Connect with us

OH VIRAL

BlNl Org Lain Semua Pandai Bergaya, BlNl Aku Pakai Kain Batik je kat Rumah, Sampai Naik Bosan Aku

Published

on

Gambar sekadar hiasan.

 Salam min. Macam mane nak buat kalau bini serabai x pandai bergaya.

Isteri aku ni min.. tak macam isteri kawan2 aku. Isteri kawan aku dok umah pun pakai baju lawa.

Make up segala bagai. Isteri aku pula pakai kain batik je kat rumah.. kadang2 x pakai bra.

Kalau pakai pun bra koyak rabak. Reput2 semua. Aku bukan tak bagi dia belanja.

Ada gak dalam rm.200 sebulan. Anak kami baru dua org je.

Kalau aku bg rm 200 tak tak tak cukup nak belanja. Anak aku minum susu sorang je.

Yg kecil tu. Belanja dapur rm 50 ok lah. So kalau ada baki rm 100 ke. Beli lah keperluan dia.

Ni cakap tak cukup duit. Dah dia tak pandai berjimat. Kalau beli telur sekotak. 5 hari dah habis.

Macam mana nak jimat? Badan puk gmuk. Sebab asyik mkan je.. buntu lah..

Ramai juga yang tidak berpuas hati dan terkesan dengan luahan ini.

Mari kita Layan Apa reaksi warga net dulu sebelum sambung baca kisah brader ni.

Kisah kedua di bawah lagi menyakitkan hati para isteri. 

Amysha Amani : ngokla… Ko bg 200 utk skli ng brg dpur.. Ko igt rm50 tu lauk utk sbulan ke..

Jgn jdi bodoh tahap gaban wei…ape kata ko bg dia rm200 tu utk kperluan dia shaja mmg dia akn melawa la sebb 200 mmg utk dia, bersohor lahoooo bg rm200 utk bini tp skli ng brg dpur,..

Ko igt brg dpur tu ckp ke rm200 skli ng susu anak lagi,aishh xlih nk pk sungguh aku ni…

Ada gak jate jnis gini,nk suh bini comel tp kedekut,..

Emma Damya : Wehhh ho 200 sbln Susu dgn pampes pom xlepas bodo eah

Pade lah kalu bini mum serabai pom nk beli pendo rendo2 baju dlm come2 pom xleh . .

Bini ore come mugo tklaki Dio xdekut po mum  200 tu pade Suh dia beli bare2 Dio jh kalu nk Suh terurus gak

So lg Suh bini mum kijo lah dok pun jual on9 mesti come jetakk  Anak2 mum ata ngasuh belako

Buleh tehe nk melawa bini mum tu. . No bini come tuan dekut hapasss

Siti Nurhafita : Bang..200 tu blh beli ape je bang..

kau komplen nak bini lawa cun mcm bini org lain, apa kata kau tanya kawan2 tu berapa dorang bg duit belanja utk bini beli keperluan sendiri..

kalau setakat sembang asyik nak salahkan p4sangan tak boleh jugak..

kau kalau buncit ke boroi ke bini pon takde nk komplen bang.. tau pulak kau bini kawan2 dok rumah mekap melawa bagai..

entah2 muka sendiri pon macam piring astro ada hati nak ngadu dekat sini.. #donekecam

Muhammad Hassan :begini bang. saya tolong jawabkan.

1) RM200 tu abang bagi 100% pada isteri buat satu acc bagi dia simpan. Keperluan lain abang belikan.

Telor,sayur,bawang,ikan,ayam,beras. itu abang buat list setiap hari atau minggu tengok apa yang kurang kat dapur.

2). Isteri abang pakai bra burukkan? ok baik. abang tengok saiz bra dan seluar dalam dia.

Abang pergi mana-mana mall abang belikan. Beli yang paling selesa dan mahal.

Lagi bagus abang beli yang boleh menjolok mata abang.

3) Isteri abang gemok kan? baik. bagi masa kat dia 1 jam setiap hari untuk pergi gym atau bersenam.

Dalam tempoh 1 jam itu abang jaga anak-anak dan tolong kemaskan rumah sekali ya.

4) Abang nak kena faham. Duit rm200 itu bukan nafkah bagi kepada isteri untuk dia beli keperluan dapur.

Tapi rm200 itu adalah hak dia. Keperluan dapur,keperluan mandi dan segala apa yang diperluk4n dalam rumah itu adalah tanggungjawab suami.

Bukan isteri kena beli semua tu bang.

5) abang kena ingat. ‘Bra yang buruk’ itulah yang susukan anak,jaga anak abang siang malam.

Dan abang kena ingat. jika abang terlantar tak boleh bangun nanti ‘bra yang buruk” itulah akan cebok basuh najis abang.

Dah sekarang pergi minta maaf kat isteri dan keluarkan semua duit dalam bank bagi kat isteri untuk dia shopping dan beli emas.

Tambahan. Bawa isteri ke spa bang. wangi nanti.

Atikah : bra paling selesa murah pun rm20 sehelai, spender elok RM20 sehelai.

Elok ye bukan hat pakai rini esok longgar dah.

Takkan nak pakai selai je RM40x 7 hari = RM280 ( maximum kegunaan 6 bulan je, lepastu kena tukar nanti tak hygiene ) .

Set muka cokia2 RM150( tahan 3 bulan)

Baju tidur paling murah s3ksi kat shopee RM20 sehelai tak masuk pos, so RM20x 30 hari = RM600.

Kang pakai baju tidur sama kau jemu pulak. ( tahan 1-2 tahun la )

Minyak wangi dexandra RM50+ dedorant good virtues RM6+ Shampoo RM20+Serum rambut RM50 = RM126 ( tahan 3-6 bulan )

Losyen badan RM10 tahan 6 bulan.

Total sebulan paling sikit RM280+RM150+RM600+RM126+RM10= kira sendiri utk investment pertama kali.

Nak bini tu lawa tgk poket kau sama.

Takat RM100 dia rela beli baju susu anak drpd diri dia tau. Sbb mcm xbaloi nak beli utk dri sendiri.

Nur Hidayah : Mai sini ak nk kira bagi kt tt yg bongok ni..Susu ank sebulan RM27 x 4 pek dh bpe..

Beras 10kg dah bpe..Teloq 30 biji 1papan RM11-12.

Belum masuk ikan ayam,kicap,sos, rempah, bihun mee segalanya lagi..

Ak skali beli brg dpor pun mau RM200, 2minggu skali..

Ank 2org, yg sulung 13taun, yg kecik setaun berpampers susu lagi..Hg ingat 200 hg bagi besaq sgt ka mangkaq..

Saheh hg ni jenis reti buat ank ja.. Pastu acah2 ank raja nk smua bini buat..

Hg ikut bini p beli brg dpo, hg p la beli bra kt dia sehelai 2, bedak pixy satu, gincu satu, celak satu..

Tuala wanita jgn xbeli plak..Kedekut nk mamposs ada hati nk demand bini cam model

Saleha : Brader kalau nak post kesini mohon pikir banyak kali brader.

Tak pepasal dah buka pekung ko yang tak sedar diri nak bini lelawa tapi kemut taik idung masin.

Rm200 ko bagi sebulan tapi ko kekwat nak bini ko ala nora danish segak manis s3ksi depan mata ko.

Belanja rm50 sebulan ko kata cukup barang dapur sardin tin besar tu je dah RM10 satu tau.

Malas aku nak usulkan tulis pepanjang aku takut bahasa aku jadi kasar nanti. Tercarut nanti.

Aku mohon ko cecepatla insap, tau apa tu maksud tanggungjawab.Bini untuk dihargai.

Dilindungi. Bukan ko jaja dia tulis sini. Maruah ko tu.Ingat ada orang nak setuju kata ko tu. Gemok dia sebab KAU.KAU kedekut

Kisah kedua Salam admin..Aku ni sudah berkahwin..Anak ada 3 Dan sorg istri..

Aku ni minat memancing dgn kawan2
Dan aku selalu memancing di apit wanita2 yg menawan.

Masalah aku..istri aku surirumah sepenuh masa.. sangat hodoh..

Gmuk..tiada pelajaran..Aku tiada nafsu dengan bini aku..

Tidak bermakeup..baju koyak2..Gmuk macam badak air..Alasan dia aku tidak beri duit..

Sedangkan aku beli semua kepeluan dapur..dan duit saku dia.. aku bagi rm3 sebulan..

Aku cukup2 s4kit hati sebab istri tidak pandai bersyukur langsung..Lelaki lain tidak akan ada yg beri istri duit..

Aku beri istri wang saku rm3 sebulan..
Tp aku kesal..bini tidak membeli pakaian yg bagus..

Tidak makeup..Tidak beli pencuci muka..Disebabkan bini tidak menjaga dirinya..

Aku tidak bernafsu lagi..Aku pergi mana2 pun aku tidak akan bawa istri dan anak2..

Sebab aku malu ada istri yg hodoh..Jika aku terpaksa bawa juga istri dan anak2..

Aku tidak akan memakai wangi2an..Tapi bila aku keluar dgn kawan2 memancing…lepak..

Ditemani wanita2 cantik..aku sanggup berhabis duit utk nampak segak dan aku sanggup keluar duit demi jaga hati wanita2 cantik..

Aku ni tunggu masa saja nak craikan istri..Sehingga anak2 aku besar sedikit..

Aku akan crai istri ku..Sebab aku nak cari istri yang cantik.Mohon admin terbitkan post aku ni..

Agar istri ku nampak luahkan ku ini dan dia sedar diri jgn terhegeh-hegeh nak minta perhatian aku.

Nampaknya lagi ramai wanita di luar sana yang geram dan sangat mar4h dengan luahan hati dari suami yang tidak tahu bersyukur ini.

Adam :K4UM LELAKI & PARA SUAMI TOLONG BACA KOMEN SAYA

Dalam contoh kat posting ne, lebih 1 ayat je gampang ne taip.

Dye taip “aku akan craikan isteri aku”Masih tergantung ayat “akan” kat situ

Kalau dye taip “aku craikan isteri aku” atau “aku berniat nak/untuk craikan isteri aku”

Then isteri dye terbaca & yakin posting ne ditujukan ke diri dye.

Isteri bleh mintak kerjasama admin KRT utk reveal identiti sender & kalau terdapat bukti sahih, bleh jatuh talak atas statement ne.

Suami-suami tolong jangan memaenkan perkara crai & talak ne.

This is really serious.Especially kamu wat statement in public cenggini.

Niat kamu nak talakkan isteri da bersaksi beribu-ribu readers.

Esok lusa da official crai baru nak menyesal, nak rujuk semula gila talak bagai

Kesian sket kat isteri tu.
Kalau tak percaya bleh rujuk mana-mana pejabat agama & mahkamah shariah untuk info lanjut.

Zakinah :Adehh.. Rm3 sebulan.. Bang.. Bang p mancing tu buh myk moto bpa ringgit bang..

Leh x.. Myk moto rm3 thn sebulan.. Kalau boleh tahniah.. Kalau x boleh.. Abg ambik myk moto tu tuang ats kepala.. Oastu cucuh api…

Alhamdulillah.. N insyaallah.. Lepas Abg jd Abu… Isteri Abg akn jd cntikk… So tahniah sbb bodoh thp gaban…Cerita ntah pape…

Cik NY : Saya suggest.. Awak survey dan belikan barang2 mekap dan pakaian cantik2 untuk isteri awak.. Better than just bagi duit..

Dah jadi tanggungjawab lelaki kalau dia nak nampak isterinya cantik..

Ketahuilah rumahtangga takkan bertahan bila awak hanya memandang kecantikan pada p4sangan sahaja, sedangkan perkahwinan itu untuk mencari redha Allah..

Lihatlah kelemahannya sebagai benda yang awak boleh baiki.. Begitu juga dengan wanita terhadap lelaki.. Saling melengkapi..

Jangan memandang wanita bertubuh langsing, bermata jeli, sanggup berhabis duit untuk wanita lain,

Sedang isteri di rumah tidak dihiasi.. Saya pasti isteri awak lagi cantik dari wanita lain, sebab itu awak kahwin dengan dia..

Fikirkan kenapa awak kahwin dengan dia dulu.. Fikir3.. Jangan sia2kan perkahwinan hanya sebab remeh ini..

Allah murka.. Cantik ni subjektif, jangan pandang cantik rupa saja..

Semoga rumahtangga kita semua terlindung daripada ujian sebegini.

Sangat bertuah jika kita memiliki seorang suami yang sangat penyayang dan memahami.

Sumber: ekotanews

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OH VIRAL

Video: “Zaman Belum Kawen, NakaI, Mengand0ng, CERAl & Kawen Lagi,” Nabila Huda Tarik Perhatian Ramai

Published

on

By

Terdahulu, PELAKON Nabila Huda meluahkan rasa sedih apabila keguguran buat kali kedua selepas mengalami pendarahan beberapa hari lalu.

Menerusi Instastory milik Nabila atau lebih mesra disapa Abil, 36, tidak dapat menahan sebak memikirkan suaminya

Iaitu Mohd Izwan Johar yang sememangnya berharap untuk mendapat cahaya mata.

“Saya rasa, anda semua layak untuk tahu apa yang terjadi. Saya keguguran buat kali kedua.

Masa pertama kali saya alami pendarahan, saya rasa sangat down. Semalam saya pulihkan semula perasaan itu.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Nabila hanya ingin meluangkan masa bersama anak dan suaminya.

“Serius… saya nak sangat, terlalu nak sangat anak. Keinginan nak ada anak itu sangat mendalam.

Saya sangat teruja apabila doktor sahkan saya hamil selepas buat blood test.

“Saya teruja tapi dalam pada masa yang sama paranoid sebab risau kalau tiba-tiba dia (anak) tak ada sebab jatuh atau tak dalam itu (kandungan). Saya percaya tak ada rezeki lagi.

“Saya cuma kesian dekat suami saya… lama dia tunggu. Kenapa susah sangat?

Susah sangat… bila kita nak, teringin sangat tapi kena move on,” kata Nabila yang menitiskan air mata ketika berkongsi perkara itu.

Sebelum ini, anak kepada penyanyi terkenal Amy Search ini pernah mengalami keguguran pada April tahun lalu.

Sekadar ingin berkongsi macam mana perasaan saya saja.

Dalam pada itu, Nabila atau nama sebenarnya Nabila Huda Suhaimi mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang mengambil berat tentangnya.

Menurut Nabila, dia tidak mempunyai niat untuk meraih simpati namun sekadar ingin berkongsi keadaan dan perasaanya ketika itu.

“Sakit rasa dia… tapi saya okay. Terima kasih kepada rakan rapat, keluarga, peminat yang banyak DM memberi ucapan dan doa.

Saya tak sempat nak berbalas satu persatu mesej.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Nabila reda belum ada rezeki dikurniakan anak.

“Saya tak berniat langsung nak meraih simpati. Sekadar ingin berkongsi macam mana perasaan saya saja.

Buat masa sekarang, saya okay… tak ada apa-apa. Memang masih memikirkannya tapi penat nak fikir sampai kepala sakit.

“Saya hanya nak duduk rumah luangkan masa dengan anak dan suami saya.

Terima kasih kepada semua sebab risaukan keadaan saya,” ujarnya.

Nabila mendirikan rumah tangga dengan Izwan pada 25 Disember 2015 dan aktres itu mempunyai seorang cahaya mata bernama Keisha Laila yang kini berusia 10 tahun menerusi perkahwinan pertama.

“Zaman Belum Kawen, NakaI, Mengand0ng, CERAl & Kawen Lagi,” Nabila Huda Tarik Perhatian Ramai

Pelakon, Nabila Huda mengimbau kenangan saat berada di karpet merah (red carpet) dalam mana-mana majlis keramaian yang diadakan setiap tahun.

Video tersebut melihatkan busana dan fesyen yang digayakannya mengikut peredaran masa ke masa.

“Here goes my RedCarpet moment.

“Dari belum kahwin,zaman nakal,meng4ndung,dah beran4k, div0rce,remarried again.

“Fuh,perjalanan Hidup macam naik rollercoaster siol..haha!1st photo tu rasanya 12 years ago kot !

This is the life I live and that’s just a half of it,” tulisnya.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Malah, Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Skrin 2019 itu turut menanda (tag) pereka fesyen dan jurusolek yang terlibat dalam acara tersebut.

Menerusi ruangan komen, rata-rata memuji personaliti tersendiri yang dimiliki anak kepada penyanyi Amy Search itu.

Nak tengok VIDEO KLIK SINI

Video: Instagram Nabila Huda

Continue Reading

OH VIRAL

Video: Mira Filzah Tiba Tiba Tertinggi Suara Dengan Suami. Ini Cara Mira Pujuk Suami Dia

Published

on

By

Semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan, ramai pasangan yang gusar tentang perancangan mereka untuk mendirikan rumahtangga.

Ada yang terpaksa membatalkan ataupun menunda ekoran tidak mahu menjadi punca penularan wab4k COV1ID-19 yang sedang melanda seluruh negara ketika ini.

Tetapi lain pula bagi pelakon dan pengacara Mira Filzah yang mempercepatkan majlis pernikahan

Serta persandingannya bersama dengan jejaka pilihan hati Wan Emir Astar.

Menurut Mira menerusi laman Instagram Story miliknya, beliau sepatutnya diijabkabulkan pada hari Rabu, 21 Oktober.

Video Berada Di Bawah Artikel

Namun, susulan beberapa faktor, mereka terpaksa mempercepatkan majlis tersebut kepada 3 September 2020 selain masih bersyukur dengan ketentuan Ilahi.

“21/10/2020 was actual date of Nikah. And somehow because of this and that, tarikh nikah dipercepatkan pada 3/9/2020.

Indeed, Allah is the best of planners,” tulisnya

Dalam hantaran yang sama, Mira turut memanjatkan kesyukuran kepada yang Esa selain berkongsi sepotong ayat Al-Quran.

Apa-apa pun, masih belum terlambat untuk slamber media mengucapkan tahniah buat Mira

Dan semoga perkahwinan yang dibina akan kekal hingga ke syurga..

Mira Filzah Tiba Tiba Tertinggi Suara Dengan Suami. Ini Cara Mira Pujuk Suami Dia

Pasangan popular Mira Filzah dan Wan Emir Astar yang telah mendirikan rumah tangga pada 3 September lalu itu tidak perlu diperkenalkan lagi.

Video Berada Di Bawah Artikel

Pada 25 Oktober 2020, pasangan ini telah memuat naik video pertama mereka di YouTube dengan channel yang diberi nama #EmirAmirah.

Menurut Mira dan Emir, keputusan mereka untuk membuat channel itu adalah kerana banyak permintaan yang diterima supaya mereka melakukannya.

Namun mereka mengakui masih baru menjadi YouTuber, dan mungkin tidak akan kerap untuk memuat naik video di channel itu.

Apa yang menarik tentang video pertama mereka?

Aktiviti pengenalan untuk video tersebut adalah ‘Knowing Each Other Challenge’ yang mana agak biasa kita lihat dilakukan oleh pasangan suami isteri.

Berdasarkan video tu, banyak komen yang perasan bahawa Emir ni adalah seorang yang suka bercakap

Sehingga menyebabkan Mira secara tidak sengaja tertinggi suara kepada suaminya.

Menyedari perkara itu, Mira dengan cepat menggunakan suara manja kepada suami

Manakala Emir pula menyakat tindakan isterinya itu. Comel betul pasangan ini!

Nampaknya masih banyak juga perkara yang perlu mereka tahu antara satu sama lain.

Lagipun perkenalan mereka sebelum kahwin tidaklah terlalu lama.

Di penghujung video tersebut, Mira dan Emir memohon sokongan peminat dengan memberi komen yang baik-baik buat mereka.

Video Berada Di Bawah Artikel

Semoga pengisian channel #EmirAmirah yang mereka hasilkan akan menghiburkan dan menjadi inspirasi buat para peminat yang menonton.

Sumber : HotFM

Continue Reading

OH VIRAL

Fahmi Reza Makin BlADAP, Lukis Wajah Mirip DG Hisham dlm Mangkuk Jamban, Ini Tindakan Akan Dikenakan

Published

on

By

Biadap! Itu yang disifatkan netizen terhadap pereka grafik, Fahmi Reza

Ini selepas dia bertindak berkongsi satu lukisan mirip Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah di dalam mangkuk tandas.

Karikatur wajah mirip Ketua Pengarah Kesihatan itu berada di dalam mangkuk tandas dengan kapsyen

‘please use the toilet’ yang mengundang rasa kurang senang netizen.

Menerusi media sosial, ramai beranggapan tindakan tersebut adalah sangat biadap

Serta tidak menghormati petugas barisan hadapan yang sedang berjuang melawan Covid-19 termasuk Dr Noor Hisham.

Difahamkan, karikatur itu adalah diinspirasi daripada balasan ciapan Dr Noor Hisham di laman Twitter

Ini berikutan pertanyaan seorang individu mengenai segelintir ahli politik yang melanggar prosedur operasi standard (SOP).

Individu tersebut kemudian mengingatkan kepada peribahasa ‘kalau guru kencing berdiri, anak murid kencing berlari’ sebelum dibalas Dr Noor Hisham ‘please use the toilet’.

Tak kelakar weh

Justeru, lelaki berusia 43 tahun itu dihentam teruk dimana rata-rata netizen menyifatkan karikatur yang dihasilkan adalah tidak menghargai jasa dan pengorbanan figura hebat di negara ini.

Ini dah melampau!

Hormat sikit DG Hisham

DG Hisham dah penat handle Covid-19

Tidak semua faham apa yang kita cuba sampaikan

Nmun kita perlu ada sedikit rasa sensitif terhadap setiap tindakan yang kita lakukan agar tidak mengundang salah faham.

Ini Tindakan yg Boleh Diambil Terhadap Manusia Biadap ini

Dalam satu lontaran oleh peguam terkemuka Nor Zabetha, dia menyifatkan perbuatan Fahmi Reza sesuatu yang tidak boleh di maafkan.

Gambar ini memang tidak patut. Saya tidak setuju dan keterlaluan. Begitu jugalah pendapat-pendapat rakyat Malaysia di ruang komen.

“This is too much”. “Kalau nak attack politikus, kami faham tetapi kenapa serangan pada DG”.

Ada yang juga dalam komen yang menyokong, ini adalah ekspresi seni katanya untuk mengambarkan bahawa DG yang dikawal oleh politikus.

Ekspresi seni ini pelbagai caranya dan banyak gambarannya.

Jadi mungkin ada hujah yang akan kata “Come onlah chill! Ini ekspresi seni”.

Pandangan saya ekspresi seni ini, biar kena pada agama, tempat, sensitiviti dan budaya.

Ekspresi seni ada juga dalam bentuk nudity (bogel) tetapi tidak diterima di negara kita kerana agama, budaya, sensitiviti dan fahaman.

Kalau kita ke luar negara, banyak patung-patung seni yang di tengah-tengah bandar dan juga di muzium-muzium.

Ini memang bersesuaian dengan fahaman dan budaya mereka.

Saya teringat sewaktu pergi ke Italy dahulu, di setiap muzium ini kebanyakan ada patung-patung yang separuh bgel Berbgel penuh dan setiap yang ke muzium yang cintakan akan kesenian ukiran patung meneliti ianya sebagai satu hasil seni agung.

Waktu saya ke Muzium Galleria D’ Accademia Florence, di Italy. Ada satu hasil seni agung iaitu patung David of Michelangelo di dalam muzium tersebut.

Saban tahun ribuan manusia datang melihat hasil seni agung oleh Michelangelo ini.

Patung ini seorang lelaki berbogel dan ini adalah satu ekpresi seni oleh Michelangelo.

Patung ini dianggarkan dihasilkan pada sekitar 1501-1504.

Kenapa patung David? Apa ekspresinya? Kalian boleh baca sendiri, ada banyak interpretasinya.

Masa kecil-kecil dahulu, saya selalu menonton filem dari Hollywood yang turut mempamerkan banyak babak-babak di luar negara.

Dalam hati, indahnya negara mereka. Ada patung-patung, ada ukiran-ukiran berbentuk dewa-dewi.

Kenapa Malaysia tidak ada? Waktu itu, masih kecil tidak faham tentang isu sensiviti agama, budaya dan fahaman.

Apabila besar baru saya faham tentang pelbagai isu dan tidak semua negara boleh mempraktikkan apa yang diamalkan oleh negara lain hanya kerana tujuan rasa cantik dan suka-suka.

Semua perlu teliti latar belakang agama, budaya dan fahaman sebuah negara.

Saya rasa gambar yang meletakkan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah di dalam lubang tandas atau lubang najis itu amat keterlaluan kerana itu adalah perbuatan yang menghina.

Sehinggakan berita portal di Singapura iaitu The Independent dan sebuah stesen televisyen China telah menamakan Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dinamakan sebagai antara doktor terbaik dunia kerana strategi menangani Covid-19.

Sehingga hari ini saya berterima kasih dan akan terus berterima kasih kepada frontliners, Kementerian Kesihatan, PDRM, ATM, MKN dan lain-lain yang banyak berusaha untuk memastikan penularan Covid-19 di Malaysia terkawal.

Kalau saya sendiri memang tak sekuat itu untuk berkhidmat, siang malam dan meninggalkan urusan peribadi dan keluarga dan berkorban untuk negara. Show some respect, please.

Oleh Nor Zabetha

Continue Reading
OH VIRAL2 hours ago

Video: “Zaman Belum Kawen, NakaI, Mengand0ng, CERAl & Kawen Lagi,” Nabila Huda Tarik Perhatian Ramai

OH VIRAL3 hours ago

Video: Mira Filzah Tiba Tiba Tertinggi Suara Dengan Suami. Ini Cara Mira Pujuk Suami Dia

OH VIRAL7 hours ago

Fahmi Reza Makin BlADAP, Lukis Wajah Mirip DG Hisham dlm Mangkuk Jamban, Ini Tindakan Akan Dikenakan

OH VIRAL1 day ago

Akak ni Naik Angin Bila Khabib Langsung Tak Beri Ucapan kat Istri Sendiri, Sehingga Mengundang Kecaman Warganet

OH VIRAL1 day ago

Netizen Menangis Lihat Apa yg Berlaku pd Ibunda Almarhum Pengiran Muda Azim Semasa Pengebumian

OH VIRAL2 days ago

Baru Je Mangkat Hari Ini, Ini Profil Putera Azim Yg Ramai Tak Tahu, Patutlah Rakyat Brunei Syg

OH VIRAL2 days ago

Paling Tinggi! Malaysia Catat 1,228 Kes Baharu C0VlD, Punca Dari Kluster ini yg Sangat Menakutkan

OH VIRAL2 days ago

Pengiran Muda Abdul Azim, Anakanda Sultan Brunei Darussalam Mangkat, Punca Kem4tian Didedhkan

OH VIRAL3 days ago

Mengejutkan! Sharifah Husna Kacukan Melayu, Pakistan, Afghanistan, Arab, British, Portugis, Belanda & Negara Ini

OH VIRAL3 days ago

Syamsul Sanggup Bayar 10K Jika Ada Yg Sudi Heret Mamat Ni Berjumpa Dgn Dia

OH VIRAL4 days ago

‘Sy Pesakit C0VlD, Bukan Penjenayah’ Lelaki Sedih Bila Anak dan Istri Diperlakukan Sebegini oleh Penduduk Setempat

OH VIRAL5 days ago

Video: “Sangat Mengerikan” Syatilla Melvin Terpaksa Jalani Pembedhan Gara Swab Test

OH VIRAL5 days ago

Video: Rakaman CCTV Tunjuk Detik2 Seorang Wanita Campak Dua Anak Buat Ramai Sebak

OH VIRAL5 days ago

Netizen Dedahkan 20 Bukti Hubungan Sebenar Neelofa dan PU Riz yg Sgt Mengejutkan

OH VIRAL5 days ago

Slps Buat Laporan PoIis, Ini Status Shca Elinnea yg Mengejutkan Kpd Individu ini Susulan Dakwaan Terbabit Skandal Pelacvran

OH VIRAL2 weeks ago

“Dia Hilang Ingatan..” Pemandu Myvi Dakwa Dia Tak Dapat Bagi Kerjasama Sebab Tak Ingat Apa2

OH VIRAL3 weeks ago

Pertama Kali Buat Sidang Media Macam Ni, Netizen Perasan Ada Sesuatu Yg Tak Kena Dgn Noor Hisham

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Takde Adab, Ibu Ini Rakam BF Anak Perempuan Dia Selamba Buka Peti Ais mcm Rumah Sendiri

OH VIRAL5 days ago

Dakwaan Terlibat Skandal Pelacvran, Sekali Sykt Pengurusan Cek Aliran Tunai Akaun Peribadi Scha

OH VIRAL3 weeks ago

Video: Siti Sarah Dedah Rahsia Yang Selalu Shuib Sepahtu Buat

OH VIRAL3 weeks ago

Sakinah Kngsi Video Mantap Dgn Mat Saleh, Sekali Kakak dia Shahira komen

OH VIRAL5 days ago

Video: “Sangat Mengerikan” Syatilla Melvin Terpaksa Jalani Pembedhan Gara Swab Test

OH VIRAL2 weeks ago

“Aku Tahu Mana Kau Tinggal dan Mana Anak Sekolah” Syamsul Yusof Naik Angin Dan Taknak Berlembut Lagi dah Selepas Terima Masej Macam tu Dari Netizen

OH VIRAL4 days ago

‘Sy Pesakit C0VlD, Bukan Penjenayah’ Lelaki Sedih Bila Anak dan Istri Diperlakukan Sebegini oleh Penduduk Setempat

OH VIRAL2 days ago

Pengiran Muda Abdul Azim, Anakanda Sultan Brunei Darussalam Mangkat, Punca Kem4tian Didedhkan

OH VIRAL2 weeks ago

Tak Tahan Kena Kecam, Akhirnya Shuib Keluarkan Kenyataan yang Mengejutkan

OH VIRAL2 weeks ago

“Asal Macau Scam Je Kami Ditduh,Banduan laripun Kami Ditduh” Berang Asyik Kena Kecam, Datin Alya Luah Perkara Sebenar

OH VIRAL7 days ago

Suami peIok, merayu memohon maaf, tapi sy tetap mintak utk dicerraikan, tIak 3 lg bagus

OH VIRAL2 weeks ago

Kena Kutuk Sebab English Berterabur Semasa Ditemuramah, Sehingga ‘Dia’ ni Tampil Pertahankan Pawi

OH VIRAL3 days ago

Mengejutkan! Sharifah Husna Kacukan Melayu, Pakistan, Afghanistan, Arab, British, Portugis, Belanda & Negara Ini

OH VIRAL2 weeks ago

“Dia Hilang Ingatan..” Pemandu Myvi Dakwa Dia Tak Dapat Bagi Kerjasama Sebab Tak Ingat Apa2

OH VIRAL3 weeks ago

Pertama Kali Buat Sidang Media Macam Ni, Netizen Perasan Ada Sesuatu Yg Tak Kena Dgn Noor Hisham

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Takde Adab, Ibu Ini Rakam BF Anak Perempuan Dia Selamba Buka Peti Ais mcm Rumah Sendiri

OH VIRAL5 days ago

Dakwaan Terlibat Skandal Pelacvran, Sekali Sykt Pengurusan Cek Aliran Tunai Akaun Peribadi Scha

OH VIRAL3 weeks ago

Video: Siti Sarah Dedah Rahsia Yang Selalu Shuib Sepahtu Buat

OH VIRAL3 weeks ago

Sakinah Kngsi Video Mantap Dgn Mat Saleh, Sekali Kakak dia Shahira komen

OH VIRAL5 days ago

Video: “Sangat Mengerikan” Syatilla Melvin Terpaksa Jalani Pembedhan Gara Swab Test

OH VIRAL2 weeks ago

“Aku Tahu Mana Kau Tinggal dan Mana Anak Sekolah” Syamsul Yusof Naik Angin Dan Taknak Berlembut Lagi dah Selepas Terima Masej Macam tu Dari Netizen

OH VIRAL4 days ago

‘Sy Pesakit C0VlD, Bukan Penjenayah’ Lelaki Sedih Bila Anak dan Istri Diperlakukan Sebegini oleh Penduduk Setempat

OH VIRAL2 days ago

Pengiran Muda Abdul Azim, Anakanda Sultan Brunei Darussalam Mangkat, Punca Kem4tian Didedhkan

OH VIRAL2 weeks ago

Tak Tahan Kena Kecam, Akhirnya Shuib Keluarkan Kenyataan yang Mengejutkan

OH VIRAL2 weeks ago

“Asal Macau Scam Je Kami Ditduh,Banduan laripun Kami Ditduh” Berang Asyik Kena Kecam, Datin Alya Luah Perkara Sebenar

OH VIRAL7 days ago

Suami peIok, merayu memohon maaf, tapi sy tetap mintak utk dicerraikan, tIak 3 lg bagus

OH VIRAL2 weeks ago

Kena Kutuk Sebab English Berterabur Semasa Ditemuramah, Sehingga ‘Dia’ ni Tampil Pertahankan Pawi

OH VIRAL3 days ago

Mengejutkan! Sharifah Husna Kacukan Melayu, Pakistan, Afghanistan, Arab, British, Portugis, Belanda & Negara Ini

Artikel HOT

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.