Connect with us

OH VIRAL

Tak Mahu Terpalit Sama, Akhirnya Erra Fazira Buka Mulut Ceritakan Semuanya

Published

on

Berita tentang perc3raian Laudya Cynthia Bella dan Engku Emran Engku Zainal Abidin ternyata menyejutkan ramai pihak.

Antaranya ialah bekas isteri Engku Emran iaitu Erra Fazira.

Pengacara, pelakon, dan penyanyi itu mengakui tahu serba-sedikit mengenai pergolakan rumah tangga mereka.

Namun tidak berniat untuk masuk campur langsung.

” Tidak ada sesiapa nak perc3raian, saya pun pasti Bella dan bekas suami tak nak,” ujar Erra Fazira, 46.

” Saya tahu sedikit sebanyak mengenai pergolakan itu. Tetapi, secara mendalamnya, saya tidak tahu dan tak mahu tahu pun.

” Kalau mereka tak buka mulut, saya pun zip mulut,” katanya.

Tambah Erra, dia juga ada bercerita mengenai hal itu dengan Bella dan Emran serta tahu mereka sudah lakukan sehabis baik untuk selamatkan rumah tangga dibina.

” Saya tak nak korek-korek pun, hanya tahu cerita dasarnya sahaja.

” Itu bukan cara saya untuk korek dan salah saya kalau nak ambil tahu,” katanya.

Jelas Erra, dia dan Bella ada berhubung namun tidak berbicara lanjut mengenai hal rumah tangga.

” Sebagai wanita kami ada berbicara tapi hanya perkara umum, adalah sedikit sebanyak memberikan nasihat tetapi tidak begitu terperinci.

” Bella juga tidak begitu bercerita lebih kepada saya. Memang kami rapat tetapi tidaklah selalu berhubung.

” Saya pun wanita dan saya ada bagi semangat kepadanya melalui teks sebab tidak ada sesiapa nak perc3raian.

” Saya pun pasti Bella dan bekas suami juga begitu. Mereka sudah cuba untuk menyelamatkan rumah tangga tapi itulah ketentuannya,” tambahnya.

” Sebagai wanita kami hanya berbicara cerita umum pasal wanita.

Saya sedikit sebanyak, beri nasihat tapi taklah secara terperinci sebab Bella pun tak beritahu terperinci.

” Bukan mereka tidak cuba selamatkan rumah tangga, tapi Itulah ketentuanNya.

Erra ada bercakap dengan Engku Emran

” Saya juga pernah bercakap dengan bekas suami, tapi tidaklah sampai nak bercerita lanjut mengenainya,” katanya.

Penyanyi lagu Menangkah Cinta berkenaan turut menitipkan nasihat buat Bella, di mana dia berharap pelakon kelahiran Indonesia itu bersabar menerima dugaan.

” Dalam setiap pahit, pasti ada hikmah dan manisnya.

Allah uji kita sebab Allah sayang kita dan adalah ganjarannya itu nanti. Bersabar sajalah,” katanya.

Pada 1 Julai lalu, Bella, 32, mengesahkan dia sudah berc3rai dengan Emran, 45, sekali gus menjawab teka-teki mengenai status perkahwinan mereka.

Menurut Bella, keputusan perc3raian itu dibuat secara sepakat di antara kedua-dua pihak dan ia dilakukan dengan cara yang baik.

Laudya Cynthia Bella pada 1 Julai lalu membuat pengakuan di laman media sosialnya bahawa rumah tangga dia dan Engku Emran sudah berakhir secara baik.

Kenyataan Laudya Cynthia Bella itu sekali gus melenyapkan pertanyaan peminat dan media mengenai status pasangan berkenaan ekoran pelakon terkenal itu sudah kembali menetap di Jakarta.

Baik Engku Emran dan Laudya Cynthia Bella juga sudah tidak berkongsi sebarang foto mereka berdua di akaun Instagram sejak sekian lama menyebabkan pelbagai spekulasi diperkatakan.

Sementara itu, Erra mengakui, dia kembali jatuh cinta, namun, perasaan itu bukanlah merujuk pada bertemu buah hati baharu.

Sebaliknya, kecintaan itu adalah pada produk penjagaan rambut Faith Fleur yang melantiknya sebagai duta.

Kata seniwati tersohor tanah air itu, tiada apa yang mampu diungkapkannya selain bersyukur kerana masih diberi kepercayaan untuk menjadi jurucakap bagi sesebuah produk.

“Saya percaya rezeki tidak salah alamat. Saya amat mensyukuri nikmat rezeki yang Allah panjangkan.

Soal aktif atau tidak mahupun persaingan dengan artis generasi baru itu semuanya bersifat subjektif.

“Untuk masih dipandang relevan hingga diberi kesempatan menjadi wakil jenama produk, saya berterima kasih kepada mereka yang memberi kepercayaaan,” katanya.

Erra Fazira di samping pengasas Faith Fleur, Siti Mariam Abd Samad.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OH VIRAL

Tak Sempat Nikah, Ibu ini Bongkarkan Perkara Pelik yg Berlaku pd Anak Gadisnya 3 Hari Sebelum MENlNGGAL

Published

on

By

Seorang lagi mangsa keracunan gas karbon monoksida ketika tidur di dalam kereta di sebuah stesen minyak di Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) dekat Samagagah, di sini, meninggal dunia petang Khamis.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad, berkata Nor Adilah Mohd Safwan, 21, meninggal dunia pada jam 4.23 petang ketika dirawat di Hospital Angkatan Tentera Lumut.

Terdahulu, dua rakannya Sharifah Fariesha Syed Fathi, 21, dan Ayuni Shazwanie Shabri, 21, masing-masing meninggal dunia di tempat kejadian dan Hospital Seberang Jaya (HSJ) awal pagi tadi.

Ketika ini, seorang lagi rakan mereka yang juga kembar kepada Nor Adilah, yang kritikal masih dirawat di unit rawatan rapi (ICU) Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan.

“Mereka berhenti rehat di stesen minyak itu disebabkan rakan yang memandu kereta pening kepala,” kata Nor Jamilah Ahmad.

Dia adalah ibu saudara kepada Sharifah Fariesha Syed Fathi yang maut akibat lemas keracunan gas karbon monoksida.

Ini ketika tidur di dalam kereta di sebuah stesen minyak di Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) dekat Samagagah, di sini, pada Khamis.

Dalam kejadian yang disedari jam 1.40 pagi itu, rakannya, Ayuni Shazwanie Shabri, 21, turut meninggal dunia manakala dua lagi rakan mereka termasuk pemandu kereta itu kritikal.

Mengulas lanjut, Nor Jamilah berkata, dia tidak menyangka percutian anak saudaranya bersama tiga sahabat baiknya ke Pulau Pinang berakhir tragedi.

Katanya anak saudaranya itu baru menamatkan pengajian di sebuah kolej dan mahu meluangkan masa bersama mereka sebelum membawa haluan masing-masing.

“Saya diberitahu mereka berhenti rehat di stesen minyak itu ketika dalam perjalanan pulang.

Ini kerana rakan yang memandu kereta (kini kritikal) tidak sihat, pening kepala dan muntah,” katanya ketika ditemui di Unit Forensik Hospital Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Dalam kejadian jam 1.40 pagi itu, Sharifah Fariesha dan Ayuni Shazwanie maut.

Manakala rakan mereka yang juga pasangan kembar berusia 21 tahun kritikal dan dirawat di hospital di Lumut dan Kuala Lumpur.

Keempat-empat mereka dipercayai tertidur di dalam kereta yang enjinnya tidak dimatikan sebelum lemas akibat terhidu gas karbon monoksida.

Tak Sempat Nikah, Ibu ini Bongkarkan Perkara Pelik yg Berlaku pd Anak Gadisnya 3 Hari Sebelum MENlNGGAL

“Kalau ikut perancangan, Sharifah Fariesha Syed Fathi, 21, bakal melangsungkan pernikahan dengan tunangnya, Oktober tahun depan.

Tetapi semuanya Allah dah atur, dia pergi dulu buat selamanya,” kata Hasnida Hassan, 47.

Menurutnya, anak tunggalnya seorang anak yang baik dan menghormati orang tua, malah tidak pernah sesuka hati tanpa pengetahuan dia dan suami.

“Saya reda apabila ditakdirkan anak saya pergi menghadap illahi disebabkan kejadian itu.

Walaupun dia satu-satunya anak yang saya ada tetapi Allah dah ambil semula,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Zon Seroja, di sini hari ini.

Hasnida berkata, Sharifah Fariesha bertunang dengan lelaki pilihannya pada Ogos lalu.

Dan dia pernah menyatakan impiannya untuk kahwin dengan tema yang sangat cantik.

Katanya, dia memang sukakan kecantikan, malah gemar bersolek dan bersiap untuk sentiasa kelihatan cantik.

“Ketika saya menatap wajahnya kali terakhir ketika hendak dibalutkan semalam, wajahnya sangat berseri dan bersih.

Dia memang seorang anak yang manja, malah hubungan saya dengan dia bukan saja sebagai seorang ibu dan anak.

Malah dia jadikan saya sebagai kawan serta tempat dia mengadu masalah,” katanya yang bekerja sebagai pembantu makmal di sebuah sekolah di sini.

Menurut Hasnida, dia dan suaminya, Syed Fathi Syed Zain, 60, cuba menghubungi telefon bimbit anak mereka beberapa kali, sejak jam 9 malam kelmarin namun tidak dijawab.

Katanya, dia yang risau berlaku kejadian tidak diingini kemudian menghubungi telefon bimbit tiga rakan anknya dalam kereta itu namun tidak juga dijawab.

“Saya rasa dah tak sedap hati apabila anak saya tidak membalas WhatsApp yang dihantar jam 11 malam menyebabkan hati saya makin berdebar.

Dia jarang tidak membalas setiap WhatApp yang dihantar.

Ini menyebabkan saya meminta tunang dia yang bekerja di Sarawak untuk membantu menghubunginya,” katanya.

Hasnida berkata, tunangnya berjaya menghubungi telefon bimbit dia.

Dan dimaklumkan mereka ditemui dalam keadaan “tertidur” dalam kereta di stesen minyak di Pulau Pinang dengan enjin dan penghawa dingin yang masih terpasang.

“Masa tu dah jam 1 pagi dan saya terus ke Hospital Seberang Jaya di Pulau Pinang dan dimaklumkan anak saya sudah pergi menghadap illahi

Ini menyebabkan seluruh badan saya seolah-olah terkaku kerana kehilangannya,” katanya.

Hasnida berkata, hubungan Fariesha dan tiga rakannya termasuk pasangan kembar itu sangat rapat.

Malah mereka belajar dalam kursus farmasi di Kuala Lumpur pun bersama.

Katanya, Sharifah Fariesha pula baru empat bulan bekerja di sebuah klinik swasta di Taman Keladi, di sini.

“Saya dimaklumkan oleh tunangnya, Dia sempat berpesan kepadanya supaya jaga diri baik-baik kalau dia tiada nanti.

Dia sempat meminta izin dari tunangnya sehari sebelum kejadian untuk ke Pulau Jerejak bersama tiga rakan baiknya sebelum kejadian itu berlaku,” katanya.

Hasnida berkata, anaknya sempat mencium tangannya sebelum keluar dari rumah kelmarin.

Sambil memberitahu sudah berjanji untuk melancong bersama tiga rakannya di Pulau Pinang sempena cuti 16 September lalu.

Perubahan anknya..

Katanya, cuma nampak perubahan pada ank dia kurang bercakap sejak tiga hari lalu sedangkan sebelum ini dia memang ceria.

“Pada 20 Oktober ini hari kelahirannya yang ke-21 dan saya rasa sangat sedih kehilangan anak.

Namun sebagai ibu, saya reda dengan ketentuan Ilahi.

“Saya minta semua tolong doakan anak saya dicucuri rahmat kerana saya dah kehilangan anak yang paling disayangi,” katanya.

Sharifah Fariesha selamat diuruskan di Tanah Persemadian Islam Laguna, Merbok, di sini petang semalam.

Dalam kejadian jam 1 pagi semalam, keempat-empat sahabat karib, Sharifah Fariesha Syed Fathi, Ayuni Shazwanie Shabri, Nor Adilah dan Nor Aqilah.

Mereka masing-masing berusia 21 tahun berhenti rehat di stesen minyak berkenaan.

Sebelum meneruskan perjalanan pulang ke rumah masing-masing dekat Sungai Petani dan Gurun, Kedah.

Peguam Nor Zabetha Kongsikan Pentingnya Tanggungjawab Sesama Kita di RNR

Sedihlah baca kes pelajar-pelajar meninggal dunia kerana tertidur dan terhidu gas karbon monoksida dalam kereta.

Takziah kepada keluarga. Kesedihan yang tidak terbayang. Semoga keluarga tabah menerima ujian.

Semoga kita ambil iktibar. Pernah dulu saya berhenti di stesyen minyak, sebab terlalu mengantuk. Masa tu, tak ingat perjalanan dari mana ke mana.

Saya tutup aircond. Buka turunkan sedikit tingkap. Sedikit je. Disebelah saya ada sebuah teksi, memang terpasang aircondnya.

Saya bila tertidur bertutup aircond, sekejap-sekejap terjaga. Sebab panaskan dan berpeluh-peluh.

Setiap kali terjaga, saya lihat abang teksi sebelah masih nyenyak tidur. Kakinya siap letak atas dashboard.

Selesa sungguh. Nyenyak. Tidur nyenyak beginilah bahaya kerana kita tidak sedar apabila terhidu gas karbon monoksida.

Masa itu, saya tidak ketuk pintu orang kereta sebelah untuk mengingatkan aircond terpasang.

Selepas baca kes 4 pelajar ini, saya sedar betapa pentingnya untuk kita menegur atau ketuk tingkap jika kita terlihat ada yang tidur dalam kereta sambil aircond sambil terpasang.

Malang tak berbau. Ternyata memang tidur dalam kereta seawaktu aircond terpasang sangat bahaya.

Kita mungkin tidak mampu terjaga. Kalau kita dapat bantu elakkan. Alangkah baiknya. Kita ternampak, kita tegur.

Kita ketuk tingkap, hanya cakap “Aircond terpasang ni, bahaya”. Sekurang-kurangnya kita sudah tegur dan menjalankan tanggungjawab.

Lepas ini, saya akan amalkan yang ini.

Kalau ibu bapa yang berikan kereta pada anak-anak belajar di Universiti atau kolej, boleh pesan pada mereka tentang bahaya tidur dalam kereta sambil aircond terpasang.

Kadang-kadang mereka bercuti atau outing atau ingin pulang ke kampung, terlalu letih dan ingin berhenti tidur.

Mereka mungkin tahu bahaya tidur aircond terpasang tetapi mungkin mereka tidak tahu realiti bahaya sebenar sehingga boleh maut. Jadi kita ingatkan.

Saya sedih tengok gambar-gambar 4 pelajar ini. 3 sudah meninggal dunia dan 1 lagi masih kritikal.

Semoga keluarga mereka tabah dan semoga yang pergi ditempatkan dikalangan orang beriman. Saya doakan kesembuhan kepada adik yang masih dirawat – Nor Zabetha

Continue Reading

OH VIRAL

SUAMl O T Siang Mlm Kumpul 15,000 Sbb ls3 Demand Nak BERSALlN di HOSPlTAL 5 Star

Published

on

By

Saban hari memang tidak dapat dinafikan kadar bagi pesakit-pesakit di hospital makin meningkat dengan pelbagai jenis kes penyakit dilaporkan setiap hari di seluruh negara.

Bagi anda yang pernah dimasukkan di hospital, perkara pertama yang akan terlintas di fikiran anda tentang sesuatu hospital itu pastinya tentang servis perkhidmatan yang diberikan.

Tapi jika servis perkhidmatan sudah bagus, bagaimana pula dengan bil yang akan anda tanggung selepas tamat rawatan?

Tapi tidak salahlah untuk kita berhabisan ribuan ringgit untuk kesihatan kita yang lebih bernilai daripada nilai sekeping duit kan?

Dengan banyak kemunculan hospital-hospital swasta di negara kita ini yang bertujuan untuk membantu menampung jumlah pesakit-pesakit di hospital kerajaan yang kian meningkat setaip hari ini.

Kami pasti pernah terlintas di fikiran anda tentang hospital manakah yang mengungguli carta ‘Best Hospital in Malaysia’ ini bukan?

Pasti itu dilema yang acapkali bermain di fikiran para isteri khususnya yang bakal melahirkan anak.

SUAMl OT Siang Mlm Kumpul 15,000 Sbb ls3 ‘Demand’ Nak BERSALlN di HOSPlTAL 5 Star

Mendekati hari-hari untuk melahirkan cahaya mata, pasti si ibu akan memikirkan bagaimanalah proses lahirnya si anak itu nanti?

Bagaimanakan layanan dan servis yang diterima? adakah selesa bilik yang disediakan?

Dan bermacam lagi persoalan yang bermain di benak fikiran.

“Aku sedang bayangkan isteri dia tgh selfie, senyum dan ketawa kecil dlm keadaan nak teran keluar anak dia.

Tup2 anak dia keluar, melantun2, cakap “Hai Mama!!!”

Mereka selfie bersama dgn nurse2 di situ. Happy ending siotttt” – Netizen

Justeru ramai yang memilih untuk melahirkan anak di hospital swasta meskipun terpaksa mengeluarkan fulus yang lebih.

Seperti yang dikongsikan Mohd Hilmi di facebooknya, kisah sepasang suami isteri

Dimana si isteri ‘demand’ nak lahirkan anak di hospital swasta.

Sehingga si suami terpaksa bekerja OT siang malam, kumpul RM10K.

“Ada encik, saya mmg ada bawa cash RM10,000 ni.

OT siang malam ni encik nak kumpul duit ni”

RM10,000 yang dibawa tak cukup, muka suami berubah sebab itu je duit yang dia ada

Muka si suami berubah bila dimaklumkan yang RM10,000 merupakan bayaran perkhidmatan yang paling minimum

Dan caj tersebut mungkin boleh meningkat bergantung kepada kes.

Duit tak cukup tapi suami tetap suruh proceed sebab isteri memang nak bersalin di hospital swasta tapi…

Hilmi kata dia dah cuba nasihat lelaki tersebut untuk bawa isterinya bersalin di hospital kerajaan sekiranya duit tidak mencukupi.

Namun suami tetap berkeras untuk isterinya bersalin di hospital tersebut meski tahu bayaran yang bakal dijelaskan selepas isterinya bersalin nanti.

Malah Hilmi sempat menasihati para isteri di luar sana supaya agar tidak terlalu mengikut trend bersalin di hospital yang ‘gah’ sekiranya tidak berkemampuan.

Ini kelengkapan yang ada di hospital swasta menerusi perkongsian Hilmi :

Delivery Suite/Labor Room untuk normal delivery.

*Complete with sofa, cupboard, attached bathroom, free WIFI & TV with Astro channels.

Single Room

*6 complimentary meals per day (3 mains, 3 snacks).
*Complete with sofa, cupboard, fridge, attached bathroom, free WIFI & TV with Astro channels.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

“Klau aku xde mase nak layan bini ngada2…dia bini kena ikot ckp kita…baik aku manjakan mak aku yg lahirkan aku jaga aq….

Klau nk swasta aq Suh pakai duit dia sendiri..”

“Aku minta suami aku nak bersalin kat swasta pun bkn sbb nak megah. Tapi nak layanan yg baik je ..

kiteorang tak kaya. Tapi sama2 usaha. Aku share duit dgn suami aku nak bersalin kat swasta. Mmg la beranak mana2 sama sakit.

Tp layanan sama ke tuan2 dan puan2 ??? Gov ni nasib je.

Ada nasib kau dpt la yg baik. Klau nasib tak baik haa fikir lah.”

“Btul mmg lynn x sama..tp tgklh kmmpuan suami tu..jika trpksa brhmpas pulas.mcm mna pulak..

aku krja krjaan.pn brsalin kt krjan..xde nk pilih swasta..

sbb tau kmmpuan suami n aku sndiri x mmpu nk byr jika brlaku apa2 komplikasi..dr awl mmg tau akn di szer..”

Boleh ke dia nk tahan sakit..kalau dh Dtang contraction tk da sempat nak tahanya..

tapi ingat la and bersyukur Boleh beranak.. Takut nnti lepas ni niat tu.. Allah terbalik kn..

Terus tk bagi ada zuriat..”

Sumber : Lobak Merah

Continue Reading

OH VIRAL

Pesakit di wad Bongkarkan apa yg ibu Sandra buat Semasa jaga Sandra Buat Kali Terakhir

Published

on

By

Siapa Sandra Dianne?

Alessandra Dianne Ampuria atau nama popularnya, Sandra Dianne merupakan antara peserta yang berjaya menjejakkan kaki ke pentas persaingan rancangan realiti nyanyian, Big Stage 2020.

Penyanyi BBNU (Budak Baru Nak Up) yang terlibat sama di penganjuran musim ketiga ini termasuk Azzam Sham, Usop (Mentor).

Selain Amir Hasan, Hanie Soraya, Qody Rany, Hafiz Zainal, Yamani Abdillah, Farisha Iris, Dinie Rashid, Nana Sheme dan Fadh Majid.

SELAIN aktif bergelar anak seni, Sandra juga menjalankan perniagaan ikan kering di kampung halamannya di sabah.

Nama sebenarnya, Alessandra Dianne Ampuria. Menggunakan nama pentas, Sandra Dianne.

Berumur 26 tahun (2020). Berasal dari Sabah. Lahir pada 16 September 1994. Anak kedua daripada empat orang adik-beradik.

Mendapat pendidikan di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Badin Tuaran, Sabah.

Berkelulusan dalam bidang Architectural Drafting. Bergiat dalam dunia hiburan sebagai seorang penyanyi yang bernaung di bawah label Sony Music.

Popular menerusi lagu ‘Hey Kau’ ciptaan Tam Spider dan senikata oleh Iman Imran yang sehingga kini mencatatkan lebih 7 juta tontonan di laman Youtube.

Lain-lain lagu dipopularkannya termasuk Ku Tak Mahu Cinta, Tulus, Aku Dan Kekasih, Salimah (duet bersama Ryan Deedat) dan Terkemuka (bersama Zizi Kirana dan Benzooloo).

Laman sosial Instagramnya atas nama @sandradianneofficial sehingga kini memperoleh lebih 45,000 pengikut.

Pesakit di wad Bongkarkan apa yg ibu Sandra buat Semasa jaga Sandra Buat Kali Terakhir

Selepas seminggu pemergian Sandra Dianne tercetus pelbagai spekvlasi mengenai pemergiannya.

Ada dakwaan yang mengatakan ibu kepada penyanyi itu iaitu Nur Sakinah sengaja menc4but bantuan pen4fasan anak sendiri.

Bagaimanapun, dakwaan tersebut telahpun dijawab oleh ibu Sandra.

Terbaru, seorang pengguna Facebook Amni Fatnin juga merupakan salah seorang pes4kit ditempatkan di wad yang sama dengan Sandra.

Dia berkongsi detik di ruang tersebut sebelum Sandra menghembuskan nafas.

Pesakit di wad tersebut menceritakan kejadian sebenar sewaktu Sandra dimasukkan ke wad berkenaan dari unit rawatan rapi dan berada di katil sebelahnya.

Dia turut menceritakan keluarga yang berada di wad tersebut sering membaca surah Yassin kepada Sandra.

Rasa terpanggil untuk cerita apa sebenarnya yang berlaku di depan mata. Hari Khamis (10.9.2020),

seorang pesak1it dari wad unit rawatan rapi masuk bilik yang sama dengan saya, katilnya di sebelah depan saya.

Wajahnya tenang, bersih, cantik. Dia macam tidur. Sesekali nurse datang, doktor datang panggil namanya, ‘Alesandra, Alesandra’.

Ada seorang perempuan yang setia menjaga di sisi,

pakai mask, susuk badan macam orang muda, jadi pada perkiraan saya itu kakaknya.

Hakikatnya itu ialah ibu yang sangat sayangkan anak perempuannya.

Doa dan doa, bacaan Yasin terus dibacakan. Ada juga sesekali si ibu pasangkan voice note kata semangat,

(mungkin dari saudara atau sahabat dekat) di telinga pesak1it. Tiada respon dari pesakit kecuali air mata.

Nampak ibunya lap air mata si anak.

Bila si ibu turun, naik pula seorang lelaki, bacakan Yasin, azankan di telinga pesak1it, baca syahadah di telinga pesak1it.

Pesaki1t tetap tenang, macam tidur. Kemudian saya tidur tak sedarkan diri (kesan bi1us operation di badan masih ada).

Jam 11.00 malam, nurse kejut untuk makan ub4t. Dari sudut langsir yang sedikit terselak, nampak pesak1it yang tenang tadi, mula teruk. Doktor,

nurse berkumpul, dengan sangat bersungguh cuba selamatkan pesak1it.

Dengar tumit kasut si ibu berlari masuk bilik sambil menangis, mintak ditemani,

mintak kekuatan. Lepas saya makan ub4at, munt5h, cucvk jarum dan masuk ub4t, saya tidur lagi tak sedarkan diri.

Dengar suara lelaki cuba pujuk isterinya

Pesakit di wad berkenaan juga terdengar tangisan dari suara seorang ibu yang cuba mengejutkan anaknya.

Dia juga ternampak sebujur jasad yang sedang tidur berada di atas katil yang disebelahnya.

Jam 2.00 pagi Jumaat (11.9.2020) saya terjaga sekali lagi. Kali ini kerana esakan si ibu. ‘Anakku,

anakku, oh tuhan, anakku’. Dengar suara lelaki cuba pujuk isterinya, ‘Ikhlas, ikhlas, lepaskan’.

Mesin pun dah tak bunyi. Saya panggil nurse untuk papah saya ke toilet. Dari toilet saya nampak jelas wajahnya.

Entah kenapa. Tenang sangat. Macam tidur. Wajahnya putih bersih, macam kapas. Tak ada 1 calar pun di muka, Subhanallah,

langsung tak macam terlibat dlm kejadian yg tak diigini. Kemudian saya tidur lagi tak sedarkan diri, kesan bius belum habis.

Bila saya bangun keesokan pagi, katilnya dah kosong. Sandra dah dibawa turun.

Dan bila saya bertanyakan nurse, baru saya tahu dia itu seorang artis, Sandra Dianne.

Semoga awak husnul khotimah, Sandra. Sungguh, permergian disebut, dicemburui. Ramai yang doakan kamu.

Jadi, dimanakah kemanusian kamu bila kata dia mcm tu mcm ni, ‘ibu Sandra sengaja memilih untuk cabvt oxygen dihari jumaat‘.

Ibu dia lah yang paling terkesan, sedih dan tak bersedia untuk kehilangan anaknya,

tak mungkin si ibu yang memilih hari untuk nyawa anaknya dicabut.

Dan sebenarnya tak ada pun bantuan oxygen pada Sadra. Yang ada cuma tiub.

Saya cuma cerita apa yang saya nampak, dalam keadaan separa sedar – Amni Fatin

Qody Tampil Bongkarkan Apa Yang Dia Nampak Masa Di H0spital Waktu Masuk Bilik Sandra Pukul 3 Pagi

Pemergian Sandra Dianne ternyata memberi kesan buat rakan-rakan seperjuangan di dalam Big Stage 2020.

Sempat Bacakan Yasin 

Perkara itu didedahkan sendiri oleh salah seorang daripada mereka Qody Rany yang mana sehingga ke hari ini masih terkejut dan seakan tak percaya dengan khabar berita tersebut.

Menganggap Sandra sebagai  rakan yang cukup periang, akui Qody tersimpan pelbagai kenangan bersama.

Qody ketika ditemui Murai berkata dia dan rakan-rakan yang lain bergegas ke hospital

pada awal pagi Jumaat bagi menatap wajah rakan mereka dan memberi penghormatan yang terakhir.

Malah mereka juga berkesempatan untuk membaca yasin ketika berada di sana.

“Pada mulanya saya ingatkan tak dapat masuk bilik tu.Rupa-rupanya ketika itu keluarga Sandra sudah sedia ada disitu dan memberi keizinan saya masuk.

Kawan-kawan dia pun ada cakap dan berterima kasih dekat saya ‘Qody terima kasih sebab jadi kawan yang baik untuk Sandra’.

Saya pun macam terkejut dan bertanyakan ‘kenapa?’

Rupa-rupanya Sandra ada berkongsi pada kawan-kawan yang lain bahawa dia selesa dan gembira berkawan dengan saya.

Itulah antara moment yang saya tidak akan lupa”

“Masa dapat perkhabaran terjadi kejadian yang tak diigini pada dia, saya masih tak percaya. Betul ke dia dlm kejadian tu?

Saya minta gambar baru saya percaya. Saya buka pintu bilik Sandra, baru saya tersedar Sandra dah tak ada.

Bila masuk ke situ, saya lihat muka dia kelihatan begitu bersih dan dalam hati saya

doakan ‘Sandra aku doakan hang moga ditempatkan bersama orang yang beriman dan ditempatkan di syurga Insyallah’.

Lepas daripada itu, saya memang tak tahan dah dan ajak Fahd untuk keluar dan menangis di luar.

“Kali kedua itu, ada yang bertanyakan kepada kami sekiranya ingin masuk semula bacakan yasin. Saya terus ajak Fahd,

isteri dan pengurus saya untuk sekali lagi masuk ke dalam kira-kira jam 3 pagi. Itulah kali terakhir saya tatap wajahnya sebelum pulang pada jam 5 pagi” katanya

Gagal Menahan Perasaan Sebak

Ketika ditanya apakah faktor yang membuatkan dia begitu sebak ketika ditemubual oleh hos program itu, Alif Satar dan Sherry Al-Hadad

Qodyberkata dia gagal menahan perasaan sebut kerana masih terkesan dengan pemergian sahabat baiknya dan tidak malu untuk menunjukkan reaksi tersebut yang telah menjadi tontonan umum.

Dalam pada itu, Qody turut meluahkan rasa syukur kerana urusan penghantaran pulang Sandra ke kampung halamannya di Sabah dipermudahkan.

“Saya cuba tahan. Saya ingatkan hanya sebak pada awal bercakap tetapi saya sendiri pun tak tahan.

Tak apalah malu pun malulah saya tidak kisah dah”

“kami tahu flight penghantaran pulang Sandra adalah pada jam 3 petang namun Alhamdulillah ianya dipermudahkan kerana pukul 11 macam itu dia sudah berada dalam flight” dedahnya lagi

Selain Qody, hampir kesemua peserta Big Stage 2020 turut membuat persembahan di dalam malam tribute.

Malah juri tetap, Dayang Nurfaizah dan Faizal Tahir serta beberapa rakan seperjuangan Sandra seperti Wani Kayrie, Neeta dan Sufie Rashid juga diundang mendendangkan lagu ‘tribute’

buat Sandra atau nama sebenarnya Alessandra Dianne Ampuria yang menghembuskan nafasnya yang terakhir pada 11 September 2020

Continue Reading
OH VIRAL8 hours ago

Tak Sempat Nikah, Ibu ini Bongkarkan Perkara Pelik yg Berlaku pd Anak Gadisnya 3 Hari Sebelum MENlNGGAL

OH VIRAL1 day ago

SUAMl O T Siang Mlm Kumpul 15,000 Sbb ls3 Demand Nak BERSALlN di HOSPlTAL 5 Star

OH VIRAL1 day ago

Pesakit di wad Bongkarkan apa yg ibu Sandra buat Semasa jaga Sandra Buat Kali Terakhir

OH VIRAL2 days ago

Terbaru! Eira Aziera kini kembali dengan LlVE baru yang lebih Mengejutkan

OH VIRAL2 days ago

Pagi Buta Ketuk Rumah Aku, Selamba Hntar Ank Dia, Bila Ckp Dah Tak Nak Jga, Boleh Dia Tinggalkan Anknya Depan Pgar Rmah Pastu Terus Lari

OH VIRAL2 days ago

Video: Wan Sharmila Terima Kejvtan Cincin Daari Syazwan Zvlkifly

OH VIRAL3 days ago

Dah Terjah ls3 Mlm 1st, Pastu SUAMl Dh Taknak Dah. Jijik Katanya. Waktu Hanimun Pun Buat xtau. Rupanya ini Puncanya

OH VIRAL4 days ago

Angkut Gadees Bawh Umo Balik Rumah, Melihatnya Tido Di Bilik Berkain Batik, Membuatkan Aku Terus Berubah

OH VIRAL4 days ago

Ini Sebenarnya Pekerjaan Puan Suharnizan, Patutlah Eira Gelabah Semacam, Bukan Calang-Calang Jawatan

OH VIRAL5 days ago

Tak sedar Diri jam 2 Lagi, Ank Kongsi Sikap arwh 3 hari Sblm Pergi Buat Ramai Sebak

OH VIRAL5 days ago

Video: “Dia ni Mulut Apa ye” Eira Buat Hal Lagi “live” Tapi Guna kata kata Kesat dan Memalukan Org Lain

OH VIRAL5 days ago

Video: Dengar Suara Perempuan, Pencegah Maksiat Serbu Bilik, Tapi Terkedu Bila Tau Siapa Dalam Bilik tu

OH TRENDING6 days ago

Video: Kereta Kena Block, Tindakan Akak ni Memang Berani, Lepas Dgr Bunyi Pecah, Baru Owner Turun

OH TRENDING6 days ago

Wanita ni Bukan Main Seronok Dapat Kawen Dgn Laki Gaji 8 Ribu, Namun Kantoi Suaminya Buat Sesuatu di Belakangnya

OH TRENDING1 week ago

Baru 16 Tahun Tapi dah Termengandong, Dipaksa Kawen, Semasa HamiI Ank ke-3, Telah Berlaku Sesuatu yg Mengejutkan pd Dirinya

OH VIRAL5 days ago

Video: “Dia ni Mulut Apa ye” Eira Buat Hal Lagi “live” Tapi Guna kata kata Kesat dan Memalukan Org Lain

OH VIRAL3 days ago

Dah Terjah ls3 Mlm 1st, Pastu SUAMl Dh Taknak Dah. Jijik Katanya. Waktu Hanimun Pun Buat xtau. Rupanya ini Puncanya

OH VIRAL4 days ago

Ini Sebenarnya Pekerjaan Puan Suharnizan, Patutlah Eira Gelabah Semacam, Bukan Calang-Calang Jawatan

OH TRENDING4 weeks ago

Pemain Gitar Profesional, Eddy Wan MENlNGG4L Dvnia, Punca KEM4TlAN Sgt Mengejutkan

OH TRENDING4 weeks ago

Video: Ramai yg Sangsi Suara Jerit Tersebut, Tetapi Ini Sebenarnya yg Terjadi si Kawasan Perkuburan itu

OH VIRAL5 days ago

Tak sedar Diri jam 2 Lagi, Ank Kongsi Sikap arwh 3 hari Sblm Pergi Buat Ramai Sebak

OH TRENDING3 weeks ago

‘Direct Nego Macam ni yg Rakyat Mahukan’ Netizen Sambut Baik BPN 2.0 Diberikan

OH TRENDING6 days ago

Video: Kereta Kena Block, Tindakan Akak ni Memang Berani, Lepas Dgr Bunyi Pecah, Baru Owner Turun

OH TRENDING1 week ago

Mira Filzah Payung Gambar & Video Dia Hanimun, Tapi Lain lak Netizen Nampak

OH VIRAL5 days ago

Video: Dengar Suara Perempuan, Pencegah Maksiat Serbu Bilik, Tapi Terkedu Bila Tau Siapa Dalam Bilik tu

OH TRENDING6 days ago

Wanita ni Bukan Main Seronok Dapat Kawen Dgn Laki Gaji 8 Ribu, Namun Kantoi Suaminya Buat Sesuatu di Belakangnya

OH TRENDING4 weeks ago

2 Kumpulan Bergadvh Besar Di Dataran Merdeka Sehingga Berdarah, Punca Sebenar di Dedahkan

OH TRENDING4 weeks ago

Pertama Kali Aku Tengok Suami Menangis Macam Baby, Aku Cadang Cari Rumah Lain, Tapi Suami Senyap, Rupanya Rumah tu..

OH TRENDING4 weeks ago

Segalanya Bmula Masa Reunion Sekolah, Perempuan ni pun Da Kawin Macam Aku, Tp Aku Tak Peduli Semua tu

OH TRENDING4 weeks ago

“Saya Kawen Masa Umo 20, Tahun 2011 Dan Bercer4i” – Oktovia Manrose Dedah Dia Sebenarnya Janda dan Ada Seorang Anak

OH VIRAL5 days ago

Video: “Dia ni Mulut Apa ye” Eira Buat Hal Lagi “live” Tapi Guna kata kata Kesat dan Memalukan Org Lain

OH VIRAL3 days ago

Dah Terjah ls3 Mlm 1st, Pastu SUAMl Dh Taknak Dah. Jijik Katanya. Waktu Hanimun Pun Buat xtau. Rupanya ini Puncanya

OH VIRAL4 days ago

Ini Sebenarnya Pekerjaan Puan Suharnizan, Patutlah Eira Gelabah Semacam, Bukan Calang-Calang Jawatan

OH TRENDING4 weeks ago

Pemain Gitar Profesional, Eddy Wan MENlNGG4L Dvnia, Punca KEM4TlAN Sgt Mengejutkan

OH TRENDING4 weeks ago

Video: Ramai yg Sangsi Suara Jerit Tersebut, Tetapi Ini Sebenarnya yg Terjadi si Kawasan Perkuburan itu

OH VIRAL5 days ago

Tak sedar Diri jam 2 Lagi, Ank Kongsi Sikap arwh 3 hari Sblm Pergi Buat Ramai Sebak

OH TRENDING3 weeks ago

‘Direct Nego Macam ni yg Rakyat Mahukan’ Netizen Sambut Baik BPN 2.0 Diberikan

OH TRENDING6 days ago

Video: Kereta Kena Block, Tindakan Akak ni Memang Berani, Lepas Dgr Bunyi Pecah, Baru Owner Turun

OH TRENDING1 week ago

Mira Filzah Payung Gambar & Video Dia Hanimun, Tapi Lain lak Netizen Nampak

OH VIRAL5 days ago

Video: Dengar Suara Perempuan, Pencegah Maksiat Serbu Bilik, Tapi Terkedu Bila Tau Siapa Dalam Bilik tu

OH TRENDING6 days ago

Wanita ni Bukan Main Seronok Dapat Kawen Dgn Laki Gaji 8 Ribu, Namun Kantoi Suaminya Buat Sesuatu di Belakangnya

OH TRENDING4 weeks ago

2 Kumpulan Bergadvh Besar Di Dataran Merdeka Sehingga Berdarah, Punca Sebenar di Dedahkan

OH TRENDING4 weeks ago

Pertama Kali Aku Tengok Suami Menangis Macam Baby, Aku Cadang Cari Rumah Lain, Tapi Suami Senyap, Rupanya Rumah tu..

OH TRENDING4 weeks ago

Segalanya Bmula Masa Reunion Sekolah, Perempuan ni pun Da Kawin Macam Aku, Tp Aku Tak Peduli Semua tu

OH TRENDING4 weeks ago

“Saya Kawen Masa Umo 20, Tahun 2011 Dan Bercer4i” – Oktovia Manrose Dedah Dia Sebenarnya Janda dan Ada Seorang Anak

Artikel HOT

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.