagian kecemasan. (Gambar petugas kesihatan)Ujian imbasan dilakukan di bahagian kecemasan. (Gambar petugas kesihatan)

Walaupun terpaksa bekerja berjam-jam lamanya tetapi dia akur.

Itulah pekerjaannya dan dia merasa bangga dapat memberi khidmat kepada negara terutama di waktu begini.

Dalam keadaan pandemik yang sedang meningkat, dia merayu kepada rakyat Malaysia untuk menjaga SOP dengan serius.

Dan tidak keluar rumah tanpa sebarang urusan penting.

“Anda mungkin masih muda dan sihat tetapi anda masih boleh membawa balik virus itu kepada keluarga anda.

Kami, petugas kesihatan akan melakukan yang terbaik untuk anda semua.

Ya, kami agak penat tetapi kami tetap akan berikan khidmat terbaik kepada negara.

“ Semua orang boleh memainkan peranan membantu dalam pelbagai cara.

Samada dengan menyumbang pakaian PPE atau membuat sumbangan tunai,” akhirinya.

sumber : FMT

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OH VIRAL

Video: Suami lstri Disahkan Positif C0VlD, Netizen Perasan Sesuatu Berkenaan Anak Emma Maembong

Published

on

By

Emma Maembong dan Suami Positif Cvid

Pelakon cantik, Emma Maembong telah memaklumkan menerusi Instagramnya.

Ianya bahawa dia dan suami disah positif Cvid-19 selepas melakukan ujian saringan.

Hal tersebut pastinya membuatkan Emma begitu risau.

Ini apabila bayi sulungnya yang baru sahaja berusia dua bulan lebih turut terpaksa menjalani ujian saringan yang agak menyakitkan itu.

Menerusi perkongsiannya di Instagram anaknya Shariq Gabriel, dapat dilihat si kecil itu menangis.

Kemudian ditenangkan Emma yang turut sebak melihat bayinya terpaksa menjalani prosedur tersebut.

Emma dan suami disahkan positif Covid-19 walaupun tiada sebarang simptom ataupun kontak rapat.

Walau bagaimanapun, keputusan saringan ujian anaknya menunjukkan negatif dan membuatkan sedikit lega.

Sehubungan dengan itu, Emma menasihatkan orang ramai supaya sentiasa menjaga protokol kesihatan.

Dan ambil peluang melakukan swab test walaupun tidak mempunyai sebarang gejala.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Video berdurasi 41 saat dikongsi Emma menunjukkan pelakon drama Bicara Cinta itu melakukan ujian calitan di kediamannya.

Dalam entri itu, Emma berkongsi:

“Buat ujian calitan di rumah bersama @kumpulan_megaklinik_zahran. Bagus dan sangat profesional.

“Mereka boleh datang ke rumah dan melakukan ujian itu. Terima kasih juga kerana menyalurkan maklumat yang kami perlukan.

“Saya tidak menunjukkan sebarang simptom tetapi keputusan ujian adalah positif.

“Walaupun rasa sihat, saya sarankan buat pemeriksaan kerana kita tidak tahu apakah dijangkiti atau tidak.

“Jaga diri dan patuh prosedur operasi standard (SOP),” katanya.

Sementara itu, Muhammad Shazli yang juga juruterbang, bersyukur kesihatannya semakin pulih.

“Hasil ujian menunjukkan saya positif. Bagaimanapun, Alhamdulillah, keadaan bertambah baik. Jaga keselamatan dan patuhi SOP,” pesannya.

Netizen Perasan Sesuatu

Rakaman Video Bayi Emma Jalani Swab Test KLIK SINI

Sumber: Emma maembong

Continue Reading

OH VIRAL

Sajatt Dilihat Pkai Baju Tidur Dan Brjalan di Lorong GeIap, Mengejutkan Lihat Apa Yg Sebenarnya Sajatt Buat

Published

on

By

Pengguna media sosial meninggalkan pelbagai reaksi terhadap sebuah video yang dimuat naik usahawan sensasi, Nur Sajat di akaun Instagram miliknya, @nursajat23 pada Isnin.

Di dalam video berdurasi kurang 40 minit itu, Sajat atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman.

Ini antara lain menceritakan situasi sebenar yang menyebabkan dirinya digari pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) 6 Januari lalu.

Kemudian dia ditahan di Pusat Penahanan Sementara, Kuala Kubu Bharu.

Pada masa sama, Sajat turut mendakwa mendapat layan yang tidak wajar meski sudah hadir.

Ini bagi memberikan kerjasama apabila dipanggil untuk siasatan oleh pihak JAIS.

Siasatan tersebut dilakukan berhubung laporan yang dibuat pada 23 Ogos 2018 lalu terhadapnya.

Sementata itu, pada ruangan komen video yang sudah pun ditonton lebih sejuta kali itu.

Warganet juga memberikan pandangan masing-masing dan turut menitipkan nasihat serta ucapan buat pemilik NurSajat Gold itu.

Rakan usahawan, Safiey Illias misalnya dilihat turut meninggalkan komen, meminta agar Sajat bersabar dan terus kuat demi orang tersayang.

Safiey memberi reaksi tersebut menerusi dua entri komen berbeza.

“Sabar sayang.

“I felt you Sajat Sayang. Sabar tau. Kuat demi ayah mak dan anak-anak ok?,”

Respon Safiey yang turut mendapat perhatian daripada pengggna Instagram lainnya.

Selain Safiey, pelakon Betty Rahmad turut mendoakan yang baik-baik buat Sajat seisi keluarga.

Dalam pada itu, Sajat turut membuat beberapa menerusi Insta Stories sejak semalam dan dalam beberapa kenyataan dimuat naik.

Sajat juga seolah-olah menyatakan rasa kesal dengan diskriminasi sesetengah pihak terhadap golongan sepertinya.

“Tak Habis-Habis Suruh Mengaji & SoIat”

Pernah menderita anxety, bipoIar dan dpresi, penyanyi dan usahawan kosmetik popular Safiey Illias tampil memberikan kata-kata semangat.

Ini buat Nur Sajat yang kini dihimpit pelbagai kontroversi dan tekanan prasaan.

Kata Safiey, situasi yang dilalui Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman itu pernah dilaluinya sejak lima tahun lalu.

Justeru, Safiey menasihati orang ramai agar memberikan sokongan kepada Sajat berbanding mengecamnya.

“5 tahun ratu lawan sakit ni. Major dpression, anxity, panck attck, bipoIar, skizfrenia dan macam-macam lagi.

Malas nak tulis. Tapi semua ni adalah penyakit mntal iIInesses.

“Bulan ni ratu last dipantau doktor untuk pengambilan ubat, jika this month semua okey.

Bulan depan ratu dah tak payah bergantung dengan ubat. Ratu happy sebab akhirnya ratu dapat lawan sakit ni.

“Orang ramai salah anggap. Ini adalah penyakit, penyakit perlukan ubat.

Tak habis-habis isu suruh mengaji dan solat. Ia dua benda berbeza.

“Kalau kawan awak patah tulang, awk suruh jumpa doktor bukan suruh dia solat atau mengaji. 

Mental illnesses bukan perkara main-main.

Ratu bersedia dan tak segan silu nak kongsikan macam mana nak lawan dan berhadapan dengan rakan yang ada sakit ni,” katanya.

 

Tambah Safiey, situasi semasa yang dilalui kebanyakan orang ketika pandemik antara punca masalah mental.

“Di tahun 2021, mental health and illnesses dah dipandang serius oleh masyarakat dunia.

Sebabnya ramai dah mula terkesan lagi-lagi dengan pandemik yang melanda.

I’m ready to advocate, educate and dedicate by using my voice and stand up regarding this mental health and illnesses,” ujarnya.

Sebelum ini kecoh apabila sepotong video tangan Sajat bergari tular di media sosial.

Bagaimanapun, Sajat tampil menjelaskan perkara terbabit.

Susulan kejadian berkenaan, Sajat meluahkan kekesalan terhadap kecaman yang diterima daripada netizen hingga menyifatkan dirinya kini berdepan depresi.

Pada Rabu lalu, JAIS mengesahkan Sajat disiasat mengikut Seksyen 10, Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor.

JAIS dalam kenyataan memaklumkan siasatan terhadap Sajat dibuat berikutan terdapat beberapa aduan yang diterima mengenai perlakuannya pada 2018 dan 2020.

Sajat pakai baju tidur, berjalan di lorong gelap lakukan perkara ini

Sementara itu dalam perkongsian terbarunya, Sajad memuatnaik video beliau sedang berjalan di tepi jalan dan lorong gelap sambil berbaju tidur.

Bagaimanapun tujuan Sajad itu adalah kerana mahu membantu golongan kurang bernasib baik.

Sajad dilihat berjalan ke arah peminta sedekah di tepi jalan dan mendekati golongan gelandangan sambil menghulurkan sedekah.

Tidak dapat dipastikan sama ada video itu yang baru atau rakaman lama yang dikongsikan semula.

” Saya buat semua ini dari hati saya untuk bantu golongan yang susah dan memerlukan..

Saya tahu saya tak sempurna,tetapi saya cuba yang Terbaik untuk saya sayang sesama manusia..

” Sedekah atau wakaf, bukan berpandukan dari pakaian.. tetapi dari niat hati dan keikhlasaan..
pakaian itu hanyalah luaran sahaja..

” Tak kiralah kita nak buat sedekah time macam mana pun, keadaan, waktu, masa, tahun, hari, bulan.

Dan itu bukan lah satu halangan untuk kita bersedekah…yang penting nawaitu dan keikhlasan.

” Saya bukan manusia sempurna, jika saya mempunyai rezeki yang lebih ,saya akan membantu dan sedekah pada yang memerlukan..

” Saya dari kecik diajar oleh mak dan ayah saya supaya menghormati org tua, sentiasa sayang pada sesama manusia, tak kira bangsa, status, pangkat dan agama..

” Sebab selagi kita dinamakan manusia, jarak untuk dihormati tiada sempadan…sentiasa bersyukur.

” Kalau kita mempunyai rezeki yang lebih..dari rezeki yang lebih itu, kita dapat men bantu mereka yang susah dari kita..maafkan saya jika nampak tak sempurna

” Sedekah…perkataan sangat general..Sebab sedekah ini bukannya sesuatu yang dihad kan, tetapi ia sesuatu kemampuan individu tersendiri..

” 5sen, 10sen,atau 10 ringgit atau lebih dari itu jumlahnya, itu semua nya diharusksn berlaku dengan penuh keikhlasan..

” Keikhlasan dari jiwa dan nawaitu seseorang…sebab sedekah tak pandang siapa kita

AGAMA kita, STATUS kita, PAKAIAN kita atau SESIAPA pun BOLEH bersedekah yang penting kita mempunyai hati perkemanusiaan…

” Saya insan tak sempurna..sempurnakah sedekah ku??

” Sedekah dalam keadaan berpakaian wanita.. walaupun pun baju tido(pajamas) atau pakai baju jubah, tudung, longdress atau seluar jeans dan kemeja..

” Adakah pakaian itu sesuatu yang penting untuk kita bersedekah?saya tertanya tanya.. dan saya tahu saya bukan insan sempurna..

” Saya sayang Allah,Saya Sayang Allah..

” Tetapi mereka kata saya mempersenda agamaku.. kerana sedekah Di wisma ku sendiri..

Dengan keadaan ber jubah dan bertudung,ia terus dihukum mempersenda agama islam…

Maafkan Aku.. Aku bukan manusia sempurna,” akhiri Sajad.

Sumber : IG Sajad / limausia

Continue Reading

OH VIRAL

“Tak Habis-Habis Suruh Mengaji & SoIat” Safiey Bidas Netizen yg Kecam Sajat

Published

on

By

Pengguna media sosial meninggalkan pelbagai reaksi terhadap sebuah video yang dimuat naik usahawan sensasi, Nur Sajat di akaun Instagram miliknya, @nursajat23 pada Isnin.

Di dalam video berdurasi kurang 40 minit itu, Sajat atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman.

Ini antara lain menceritakan situasi sebenar yang menyebabkan dirinya digari pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) 6 Januari lalu.

Kemudian dia ditahan di Pusat Penahanan Sementara, Kuala Kubu Bharu.

Pada masa sama, Sajat turut mendakwa mendapat layan yang tidak wajar meski sudah hadir.

Ini bagi memberikan kerjasama apabila dipanggil untuk siasatan oleh pihak JAIS.

Siasatan tersebut dilakukan berhubung laporan yang dibuat pada 23 Ogos 2018 lalu terhadapnya.

Sementata itu, pada ruangan komen video yang sudah pun ditonton lebih sejuta kali itu.

Warganet juga memberikan pandangan masing-masing dan turut menitipkan nasihat serta ucapan buat pemilik NurSajat Gold itu.

Rakan usahawan, Safiey Illias misalnya dilihat turut meninggalkan komen, meminta agar Sajat bersabar dan terus kuat demi orang tersayang.

Safiey memberi reaksi tersebut menerusi dua entri komen berbeza.

“Sabar sayang.

“I felt you Sajat Sayang. Sabar tau. Kuat demi ayah mak dan anak-anak ok?,”

Respon Safiey yang turut mendapat perhatian daripada pengggna Instagram lainnya.

Selain Safiey, pelakon Betty Rahmad turut mendoakan yang baik-baik buat Sajat seisi keluarga.

Dalam pada itu, Sajat turut membuat beberapa menerusi Insta Stories sejak semalam dan dalam beberapa kenyataan dimuat naik.

Sajat juga seolah-olah menyatakan rasa kesal dengan diskriminasi sesetengah pihak terhadap golongan sepertinya.

“Tak Habis-Habis Suruh Mengaji & SoIat”

Pernah menderita anxety, bipoIar dan dpresi, penyanyi dan usahawan kosmetik popular Safiey Illias tampil memberikan kata-kata semangat.

Ini buat Nur Sajat yang kini dihimpit pelbagai kontroversi dan tekanan prasaan.

Kata Safiey, situasi yang dilalui Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman itu pernah dilaluinya sejak lima tahun lalu.

Justeru, Safiey menasihati orang ramai agar memberikan sokongan kepada Sajat berbanding mengecamnya.

“5 tahun ratu lawan sakit ni. Major dpression, anxity, panck attck, bipoIar, skizfrenia dan macam-macam lagi.

Malas nak tulis. Tapi semua ni adalah penyakit mntal iIInesses.

“Bulan ni ratu last dipantau doktor untuk pengambilan ubat, jika this month semua okey.

Bulan depan ratu dah tak payah bergantung dengan ubat. Ratu happy sebab akhirnya ratu dapat lawan sakit ni.

“Orang ramai salah anggap. Ini adalah penyakit, penyakit perlukan ubat.

Tak habis-habis isu suruh mengaji dan solat. Ia dua benda berbeza.

“Kalau kawan awak patah tulang, awk suruh jumpa doktor bukan suruh dia solat atau mengaji. 

Mental illnesses bukan perkara main-main.

Ratu bersedia dan tak segan silu nak kongsikan macam mana nak lawan dan berhadapan dengan rakan yang ada sakit ni,” katanya.

 

Tambah Safiey, situasi semasa yang dilalui kebanyakan orang ketika pandemik antara punca masalah mental.

“Di tahun 2021, mental health and illnesses dah dipandang serius oleh masyarakat dunia.

Sebabnya ramai dah mula terkesan lagi-lagi dengan pandemik yang melanda.

I’m ready to advocate, educate and dedicate by using my voice and stand up regarding this mental health and illnesses,” ujarnya.

Sebelum ini kecoh apabila sepotong video tangan Sajat bergari tular di media sosial.

Bagaimanapun, Sajat tampil menjelaskan perkara terbabit.

Susulan kejadian berkenaan, Sajat meluahkan kekesalan terhadap kecaman yang diterima daripada netizen hingga menyifatkan dirinya kini berdepan depresi.

Pada Rabu lalu, JAIS mengesahkan Sajat disiasat mengikut Seksyen 10, Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor.

JAIS dalam kenyataan memaklumkan siasatan terhadap Sajat dibuat berikutan terdapat beberapa aduan yang diterima mengenai perlakuannya pada 2018 dan 2020.

Continue Reading
OH VIRAL11 hours ago

Video: Suami lstri Disahkan Positif C0VlD, Netizen Perasan Sesuatu Berkenaan Anak Emma Maembong

OH VIRAL15 hours ago

Sajatt Dilihat Pkai Baju Tidur Dan Brjalan di Lorong GeIap, Mengejutkan Lihat Apa Yg Sebenarnya Sajatt Buat

OH VIRAL17 hours ago

“Tak Habis-Habis Suruh Mengaji & SoIat” Safiey Bidas Netizen yg Kecam Sajat

OH VIRAL1 day ago

Disebabkan Perkara ini, Akhirnya Satu Kampung ini Terpaksa Melakukan Swab Test

OH VIRAL1 day ago

Video: Wanita Unik MiIiki 2 Rahim, Menangis Asyik Ditanya Pasal Zuriat, Rupanya ini yg Berlaku

OH VIRAL1 day ago

Terkejut Sbb Tiba² Kena Tangkp KhIwat Dgn lstri Sndiri, Abah & Ustad Dekat HoteI, Istri Hanya Diam Tak Cakap Apa

OH VIRAL2 days ago

Video: Alamak Kesiannya Sis, Ramai Netzen Terkejvt Pembaca Berita Dari TV Terkenal Ini Cakap nk Terberax

OH VIRAL3 days ago

Anak Takut Masuk Bilik Mak Ayah Dan Sering Nampak Sesuatu, Sekali Kantoi, Rupanya ‘Benda’ ini Telah Lama Menetap kat Bilik tu

OH VIRAL4 days ago

“Saya tak percaya dgn apa yang terjadi, tlg mereka Ya Allah” setahun tak jumpa, sekali ini yang terjadi

OH VIRAL5 days ago

Video: Fatin Afeefa Trkejut Ank Bagitau Mereka Tdo Sebilik dgn Ayah & GF Dia

OH VIRAL5 days ago

Video: Penyelam Terkejuvt Setiba Nya Di Dasar Laut, Ini yg Mereka Nampak Slps Srivijaya Air Terhmpas

OH VIRAL6 days ago

Hasil Undian 97% Inginkan PKP Semula, Ini yg Akan Dibentangkan Oleh PM Isnin ini

OH VIRAL7 days ago

Ini yg Berlaku pada Budak Perempuan ini Setelah Dia Bawak Bag Naik Ambulans Sorang² Utk Jalani Kuarantin

OH VIRAL1 week ago

Senyap² aku ke rumah pngasuh, Trdengar Aina meraung, Aku lalu tepi tingkap. Bila ternmpak, aku trgamam

OH VIRAL1 week ago

Video: “Gelak lah..Ini sgt Penting!” – Sharifah Shahira Baik Hati Derma Bra & Spender utk Mgsa Bnjir

OH VIRAL3 weeks ago

Video: Hanya Sekejap Kakak KeIuar BeIi Makanan, BerIaku Kejadian Ngeri kat Adiknya

OH VIRAL2 weeks ago

Disangka BeIi Rumah Guna DUlT AhIong, 2 Tahun Keluarga Ini Di Kejar Sampai PoIis Pun Tak Dapat Bantu

OH VIRAL3 weeks ago

Dlm Wancara Video Lofa Mlm Tadi, Ramai tak Perasan Sebenarnya Lofa ada Cakap Sesuatu yg Penting

OH VIRAL2 days ago

Video: Alamak Kesiannya Sis, Ramai Netzen Terkejvt Pembaca Berita Dari TV Terkenal Ini Cakap nk Terberax

OH VIRAL1 week ago

“Pnrbangan yg Terakhir” PR4MUGARl DlR0G0I & Dibvnh 11 LeIaki di Mlm Tahun Baru

OH VIRAL4 weeks ago

Ini Kr0nologi Sebenar Perkahwinan Illi Najwa Bersama Manpreet Singh Shg Dituduh Murtad oleh Netizen

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Anak Saudara kpd Menteri ini, Najwa akan Dipanggil Kerajaan sbb MeIakukan Upacara Bercanggah dgn Agama

OH VIRAL4 weeks ago

Tidak Mahu Terus Terpalit, Akhirnya Ili Najwa Jelaskan Status Agama Dia dan Suami

OH VIRAL5 days ago

Video: Fatin Afeefa Trkejut Ank Bagitau Mereka Tdo Sebilik dgn Ayah & GF Dia

OH VIRAL2 weeks ago

Video: lbu Meraung Lihat Anak Prmpuannya Dib0takkan Tnpa lzin Semasa Duduk dgn Wanita ni

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Dah Siap Makeup, Wanita Kecewa Bakal Suami Tak Hadir Majlis Kahwin

OH VIRAL5 days ago

Video: Penyelam Terkejuvt Setiba Nya Di Dasar Laut, Ini yg Mereka Nampak Slps Srivijaya Air Terhmpas

OH VIRAL1 week ago

Slps Statusnya Masih Bermasalah, SekaIi Penampilan Terbaru Lofa Pula Jadi BuaIan Hangat Netizen

OH VIRAL2 weeks ago

Bekas SUAMl DS Vida Akan Tuntut Harta Sepencarian Tapi Netizen Suruh DSV Tuntut Ini Pula

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Kahwin Di Usia Muda, Ramai Tak Sangka Pengantin Baru Berumur 15 Tahun

OH VIRAL3 weeks ago

Video: Hanya Sekejap Kakak KeIuar BeIi Makanan, BerIaku Kejadian Ngeri kat Adiknya

OH VIRAL2 weeks ago

Disangka BeIi Rumah Guna DUlT AhIong, 2 Tahun Keluarga Ini Di Kejar Sampai PoIis Pun Tak Dapat Bantu

OH VIRAL3 weeks ago

Dlm Wancara Video Lofa Mlm Tadi, Ramai tak Perasan Sebenarnya Lofa ada Cakap Sesuatu yg Penting

OH VIRAL2 days ago

Video: Alamak Kesiannya Sis, Ramai Netzen Terkejvt Pembaca Berita Dari TV Terkenal Ini Cakap nk Terberax

OH VIRAL1 week ago

“Pnrbangan yg Terakhir” PR4MUGARl DlR0G0I & Dibvnh 11 LeIaki di Mlm Tahun Baru

OH VIRAL4 weeks ago

Ini Kr0nologi Sebenar Perkahwinan Illi Najwa Bersama Manpreet Singh Shg Dituduh Murtad oleh Netizen

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Anak Saudara kpd Menteri ini, Najwa akan Dipanggil Kerajaan sbb MeIakukan Upacara Bercanggah dgn Agama

OH VIRAL4 weeks ago

Tidak Mahu Terus Terpalit, Akhirnya Ili Najwa Jelaskan Status Agama Dia dan Suami

OH VIRAL5 days ago

Video: Fatin Afeefa Trkejut Ank Bagitau Mereka Tdo Sebilik dgn Ayah & GF Dia

OH VIRAL2 weeks ago

Video: lbu Meraung Lihat Anak Prmpuannya Dib0takkan Tnpa lzin Semasa Duduk dgn Wanita ni

OH VIRAL4 weeks ago

Video: Dah Siap Makeup, Wanita Kecewa Bakal Suami Tak Hadir Majlis Kahwin

OH VIRAL5 days ago

Video: Penyelam Terkejuvt Setiba Nya Di Dasar Laut, Ini yg Mereka Nampak Slps Srivijaya Air Terhmpas

OH VIRAL1 week ago

Slps Statusnya Masih Bermasalah, SekaIi Penampilan Terbaru Lofa Pula Jadi BuaIan Hangat Netizen

OH VIRAL2 weeks ago

Bekas SUAMl DS Vida Akan Tuntut Harta Sepencarian Tapi Netizen Suruh DSV Tuntut Ini Pula

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Kahwin Di Usia Muda, Ramai Tak Sangka Pengantin Baru Berumur 15 Tahun

Artikel HOT

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.