Semasa

Macam Tak Percaya, Viviana Abdullah Dedah Perbezaan Perangai Fazura & Neelofa

Bagi mereka yang mengikuti laman Instagram selebriti media sosial Viviana Abdullah, pasti mengetahui personaliti berperwatakan lembut itu gemar berborak dan mengupas pelbagai isu bersama pengikutnya. Terbaru, menerusi sesi Instagram ‘live’, Viviana atau nama sebenarnya Wan Marzuki Wan Daud sempat bercerita mengenai pengalamannya ketika bekerja bersama dua selebriti tersohor iaitu Fazura dan Neelofa. Bercakap mengenai Fazura,…

Semasa

Gadis Tuntut Hantaran RM141k Sbb Pandai Masak & Belajar Overseas, Serba Serbi Boleh

Jika disebut mengenai duit hantaran utk pkahwlnan, perkara tersebut sering kali menjadi perdebatan buat pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga. Malahan bahkan lagi, terdapat beberapa mekanlsme yang diguna pakai bagi menentukan jumlah hantaran yang perlu dijelaskan oleh pihak rombongan bakal pengantin lelaki kepada bakal isterinya. Bagaimanapun, nilai tersebut boleh berubah bergantung kepada budi bicara kedua-dua…

Semasa

Setelah Hampir 2 Minggu Tidak Dikesan Lokasi, Akhirnya Ebit Lew Update Status yg Mengejutkan

Kementerian Luar Negeri sedang mendapatkan perkembangan terkini mengenai pendakwah terkenal, Ebit Lew yang kini difahamkan masih berada di G.aza dalam misi kemanusiaan bagi memb.antu rakyat negara terb.abit. Timbalan Menteri Luar Negeri, Datuk Kamarudin Jaafar berkata, pihaknya akan memeriksa lanjut tarikh penerbangan pulang pendakwah itu ke tanah air. “Kami sedang periksa (perkembangan Ebit),” katanya pada Jumaat. Pada…

Semasa

Apa Istimewanya Beting Patinggi Ali? Perairan Sarawak Yang Menjadi Rebutan China

Beting Patinggi Ali terletak berdekatan dengan pantai Miri, Sarawak. Apa Istimewanya Beting Patinggi Ali? Perairan Sarawak Yang Menjadi Rebutan China. Sejak akhir-akhir ini, timbul isu berkenaan pencerobohan kapal dan pesawat pertahanan China ke kawasan zon maritim Malaysia di Sarawak iaitu kawasan Beting Patinggi Ali. Jika kawasan ini tidak mempunyai kepentingan dan keistimewaan, mengapa pula mereka…

Semasa

Suami nak kahwin dengan staff gadis 19 tahun tapi direject, dah la saya hamil dia tuduh saya plan sebab tu kena tolak

Gambar hanyalah ilusi. Baca perlahan lahan, semoga dapat pengajaran dari kisah ini. Assalam min. Saya dan suami meniaga dari zaman pasar malam hingga dan buka kedai. alhamdulillah. peniagaan kami baik2 dan maju. yang saya nak ceritakan ni adalah saya dah habis idea nak pujuk suami. Suami saya minta kawen lagi 1 min. tapi dia tak…

Semasa

Slps Amalina tu, Giliran Prof Dr Adeeba ‘Naik Hangin’ Dgn Prof Muhaya

Dalam satu video tular, pakar mata itu mengupas topik mengenai wanita yang lambat bertemu jodoh sehingga mengundang kemarahan ramai. “Kita wanita menghargai lelaki, kekuatan mereka sebagai ketua, orang laki-laki walau bagaimana dia tetap imam kita. Kalau solat kita pangkat besar macam manapun, kalau kat ofis kita ada seorang pekerja am dan seorang CEO perempuan, bila…

Semasa

Video: Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Pergi Jumpa Teman Lelaki

Semalam tular satu video di media sosial mengenai seorang remaja perempuan yang terkandas di lapangan terbang selepas dia rasa bersalah untuk berjumpa dengan rakan lelaki yang dikenalinya menerusi permainan dalam talian. Video disediakan di akhir artikel. Kejadian yang berlaku di Jambi itu membongkar satu cerita yang mengejutkan. Remaja itu dipercayai telah menjual motosikal bapanya kerana…

Semasa

Dipinggirkan Stesen TV Kerana Tidak Kacak, Ini Tindakkan Amerul Affendi yg Mngejutkan

Nama Amerul Affendi bukanlah nama besar seperti pelakon terkenal lain antaranya, Aaron Aziz, Zizan Razak, mahupun Shaheizy Sam tetapi imp4k setiap lak0nannya di dalam filem atau drama sangatlah besar. Bagi peminat filem Malaysia pasti akan ingat dengan w4tak Mat Yam yang dilak0nkan di dalam filem P0lis Evo bukan? Lak0nannya dalam Filem Bun0han juga turut menyerlah.…

Semasa

Program All Together NowMalaysia Dihentikan, Ini Tindakkan Mengejutkan Peserta ini

All Together Now Malaysia merupakan sebuah p.rogram realiti yang diadaptasikan dari British (All Together Now) di mana p.rogram ini mengumpulkan 50 orang juri dalam kalangan penyanyi, pelawak, penyampai radio, influencer dan wartawan hiburan untuk mencari penyanyi baharu yang berbakat besar. Peserta perlu menampilkan persembahan yang terbaik untuk menc.uri hati barisan 50 juri ini dalam melayakkan…

Semasa

Gadis Ini Tidur Di Hentian RNR Bukit Gantang, Tak Sangka Dia Bangun Dari Tidurnya Selepas 3 Bulan Kemudian, Tak Sangka Ini Yg Jadi Rupanya

Pelik Gadis ini tertidur di RNR tetapi terbangun selepas 3bulan. Pengalaman hitam apabila pengsan di dalam kereta dan akhirnya tidak sedarkan diri selama 3 bulan yang bermula pada pertengahan 2014 nyata telah mengubah kehidupan seorang gadis baru berusia 24 tahun… Ummu Diyana Ibrahim yang kini mampu menyambung pelajaran di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok. Pelajar…