Semasa

Isteri aku suri rumah, aku rimas dgn prangai dia suka masak pnuh meja dan pksa aku mkn byk2

Foto sekadar hiasan. hai admin aku seorg suami yg sudah bekahwin slama setahun dan msih belum dikurniakan anak..rumah tangga aku ok2 sahaja tak da apa msalah berat cuma berkaitan hal isteri aku yg mana aku tidak suka sikapnya yg suka mendesak aku untuk makan.. buat pengetahuan semua aku ini memang seorang yang kurang makan dari zaman aku bujang sampai lah aku telah berkahwin.

Aku telah nyatakan pada istri tentang hal ini..masalah isteri aku macam susah hendak fahami..

dia suri rumah tangga sepenuh masa memang tidak ada kerja lain selain masak kemas rumah dan membuat sikit2 kerja rumah..

jadi masa yang terluang tu dia manfaatkan dengan mencari bahan dan resepi2 untuk masak makanan mnyelerakan untuk aku.

aku bukan tidak hargai tapi kalau dia masak bnyak mana pun kalau aku tak nak nanti membzir..

sekarang istri aku sudah tidak memasak lagi selama bbrapa hari ini..pulang dari kerja atau mahu pergi kerja dapur pun tidak berasap lagi ..

hubungan kami pun agak suram..kurang bercakap sekarang dan hanya bcakap hal yagg pnting.

Sungguh skarang Aku mula rindu saat seperti sebelum ini aku telah bercrita pada rakan2 ofis dan mereka mula menyalahkan aku…

jadi sekarang ini aku ingin bertanyakan pendapat smua salahkah apa yg telah aku lakukan?aku hanya tidak suka dipaksa melakukan benda yang aku tidak sukai…

KISAH KE 2. Orang perempuan ini memang macam macam perangai ke. Penat aku nak melayan karenah isteri aku yang memaksa aku beli makanan ini makanan itu dengan alasan baby mengidam. Tak payah mengada sangat nak tipu baby mengidam sedangkan mak baby itu nak makan, satu hari aku geram sangat aku m4ki isteri tapi ini pula yang berlaku….

salam semua nak mintak pendapat dalam ni…aku baru kahwin tak smpai setahun sekarang ni bini aku mengadung tak sampai la tiga bulan lagi masalah sekarang ni bini aku kerap sangat mengidam macam2..

tak larat la aku nak cari hari2 mengidam kalau macam ni sengkek la aku dah la aku duit pun tak berapa nk ada kalau aku cakap karang dia merajuk sampai tak nak kuar bilik min.

kalau yang aku tahu mengidam tu lama2 sekali je ni kalau mengidam hari2 macam mengada je pulak..

Orang lain pun mengandung jugak contoh Akak aku tak de pulak dia merap laki dia nak ni nak tu hari2…

tolong beri pendapat apa aku nak cakap lagi kat bini aku ni…jangan buat alasan anak nak makan itu nak makan ini walhal mak dia yg nak makan..

Aku betul2 stress min, aku pun banyak benda nak fikir. Kalau macam ni lebih baik isteri aku jangan mengandung. Mengada2 sangat.. buntu

Ini antara reaksi pedas dari netizen untuk kisah kedua.

Yana. brsyukur dpt laki aq …cbb…masa sy mngndung anok sy..masa tu gaji suami 7ratus lebih…P.A ibu mngandung x same…sy lgi lh teruk…ari ari minta macam mcm…

suami sy x de nk mngeluh..die berusaha untuk tunai kn…..wlaupun lmbt cepat…die beritahu jika lmbt ..bkn kita ni x fhm..cuma ckp elok elok..jngn terus mecok…sentap terus la bini ko tu…

Shiela. Xbaik mngata bini mcm tu bang . Igt . Bagi mkn anak bini insyallah rezeki melimpah ruah .

Pokok pangkal sabar . Klu rasa xmampu nx bg ckp elok elok . Pling pling pown ckp lar gaji nnty kita pegy . Bkn ap . Saya pown mngndung .

Tp suami saya pown tak berapa nak mampu bg mkn tu ini . Ble die ckp tggu gaji kita yg ngndung pown bole phm . Mmg pmpn ngndung ad kerenah . Tp ad cara nx tegur .

Shalily. Klau xblh nk ikutkan tekak dia mgidam hari2 tu cuba cakap elok2 kat wife tu yg awak ni duit xdelah bnyak mana. Nnt ada duit lebih blh beli, insya’allah wife tu paham.

Razmah. Anak tu kn rezeki? Ko ckp baik bini ko x pyh mgandung? Baik ko jgn kahwin klu mcm tu. Lain org lain cara pmbawaan mgandung ne..

Lain budak lain perangai dia.. Mcm tu la msa mgidam. Jgn mgeluh bila bini mau mcm2 serius itu bkn dia yg mau tp anak dlm tu..

Sbb aku pernag rsa mcm tu mgandung anak 1st mau mkn mcm2 n yg pelik ny setiap ptg aku mau jln p beli mknan walaupn mknan tu aku dah mkn smlm contoh burger..

Nnr esk nk lg burger.. Trust me nnt lepas bini ko bsalin dia xkn mnta mcm2 da thats means baby dlm perut tu yg mau..

Kesian la kat bini yg mangandung tu bang oi bkn senang tau bw perut, tahan rasa loya n sbgainy..

Dia cuma mnta mknan ja kau sdh stress.. Klu duit x cukup bgtau bini lain kali kita beli make sure beli jgn lupa pla nnt baby da lahir berliur la budak tu x kesian ke? Aissshh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *