Connect with us

OH VIRAL

Tak Sempat Nikah, Ibu ini Bongkarkan Perkara Pelik yg Berlaku pd Anak Gadisnya 3 Hari Sebelum MENlNGGAL

Published

on

Seorang lagi mangsa keracunan gas karbon monoksida ketika tidur di dalam kereta di sebuah stesen minyak di Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) dekat Samagagah, di sini, meninggal dunia petang Khamis.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad, berkata Nor Adilah Mohd Safwan, 21, meninggal dunia pada jam 4.23 petang ketika dirawat di Hospital Angkatan Tentera Lumut.

Terdahulu, dua rakannya Sharifah Fariesha Syed Fathi, 21, dan Ayuni Shazwanie Shabri, 21, masing-masing meninggal dunia di tempat kejadian dan Hospital Seberang Jaya (HSJ) awal pagi tadi.

Ketika ini, seorang lagi rakan mereka yang juga kembar kepada Nor Adilah, yang kritikal masih dirawat di unit rawatan rapi (ICU) Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan.

“Mereka berhenti rehat di stesen minyak itu disebabkan rakan yang memandu kereta pening kepala,” kata Nor Jamilah Ahmad.

Dia adalah ibu saudara kepada Sharifah Fariesha Syed Fathi yang maut akibat lemas keracunan gas karbon monoksida.

Ini ketika tidur di dalam kereta di sebuah stesen minyak di Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) dekat Samagagah, di sini, pada Khamis.

Dalam kejadian yang disedari jam 1.40 pagi itu, rakannya, Ayuni Shazwanie Shabri, 21, turut meninggal dunia manakala dua lagi rakan mereka termasuk pemandu kereta itu kritikal.

Mengulas lanjut, Nor Jamilah berkata, dia tidak menyangka percutian anak saudaranya bersama tiga sahabat baiknya ke Pulau Pinang berakhir tragedi.

Katanya anak saudaranya itu baru menamatkan pengajian di sebuah kolej dan mahu meluangkan masa bersama mereka sebelum membawa haluan masing-masing.

“Saya diberitahu mereka berhenti rehat di stesen minyak itu ketika dalam perjalanan pulang.

Ini kerana rakan yang memandu kereta (kini kritikal) tidak sihat, pening kepala dan muntah,” katanya ketika ditemui di Unit Forensik Hospital Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Dalam kejadian jam 1.40 pagi itu, Sharifah Fariesha dan Ayuni Shazwanie maut.

Manakala rakan mereka yang juga pasangan kembar berusia 21 tahun kritikal dan dirawat di hospital di Lumut dan Kuala Lumpur.

Keempat-empat mereka dipercayai tertidur di dalam kereta yang enjinnya tidak dimatikan sebelum lemas akibat terhidu gas karbon monoksida.

Tak Sempat Nikah, Ibu ini Bongkarkan Perkara Pelik yg Berlaku pd Anak Gadisnya 3 Hari Sebelum MENlNGGAL

“Kalau ikut perancangan, Sharifah Fariesha Syed Fathi, 21, bakal melangsungkan pernikahan dengan tunangnya, Oktober tahun depan.

Tetapi semuanya Allah dah atur, dia pergi dulu buat selamanya,” kata Hasnida Hassan, 47.

Menurutnya, anak tunggalnya seorang anak yang baik dan menghormati orang tua, malah tidak pernah sesuka hati tanpa pengetahuan dia dan suami.

“Saya reda apabila ditakdirkan anak saya pergi menghadap illahi disebabkan kejadian itu.

Walaupun dia satu-satunya anak yang saya ada tetapi Allah dah ambil semula,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Zon Seroja, di sini hari ini.

Hasnida berkata, Sharifah Fariesha bertunang dengan lelaki pilihannya pada Ogos lalu.

Dan dia pernah menyatakan impiannya untuk kahwin dengan tema yang sangat cantik.

Katanya, dia memang sukakan kecantikan, malah gemar bersolek dan bersiap untuk sentiasa kelihatan cantik.

“Ketika saya menatap wajahnya kali terakhir ketika hendak dibalutkan semalam, wajahnya sangat berseri dan bersih.

Dia memang seorang anak yang manja, malah hubungan saya dengan dia bukan saja sebagai seorang ibu dan anak.

Malah dia jadikan saya sebagai kawan serta tempat dia mengadu masalah,” katanya yang bekerja sebagai pembantu makmal di sebuah sekolah di sini.

Menurut Hasnida, dia dan suaminya, Syed Fathi Syed Zain, 60, cuba menghubungi telefon bimbit anak mereka beberapa kali, sejak jam 9 malam kelmarin namun tidak dijawab.

Katanya, dia yang risau berlaku kejadian tidak diingini kemudian menghubungi telefon bimbit tiga rakan anknya dalam kereta itu namun tidak juga dijawab.

“Saya rasa dah tak sedap hati apabila anak saya tidak membalas WhatsApp yang dihantar jam 11 malam menyebabkan hati saya makin berdebar.

Dia jarang tidak membalas setiap WhatApp yang dihantar.

Ini menyebabkan saya meminta tunang dia yang bekerja di Sarawak untuk membantu menghubunginya,” katanya.

Hasnida berkata, tunangnya berjaya menghubungi telefon bimbit dia.

Dan dimaklumkan mereka ditemui dalam keadaan “tertidur” dalam kereta di stesen minyak di Pulau Pinang dengan enjin dan penghawa dingin yang masih terpasang.

“Masa tu dah jam 1 pagi dan saya terus ke Hospital Seberang Jaya di Pulau Pinang dan dimaklumkan anak saya sudah pergi menghadap illahi

Ini menyebabkan seluruh badan saya seolah-olah terkaku kerana kehilangannya,” katanya.

Hasnida berkata, hubungan Fariesha dan tiga rakannya termasuk pasangan kembar itu sangat rapat.

Malah mereka belajar dalam kursus farmasi di Kuala Lumpur pun bersama.

Katanya, Sharifah Fariesha pula baru empat bulan bekerja di sebuah klinik swasta di Taman Keladi, di sini.

“Saya dimaklumkan oleh tunangnya, Dia sempat berpesan kepadanya supaya jaga diri baik-baik kalau dia tiada nanti.

Dia sempat meminta izin dari tunangnya sehari sebelum kejadian untuk ke Pulau Jerejak bersama tiga rakan baiknya sebelum kejadian itu berlaku,” katanya.

Hasnida berkata, anaknya sempat mencium tangannya sebelum keluar dari rumah kelmarin.

Sambil memberitahu sudah berjanji untuk melancong bersama tiga rakannya di Pulau Pinang sempena cuti 16 September lalu.

Perubahan anknya..

Katanya, cuma nampak perubahan pada ank dia kurang bercakap sejak tiga hari lalu sedangkan sebelum ini dia memang ceria.

“Pada 20 Oktober ini hari kelahirannya yang ke-21 dan saya rasa sangat sedih kehilangan anak.

Namun sebagai ibu, saya reda dengan ketentuan Ilahi.

“Saya minta semua tolong doakan anak saya dicucuri rahmat kerana saya dah kehilangan anak yang paling disayangi,” katanya.

Sharifah Fariesha selamat diuruskan di Tanah Persemadian Islam Laguna, Merbok, di sini petang semalam.

Dalam kejadian jam 1 pagi semalam, keempat-empat sahabat karib, Sharifah Fariesha Syed Fathi, Ayuni Shazwanie Shabri, Nor Adilah dan Nor Aqilah.

Mereka masing-masing berusia 21 tahun berhenti rehat di stesen minyak berkenaan.

Sebelum meneruskan perjalanan pulang ke rumah masing-masing dekat Sungai Petani dan Gurun, Kedah.

Peguam Nor Zabetha Kongsikan Pentingnya Tanggungjawab Sesama Kita di RNR

Sedihlah baca kes pelajar-pelajar meninggal dunia kerana tertidur dan terhidu gas karbon monoksida dalam kereta.

Takziah kepada keluarga. Kesedihan yang tidak terbayang. Semoga keluarga tabah menerima ujian.

Semoga kita ambil iktibar. Pernah dulu saya berhenti di stesyen minyak, sebab terlalu mengantuk. Masa tu, tak ingat perjalanan dari mana ke mana.

Saya tutup aircond. Buka turunkan sedikit tingkap. Sedikit je. Disebelah saya ada sebuah teksi, memang terpasang aircondnya.

Saya bila tertidur bertutup aircond, sekejap-sekejap terjaga. Sebab panaskan dan berpeluh-peluh.

Setiap kali terjaga, saya lihat abang teksi sebelah masih nyenyak tidur. Kakinya siap letak atas dashboard.

Selesa sungguh. Nyenyak. Tidur nyenyak beginilah bahaya kerana kita tidak sedar apabila terhidu gas karbon monoksida.

Masa itu, saya tidak ketuk pintu orang kereta sebelah untuk mengingatkan aircond terpasang.

Selepas baca kes 4 pelajar ini, saya sedar betapa pentingnya untuk kita menegur atau ketuk tingkap jika kita terlihat ada yang tidur dalam kereta sambil aircond sambil terpasang.

Malang tak berbau. Ternyata memang tidur dalam kereta seawaktu aircond terpasang sangat bahaya.

Kita mungkin tidak mampu terjaga. Kalau kita dapat bantu elakkan. Alangkah baiknya. Kita ternampak, kita tegur.

Kita ketuk tingkap, hanya cakap “Aircond terpasang ni, bahaya”. Sekurang-kurangnya kita sudah tegur dan menjalankan tanggungjawab.

Lepas ini, saya akan amalkan yang ini.

Kalau ibu bapa yang berikan kereta pada anak-anak belajar di Universiti atau kolej, boleh pesan pada mereka tentang bahaya tidur dalam kereta sambil aircond terpasang.

Kadang-kadang mereka bercuti atau outing atau ingin pulang ke kampung, terlalu letih dan ingin berhenti tidur.

Mereka mungkin tahu bahaya tidur aircond terpasang tetapi mungkin mereka tidak tahu realiti bahaya sebenar sehingga boleh maut. Jadi kita ingatkan.

Saya sedih tengok gambar-gambar 4 pelajar ini. 3 sudah meninggal dunia dan 1 lagi masih kritikal.

Semoga keluarga mereka tabah dan semoga yang pergi ditempatkan dikalangan orang beriman. Saya doakan kesembuhan kepada adik yang masih dirawat – Nor Zabetha

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OH VIRAL

Video: “Zaman Belum Kawen, NakaI, Mengand0ng, CERAl & Kawen Lagi,” Nabila Huda Tarik Perhatian Ramai

Published

on

By

Terdahulu, PELAKON Nabila Huda meluahkan rasa sedih apabila keguguran buat kali kedua selepas mengalami pendarahan beberapa hari lalu.

Menerusi Instastory milik Nabila atau lebih mesra disapa Abil, 36, tidak dapat menahan sebak memikirkan suaminya

Iaitu Mohd Izwan Johar yang sememangnya berharap untuk mendapat cahaya mata.

“Saya rasa, anda semua layak untuk tahu apa yang terjadi. Saya keguguran buat kali kedua.

Masa pertama kali saya alami pendarahan, saya rasa sangat down. Semalam saya pulihkan semula perasaan itu.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Nabila hanya ingin meluangkan masa bersama anak dan suaminya.

“Serius… saya nak sangat, terlalu nak sangat anak. Keinginan nak ada anak itu sangat mendalam.

Saya sangat teruja apabila doktor sahkan saya hamil selepas buat blood test.

“Saya teruja tapi dalam pada masa yang sama paranoid sebab risau kalau tiba-tiba dia (anak) tak ada sebab jatuh atau tak dalam itu (kandungan). Saya percaya tak ada rezeki lagi.

“Saya cuma kesian dekat suami saya… lama dia tunggu. Kenapa susah sangat?

Susah sangat… bila kita nak, teringin sangat tapi kena move on,” kata Nabila yang menitiskan air mata ketika berkongsi perkara itu.

Sebelum ini, anak kepada penyanyi terkenal Amy Search ini pernah mengalami keguguran pada April tahun lalu.

Sekadar ingin berkongsi macam mana perasaan saya saja.

Dalam pada itu, Nabila atau nama sebenarnya Nabila Huda Suhaimi mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang mengambil berat tentangnya.

Menurut Nabila, dia tidak mempunyai niat untuk meraih simpati namun sekadar ingin berkongsi keadaan dan perasaanya ketika itu.

“Sakit rasa dia… tapi saya okay. Terima kasih kepada rakan rapat, keluarga, peminat yang banyak DM memberi ucapan dan doa.

Saya tak sempat nak berbalas satu persatu mesej.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Nabila reda belum ada rezeki dikurniakan anak.

“Saya tak berniat langsung nak meraih simpati. Sekadar ingin berkongsi macam mana perasaan saya saja.

Buat masa sekarang, saya okay… tak ada apa-apa. Memang masih memikirkannya tapi penat nak fikir sampai kepala sakit.

“Saya hanya nak duduk rumah luangkan masa dengan anak dan suami saya.

Terima kasih kepada semua sebab risaukan keadaan saya,” ujarnya.

Nabila mendirikan rumah tangga dengan Izwan pada 25 Disember 2015 dan aktres itu mempunyai seorang cahaya mata bernama Keisha Laila yang kini berusia 10 tahun menerusi perkahwinan pertama.

“Zaman Belum Kawen, NakaI, Mengand0ng, CERAl & Kawen Lagi,” Nabila Huda Tarik Perhatian Ramai

Pelakon, Nabila Huda mengimbau kenangan saat berada di karpet merah (red carpet) dalam mana-mana majlis keramaian yang diadakan setiap tahun.

Video tersebut melihatkan busana dan fesyen yang digayakannya mengikut peredaran masa ke masa.

“Here goes my RedCarpet moment.

“Dari belum kahwin,zaman nakal,meng4ndung,dah beran4k, div0rce,remarried again.

“Fuh,perjalanan Hidup macam naik rollercoaster siol..haha!1st photo tu rasanya 12 years ago kot !

This is the life I live and that’s just a half of it,” tulisnya.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Malah, Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Skrin 2019 itu turut menanda (tag) pereka fesyen dan jurusolek yang terlibat dalam acara tersebut.

Menerusi ruangan komen, rata-rata memuji personaliti tersendiri yang dimiliki anak kepada penyanyi Amy Search itu.

Nak tengok VIDEO KLIK SINI

Video: Instagram Nabila Huda

Continue Reading

OH VIRAL

Video: Mira Filzah Tiba Tiba Tertinggi Suara Dengan Suami. Ini Cara Mira Pujuk Suami Dia

Published

on

By

Semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan, ramai pasangan yang gusar tentang perancangan mereka untuk mendirikan rumahtangga.

Ada yang terpaksa membatalkan ataupun menunda ekoran tidak mahu menjadi punca penularan wab4k COV1ID-19 yang sedang melanda seluruh negara ketika ini.

Tetapi lain pula bagi pelakon dan pengacara Mira Filzah yang mempercepatkan majlis pernikahan

Serta persandingannya bersama dengan jejaka pilihan hati Wan Emir Astar.

Menurut Mira menerusi laman Instagram Story miliknya, beliau sepatutnya diijabkabulkan pada hari Rabu, 21 Oktober.

Video Berada Di Bawah Artikel

Namun, susulan beberapa faktor, mereka terpaksa mempercepatkan majlis tersebut kepada 3 September 2020 selain masih bersyukur dengan ketentuan Ilahi.

“21/10/2020 was actual date of Nikah. And somehow because of this and that, tarikh nikah dipercepatkan pada 3/9/2020.

Indeed, Allah is the best of planners,” tulisnya

Dalam hantaran yang sama, Mira turut memanjatkan kesyukuran kepada yang Esa selain berkongsi sepotong ayat Al-Quran.

Apa-apa pun, masih belum terlambat untuk slamber media mengucapkan tahniah buat Mira

Dan semoga perkahwinan yang dibina akan kekal hingga ke syurga..

Mira Filzah Tiba Tiba Tertinggi Suara Dengan Suami. Ini Cara Mira Pujuk Suami Dia

Pasangan popular Mira Filzah dan Wan Emir Astar yang telah mendirikan rumah tangga pada 3 September lalu itu tidak perlu diperkenalkan lagi.

Video Berada Di Bawah Artikel

Pada 25 Oktober 2020, pasangan ini telah memuat naik video pertama mereka di YouTube dengan channel yang diberi nama #EmirAmirah.

Menurut Mira dan Emir, keputusan mereka untuk membuat channel itu adalah kerana banyak permintaan yang diterima supaya mereka melakukannya.

Namun mereka mengakui masih baru menjadi YouTuber, dan mungkin tidak akan kerap untuk memuat naik video di channel itu.

Apa yang menarik tentang video pertama mereka?

Aktiviti pengenalan untuk video tersebut adalah ‘Knowing Each Other Challenge’ yang mana agak biasa kita lihat dilakukan oleh pasangan suami isteri.

Berdasarkan video tu, banyak komen yang perasan bahawa Emir ni adalah seorang yang suka bercakap

Sehingga menyebabkan Mira secara tidak sengaja tertinggi suara kepada suaminya.

Menyedari perkara itu, Mira dengan cepat menggunakan suara manja kepada suami

Manakala Emir pula menyakat tindakan isterinya itu. Comel betul pasangan ini!

Nampaknya masih banyak juga perkara yang perlu mereka tahu antara satu sama lain.

Lagipun perkenalan mereka sebelum kahwin tidaklah terlalu lama.

Di penghujung video tersebut, Mira dan Emir memohon sokongan peminat dengan memberi komen yang baik-baik buat mereka.

Video Berada Di Bawah Artikel

Semoga pengisian channel #EmirAmirah yang mereka hasilkan akan menghiburkan dan menjadi inspirasi buat para peminat yang menonton.

Sumber : HotFM

Continue Reading

OH VIRAL

Fahmi Reza Makin BlADAP, Lukis Wajah Mirip DG Hisham dlm Mangkuk Jamban, Ini Tindakan Akan Dikenakan

Published

on

By

Biadap! Itu yang disifatkan netizen terhadap pereka grafik, Fahmi Reza

Ini selepas dia bertindak berkongsi satu lukisan mirip Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah di dalam mangkuk tandas.

Karikatur wajah mirip Ketua Pengarah Kesihatan itu berada di dalam mangkuk tandas dengan kapsyen

‘please use the toilet’ yang mengundang rasa kurang senang netizen.

Menerusi media sosial, ramai beranggapan tindakan tersebut adalah sangat biadap

Serta tidak menghormati petugas barisan hadapan yang sedang berjuang melawan Covid-19 termasuk Dr Noor Hisham.

Difahamkan, karikatur itu adalah diinspirasi daripada balasan ciapan Dr Noor Hisham di laman Twitter

Ini berikutan pertanyaan seorang individu mengenai segelintir ahli politik yang melanggar prosedur operasi standard (SOP).

Individu tersebut kemudian mengingatkan kepada peribahasa ‘kalau guru kencing berdiri, anak murid kencing berlari’ sebelum dibalas Dr Noor Hisham ‘please use the toilet’.

Tak kelakar weh

Justeru, lelaki berusia 43 tahun itu dihentam teruk dimana rata-rata netizen menyifatkan karikatur yang dihasilkan adalah tidak menghargai jasa dan pengorbanan figura hebat di negara ini.

Ini dah melampau!

Hormat sikit DG Hisham

DG Hisham dah penat handle Covid-19

Tidak semua faham apa yang kita cuba sampaikan

Nmun kita perlu ada sedikit rasa sensitif terhadap setiap tindakan yang kita lakukan agar tidak mengundang salah faham.

Ini Tindakan yg Boleh Diambil Terhadap Manusia Biadap ini

Dalam satu lontaran oleh peguam terkemuka Nor Zabetha, dia menyifatkan perbuatan Fahmi Reza sesuatu yang tidak boleh di maafkan.

Gambar ini memang tidak patut. Saya tidak setuju dan keterlaluan. Begitu jugalah pendapat-pendapat rakyat Malaysia di ruang komen.

“This is too much”. “Kalau nak attack politikus, kami faham tetapi kenapa serangan pada DG”.

Ada yang juga dalam komen yang menyokong, ini adalah ekspresi seni katanya untuk mengambarkan bahawa DG yang dikawal oleh politikus.

Ekspresi seni ini pelbagai caranya dan banyak gambarannya.

Jadi mungkin ada hujah yang akan kata “Come onlah chill! Ini ekspresi seni”.

Pandangan saya ekspresi seni ini, biar kena pada agama, tempat, sensitiviti dan budaya.

Ekspresi seni ada juga dalam bentuk nudity (bogel) tetapi tidak diterima di negara kita kerana agama, budaya, sensitiviti dan fahaman.

Kalau kita ke luar negara, banyak patung-patung seni yang di tengah-tengah bandar dan juga di muzium-muzium.

Ini memang bersesuaian dengan fahaman dan budaya mereka.

Saya teringat sewaktu pergi ke Italy dahulu, di setiap muzium ini kebanyakan ada patung-patung yang separuh bgel Berbgel penuh dan setiap yang ke muzium yang cintakan akan kesenian ukiran patung meneliti ianya sebagai satu hasil seni agung.

Waktu saya ke Muzium Galleria D’ Accademia Florence, di Italy. Ada satu hasil seni agung iaitu patung David of Michelangelo di dalam muzium tersebut.

Saban tahun ribuan manusia datang melihat hasil seni agung oleh Michelangelo ini.

Patung ini seorang lelaki berbogel dan ini adalah satu ekpresi seni oleh Michelangelo.

Patung ini dianggarkan dihasilkan pada sekitar 1501-1504.

Kenapa patung David? Apa ekspresinya? Kalian boleh baca sendiri, ada banyak interpretasinya.

Masa kecil-kecil dahulu, saya selalu menonton filem dari Hollywood yang turut mempamerkan banyak babak-babak di luar negara.

Dalam hati, indahnya negara mereka. Ada patung-patung, ada ukiran-ukiran berbentuk dewa-dewi.

Kenapa Malaysia tidak ada? Waktu itu, masih kecil tidak faham tentang isu sensiviti agama, budaya dan fahaman.

Apabila besar baru saya faham tentang pelbagai isu dan tidak semua negara boleh mempraktikkan apa yang diamalkan oleh negara lain hanya kerana tujuan rasa cantik dan suka-suka.

Semua perlu teliti latar belakang agama, budaya dan fahaman sebuah negara.

Saya rasa gambar yang meletakkan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah di dalam lubang tandas atau lubang najis itu amat keterlaluan kerana itu adalah perbuatan yang menghina.

Sehinggakan berita portal di Singapura iaitu The Independent dan sebuah stesen televisyen China telah menamakan Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dinamakan sebagai antara doktor terbaik dunia kerana strategi menangani Covid-19.

Sehingga hari ini saya berterima kasih dan akan terus berterima kasih kepada frontliners, Kementerian Kesihatan, PDRM, ATM, MKN dan lain-lain yang banyak berusaha untuk memastikan penularan Covid-19 di Malaysia terkawal.

Kalau saya sendiri memang tak sekuat itu untuk berkhidmat, siang malam dan meninggalkan urusan peribadi dan keluarga dan berkorban untuk negara. Show some respect, please.

Oleh Nor Zabetha

Continue Reading
OH VIRAL11 hours ago

Video: “Zaman Belum Kawen, NakaI, Mengand0ng, CERAl & Kawen Lagi,” Nabila Huda Tarik Perhatian Ramai

OH VIRAL13 hours ago

Video: Mira Filzah Tiba Tiba Tertinggi Suara Dengan Suami. Ini Cara Mira Pujuk Suami Dia

OH VIRAL16 hours ago

Fahmi Reza Makin BlADAP, Lukis Wajah Mirip DG Hisham dlm Mangkuk Jamban, Ini Tindakan Akan Dikenakan

OH VIRAL1 day ago

Akak ni Naik Angin Bila Khabib Langsung Tak Beri Ucapan kat Istri Sendiri, Sehingga Mengundang Kecaman Warganet

OH VIRAL2 days ago

Netizen Menangis Lihat Apa yg Berlaku pd Ibunda Almarhum Pengiran Muda Azim Semasa Pengebumian

OH VIRAL2 days ago

Baru Je Mangkat Hari Ini, Ini Profil Putera Azim Yg Ramai Tak Tahu, Patutlah Rakyat Brunei Syg

OH VIRAL3 days ago

Paling Tinggi! Malaysia Catat 1,228 Kes Baharu C0VlD, Punca Dari Kluster ini yg Sangat Menakutkan

OH VIRAL3 days ago

Pengiran Muda Abdul Azim, Anakanda Sultan Brunei Darussalam Mangkat, Punca Kem4tian Didedhkan

OH VIRAL4 days ago

Mengejutkan! Sharifah Husna Kacukan Melayu, Pakistan, Afghanistan, Arab, British, Portugis, Belanda & Negara Ini

OH VIRAL4 days ago

Syamsul Sanggup Bayar 10K Jika Ada Yg Sudi Heret Mamat Ni Berjumpa Dgn Dia

OH VIRAL5 days ago

‘Sy Pesakit C0VlD, Bukan Penjenayah’ Lelaki Sedih Bila Anak dan Istri Diperlakukan Sebegini oleh Penduduk Setempat

OH VIRAL5 days ago

Video: “Sangat Mengerikan” Syatilla Melvin Terpaksa Jalani Pembedhan Gara Swab Test

OH VIRAL5 days ago

Video: Rakaman CCTV Tunjuk Detik2 Seorang Wanita Campak Dua Anak Buat Ramai Sebak

OH VIRAL6 days ago

Netizen Dedahkan 20 Bukti Hubungan Sebenar Neelofa dan PU Riz yg Sgt Mengejutkan

OH VIRAL6 days ago

Slps Buat Laporan PoIis, Ini Status Shca Elinnea yg Mengejutkan Kpd Individu ini Susulan Dakwaan Terbabit Skandal Pelacvran

OH VIRAL2 weeks ago

“Dia Hilang Ingatan..” Pemandu Myvi Dakwa Dia Tak Dapat Bagi Kerjasama Sebab Tak Ingat Apa2

OH VIRAL3 weeks ago

Pertama Kali Buat Sidang Media Macam Ni, Netizen Perasan Ada Sesuatu Yg Tak Kena Dgn Noor Hisham

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Takde Adab, Ibu Ini Rakam BF Anak Perempuan Dia Selamba Buka Peti Ais mcm Rumah Sendiri

OH VIRAL6 days ago

Dakwaan Terlibat Skandal Pelacvran, Sekali Sykt Pengurusan Cek Aliran Tunai Akaun Peribadi Scha

OH VIRAL3 weeks ago

Video: Siti Sarah Dedah Rahsia Yang Selalu Shuib Sepahtu Buat

OH VIRAL3 weeks ago

Sakinah Kngsi Video Mantap Dgn Mat Saleh, Sekali Kakak dia Shahira komen

OH VIRAL5 days ago

Video: “Sangat Mengerikan” Syatilla Melvin Terpaksa Jalani Pembedhan Gara Swab Test

OH VIRAL2 weeks ago

“Aku Tahu Mana Kau Tinggal dan Mana Anak Sekolah” Syamsul Yusof Naik Angin Dan Taknak Berlembut Lagi dah Selepas Terima Masej Macam tu Dari Netizen

OH VIRAL5 days ago

‘Sy Pesakit C0VlD, Bukan Penjenayah’ Lelaki Sedih Bila Anak dan Istri Diperlakukan Sebegini oleh Penduduk Setempat

OH VIRAL3 days ago

Pengiran Muda Abdul Azim, Anakanda Sultan Brunei Darussalam Mangkat, Punca Kem4tian Didedhkan

OH VIRAL3 weeks ago

Tak Tahan Kena Kecam, Akhirnya Shuib Keluarkan Kenyataan yang Mengejutkan

OH VIRAL13 hours ago

Video: Mira Filzah Tiba Tiba Tertinggi Suara Dengan Suami. Ini Cara Mira Pujuk Suami Dia

OH VIRAL2 weeks ago

“Asal Macau Scam Je Kami Ditduh,Banduan laripun Kami Ditduh” Berang Asyik Kena Kecam, Datin Alya Luah Perkara Sebenar

OH VIRAL7 days ago

Suami peIok, merayu memohon maaf, tapi sy tetap mintak utk dicerraikan, tIak 3 lg bagus

OH VIRAL2 weeks ago

Kena Kutuk Sebab English Berterabur Semasa Ditemuramah, Sehingga ‘Dia’ ni Tampil Pertahankan Pawi

OH VIRAL2 weeks ago

“Dia Hilang Ingatan..” Pemandu Myvi Dakwa Dia Tak Dapat Bagi Kerjasama Sebab Tak Ingat Apa2

OH VIRAL3 weeks ago

Pertama Kali Buat Sidang Media Macam Ni, Netizen Perasan Ada Sesuatu Yg Tak Kena Dgn Noor Hisham

OH VIRAL2 weeks ago

Video: Takde Adab, Ibu Ini Rakam BF Anak Perempuan Dia Selamba Buka Peti Ais mcm Rumah Sendiri

OH VIRAL6 days ago

Dakwaan Terlibat Skandal Pelacvran, Sekali Sykt Pengurusan Cek Aliran Tunai Akaun Peribadi Scha

OH VIRAL3 weeks ago

Video: Siti Sarah Dedah Rahsia Yang Selalu Shuib Sepahtu Buat

OH VIRAL3 weeks ago

Sakinah Kngsi Video Mantap Dgn Mat Saleh, Sekali Kakak dia Shahira komen

OH VIRAL5 days ago

Video: “Sangat Mengerikan” Syatilla Melvin Terpaksa Jalani Pembedhan Gara Swab Test

OH VIRAL2 weeks ago

“Aku Tahu Mana Kau Tinggal dan Mana Anak Sekolah” Syamsul Yusof Naik Angin Dan Taknak Berlembut Lagi dah Selepas Terima Masej Macam tu Dari Netizen

OH VIRAL5 days ago

‘Sy Pesakit C0VlD, Bukan Penjenayah’ Lelaki Sedih Bila Anak dan Istri Diperlakukan Sebegini oleh Penduduk Setempat

OH VIRAL3 days ago

Pengiran Muda Abdul Azim, Anakanda Sultan Brunei Darussalam Mangkat, Punca Kem4tian Didedhkan

OH VIRAL3 weeks ago

Tak Tahan Kena Kecam, Akhirnya Shuib Keluarkan Kenyataan yang Mengejutkan

OH VIRAL13 hours ago

Video: Mira Filzah Tiba Tiba Tertinggi Suara Dengan Suami. Ini Cara Mira Pujuk Suami Dia

OH VIRAL2 weeks ago

“Asal Macau Scam Je Kami Ditduh,Banduan laripun Kami Ditduh” Berang Asyik Kena Kecam, Datin Alya Luah Perkara Sebenar

OH VIRAL7 days ago

Suami peIok, merayu memohon maaf, tapi sy tetap mintak utk dicerraikan, tIak 3 lg bagus

OH VIRAL2 weeks ago

Kena Kutuk Sebab English Berterabur Semasa Ditemuramah, Sehingga ‘Dia’ ni Tampil Pertahankan Pawi

Artikel HOT

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.